Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

10 dagen verborgen plekken van de Serengeti, Ruaha en Selous in Tanzania

10 dagen Tanzania

Overzicht

Voor wie kennis wil maken met de geheimen van Tanzania is deze 10-daagse reis ideaal. Je reis begint in Arusha en vanuit hier reis je door naar Seronera, één van de beste plekken voor het spotten van wild en het spotten van cheeta’s in oost-afrika. Als klap op de vuurpijl maak maak je de Wildebeest Migratie van dichtbij mee, mits je dit goed plant. De Wildebeest Migratie is hier ongeveer van mei tot juli. Met de Namiri Plains als luxe tentenkamp, word je ervaring hier onvergetelijk.

Lees meer

 

Van Seronera reis je door naar een afgelegen hoek en tevens privé-reservaat in Ruaha National Park. Aangekomen in Kwihala Camp besef je je dat je je in een van de best bewaarde geheimen van Tanzania bevindt. Afrika op zijn best, maar dan wel met alle comfort en luxe die er bestaat. Ruaha staat bekend om de grootste kuddes olifanten van Oost-Afrika en biedt uitstekende mogelijkheden voor het spotten van roofdieren waaronder luipaarden, leeuwen en cheeta’s. Daarnaast vind je er de gevlekte hyena’s en de bedreigde wilde honden die hier rondlopen.

 

Na je avontuur in Ruaha is het tijd voor Selous en reis je letterlijk en figuurlijk naar het hart van de Selous. Rogo ya Selous, ‘hart van de Selous’, is je laatste thuis op deze fantastische reis door Tanzania. Een elegant tentenkamp met spectaculair uitzicht op de Rufiji-rivier, een van de belangrijkste elementen van het grootste wildreservaat in Afrika. Selous biedt een geweldige plek om wild te spotten en ligt zeer afgelegen zodat je het echte Afrika ervaart. De Big 5 laat zich hier vaak zien, evenals grote buffels, giraffen en antilopen!

Lees minder

Highlights

 • Stijlvolle kampen en lodges langs de route van de Wildebeest Migratie
 • Cheeta’s spotten in de centrale Seronera van de Serengeti
 • Wilde dieren in een privé-reservaat in het afgelegen Ruaha
 • Twee keer per dag safari’s
 • Een ‘motorkap-ontbijt’ bereid op de motorkap van het safarivoertuig
 • Begeleide wandelingen en rivier-safari’s bij Roho ya Selous
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Een warm welkom in Arusha (1n)

Geniet van een warm welkom in het sfeervolle Rivertrees Country Inn, dé manier om je reis te beginnen. Deze prettige accommodatie ligt in een bosrijke omgeving en heeft een schitterend uitzicht op de berg Meru en de Kilimanjaro. De lodge heeft een perfecte ligging, op nog geen uur rijden van de luchthavens Arusha en Kilimanjaro, daarnaast ligt het dichtbij de toegangspoorten van het noordelijke safari-circuit van Tanzania.

Het kan niet anders dan dat je een hele goede eerste nachtrust hebt in de charmante kamers van deze lodge. Het opstaan is evengoed een feest met uitzicht op de prachtige tuinen van het landgoed.

Arusha, Tanzania

Dag 2-5: Cheeta’s in Seronera (3n)

Na een goed ontbijt in het Rivertrees Country Inn reis je door naar een afgelegen gebied in het hart van Seronera. Dit gebied staat bekend als één van de beste gebieden voor het kijken van wild in de Serengeti. De komende dagen verblijf je in een chique avontuurlijk kamp op de Namiri Plains. De prachtige tenten zijn van alle comfort voorzien zoals fris beddengoed, doorspoel-toiletten en douches met warm water!

Dat alles zo dicht mogelijk bij de natuur. ‘Namiri’ betekent in het Swahili ‘grote kat’ en dat is niet voor niks. In dit gebied worden zeer regelmatig cheeta’s gespot! Ga er met de ervaren rangers dagelijks op uit die dankzij de tracker-teams precies weten waar ze moeten zijn voor actie. Wanneer je er ongeveer tussen mei en juli bent, heb je de beste plekken voor de Wildebeest Migratie. Aanschouw duizenden gnoes en zebra’s die jaarlijks door Seronera trekken! 

Serengeti, Tanzania

Dag 5-7: Het pure Afrika (2n)

Na een aantal avontuurlijke dagen in Seronera is het tijd om door te reizen naar een van de meest afgelegen gebieden van Afrika, het Ruaha National Park. Je verblijft hier in Kwihala Camp, een mobiel kamp dat meereist met de Wildebeest Migratie. Op deze manier ben je altijd waar de actie is! Geniet van de ongerepte natuur, stijlvolle tenten en een schaduwrijke veranda met uitzicht, alsof je in een film zit.

De accommodatie ligt in een privé-reservaat en dus zijn er ook safari-activiteiten mogelijk die in nationale parken niet zijn toegestaan! Je gaat er overdag en ‘s nachts op uit met lokale gidsen om alles uit je safari te halen. Op zoek naar cheeta’s, luipaarden en leeuwen! De dag begint met een heerlijk ontbijt in de gemeenschappelijke tent, maar ook een avontuurlijk ontbijt op de motorkap van het safari-voertuig op een afgelegen plek in het wild behoort tot de mogelijkheden.

Ruaha, Tanzania

Dag 7-10: Het grootste wildreservaat in Selous (3n)

De laatste dagen van je reis word je meegenomen naar het grootste wildreservaat van Afrika. Het is bijna niet voor te stellen wat de omvang van Selous is, maar het is er betoverend mooi met veel wild en schitterende landschappen. Voor zowel ervaren als niet ervaren safari-gangers een avontuur dat nooit verveeld. De machtige Rufiji-rivier vormt de levensader van dit gebied met een scala aan vogels en supersize krokodillen. 

Je accommodatie betekent vrij vertaald in het ‘hart van de Selous’ en daar is niets aan gelogen. Het luxe Roho ya Selous is gevestigd op een heuvel en heeft een schitterend uitzicht op de Rufiji-rivier. De comfortabele tenten liggen dichtbij het gebied dat beroemd is vanwege het beste wild waaronder Lake Nzerakera en Lake Manze. Ga op avontuur met de professionele gidsen en maak riviersafari’s, begeleide wandelingen en zie het wild in actie!

Selous, Tanzania

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Transfers van en naar landingsbanen
 • Vlucht van Arusha naar Seronera Aistrip
 • Vlucht van Ruaha naar Selous
 • Vlucht van Selous naar DAR
 • Vlucht van Seronera naar Ruaha
 • Entreegeld parken
 • Transfers tussen de accommodaties
 • Safari’s
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items