Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

Big 5 Safari’s

Big 5 Safari’s

Ontmoet de Big 5 in Afrika

Eén ding is zeker als je op reis gaat naar Afrika, het staat garant voor prachtige ervaringen en er zijn maar weinig continenten waar je zoveel wilde dieren vindt als hier met natuurlijk de sensationele Big 5 die geen ander continent weet te verslaan! De benaming Big 5 vindt zijn oorsprong in het jagen waarbij werd gerefereerd aan de dieren die het grootste gevaar vormden voor de jagers – neushoorn, olifant, leeuw, buffel en luipaard. Gelukkig is het jagen aan banden gelegd en wordt er veel gedaan om de wilde dieren populaties weer te laten groeien. Kom oog in oog te staan met deze machtige dieren in Zuid en Oost-Afrika waar je prachtige safari’s maakt in nationale parken en wildreservaten.

Lees meer

 

De Big-5 bestemmingen die wij aanbieden, zijn zeer divers en afhankelijk van je wensen is het advies om dit zorgvuldig af te stemmen met onze safari-experts zodat je verwachtingen helemaal worden waargemaakt. Ben je een beginnende safari-ganger dan is het vaak slim om een keuze te maken voor gebieden waar de Big 5 zich vrijwel altijd laat zien zoals privé-reservaten in het Krugerpark, bijvoorbeelde Sabi Sands of de Ngorongoro Krater in Tanzania. Vaak kom je in deze gebieden met slechts een paar gamedrives oog in oog te staan met de Big 5.

 

Voor de meer ervaren safari-gangers of simpelweg de avonturiers zijn er prachtige afgelegen gebieden in bijvoorbeeld Zambia. Hier maak je avontuurlijke wandel-safari’s, waar Zambia bekend om staat, en je vindt er de Big 5 in overvloed, met uitzondering van de neushoorns. Een ander buitengewoon landschap dat zich leent voor avonturiers zijn de wetlands en de met gras begroeide vlaktes van het Moremi Game Reserve in Botswana. Een scala aan wildlife zoals cheeta’s, wilde honden, luipaarden en grote kuddes olifanten zijn hier altijd aanwezig waardoor een safari bijna garant staat aan het spotten van deze wilde dieren.

 

De Big 5 is niet zaligmakend, maar we weten wel dat het voor de meeste mensen stiekem wel een must is dus we vinden het heel belangrijk dat je bij ons een goede kans maakt op het zien van de Big 5 en andere wilde dieren, vandaar dat wij een strenge selectie hanteren van gebieden waar dit kan. Naast de locatie, is ook de tijd van het jaar een belangrijke pijler voor het spotten van wild. Zo is er geen betere tijd dan het droge seizoen om de Chobe-rivier in Botswana te bezoeken met hoge concentraties aan olifanten en buffels denk aan de jaarlijkse Wildebeest Migratie in de Serengeti. Een prachtig spektakel om de kuddes migrerende gnoes en grote katachtigen te zien in levenden lijve.

Lees minder

Big 5 Safari’s

Bekijk onze Big 5 safari’s