Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

22 dagen Luxe Roadtrip & Safari in Zuid-Afrika

22 dagen Zuid-Afrika

Overzicht

Wij hebben onze expertise van Zuid-Afrika gebundeld om jullie te verrassen met een mooie route door Zuid-Afrika vol met natuur en fraaie plaatsen. Het reisplan bestaat uit basis luxe accommodaties met hier en daar een paar mooie uitschieters. Daarnaast hebben we authentieke activiteiten afgewisseld met relaxen tussendoor.

Lees meer

 

Deze rondreis voert jullie langs bekende en minder plekken in Zuid Afrika. Jullie reis begint in het bruisende Johannesburg en vanaf hier bezoeken jullie een privereservaat in het Krugerpark voor een aantal dagen luxe safari. Na het Krugerpark rijden jullie door naar onder andere Koninklijk Swaziland, St Lucia en het zonnige Durban. Daarna is het tijd voor bruisend Kaapstad, de wijnvelden en de Tuinroute!

 

Op de rest van deze pagina vinden jullie een dag tot dag beschrijving van de rondreis door Zuid-Afrika, veel leesplezier! 

Lees minder

Highlights

 • De vrijheid van een selfdrive-vakantie
 • 22 dagen luxe huurauto
 • Luxe safari in privereservaat van Krugerpark
 • Bezoek aan koninkrijk Swaziland
 • Relaxen aan de kust van Durban
 • Wijn proeven in de wijnvelden
 • Walvissafari per boot
 • Rijd de schitterende tuinroute
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1-2: Hallo Johannesburg! (2n)

Dag 1: Vandaag komen jullie aan in het bruisende Johannesburg! Hier worden jullie opgevangen door een vriendelijke collega en met een privétransfer naar het hotel gebracht. Rust lekker uit van de vlucht en maak kennis met Johannesburg! 

Dag 2 Op dag 2 kunnen jullie na een goed ontbijt, de stad Johannesburg verder ontdekken. Duik de geschiedenis is van Zuid-Afrika aan de hand van verschillende musea zoals het Apartheid Museum en neem deel aan een culturele tour door Soweto. Soweto is de meest grootstedelijke gemeente in Zuid-Afrika en leider in politiek, muziek, mode en populaire cultuur. 

Johannesburg, Zuid-Afrika

Dag 3-5: Luxe safari privéreservaat in Krugerpark (3n)

Dag 3: Op dag 3 van jullie rondreis staat er een luxe huurauto voor jullie klaar en rijden jullie door naar een privereservaat in het Krugerpark. Vertrek op tijd zodat jullie in de middag aankomen in privereservaat Manyeleti en deel kunnen nemen aan de safari met open jeeps in het Krugerpark!

Dag 4-5: Dag 4 en 5 verblijven jullie in privéreservaat Manyeleti. Het thuis van de Big 5 in de bush. Hier worden jullie twee keer per dag meegenomen op een indrukwekkende safari door zeer ervaren rangers. Eenmaal terug in de lodge gaat de safari gewoon door, wilde dieren worden hier zeer regelmatig rondom het camp gespot, geniet!

Jullie verblijven in het waanzinnige 4-sterren Honeyguide Khoka Moya Camp in het privéreservaat Manyeleti. Hier verblijven jullie in luxe safaritenten middenin de bush. Er zijn veel luxe faciliteiten zoals een buitenzwembad, goed restaurant en uitstekende wijnen. Aan alles is gedacht! Jullie krijgen hier dagelijks ontbijt, lunch, diner en meerdere game drives. 

Manyeleti, Krugerpark, Zuid-Afrika

Dag 6-7: Op naar Koninkrijk Swaziland (2n)

Dag 6: Een mooie route ligt voor de boeg dus stap de auto in en rijd richting het koninkrijk van Swaziland, waar Koning Mswati III als één van de laatste Afrikaanse koningen over dit kleine koninkrijk regeert. Hier stap je binnen in een wereld van bergachtige natuur, feestelijke tradities en unieke cultuur: het échte Afrika. Na een prachtige route, komen jullie aan in het sfeervolle Foresters Arms Hotel. ‘s Avonds staat er een fantastisch diner voor jullie klaar.

Dag 7: Vandaag hebben jullie de hele dag om de waanzinnig mooie omgeving verder te ontdekken aan de hand van wandelingen, paardrijden of lekker relaxen. In de avond staat er wederom een home cooked diner voor jullie klaar. 

Vanavond verblijven jullie in het Foresters Arms Hotel in het hart van Swaziland. Wij hebben een diner geregeld voor vanavond in het hotel zodat jullie niet meer de deur uit hoeven. 

Swaziland, Zuid-Afrika

Dag 8-9: Wildlife in St Lucia (2n)

Dag 8: Laat de prachtige omgeving van Swaziland achter je en ga richting de indrukwekkende omgeving van St Lucia. Bekend van iSimangaliso Wetlands Park. Na een mooie rit komen jullie in het sfeervolle Avalone Guest House.

Dag 9: St Lucia is de plek voor wildlife en boottochten, op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Hier nemen we je mee op safari per boot en maak je kennis met het wildlife vanaf het water.

Het elegante Avalone Guest House in St Lucia is jullie verblijf voor de komende twee dagen. Deze luxe lodge ligt aan de rand van iSimangaliso Wetlands Park. De suites komen uit op de tropische tuin en zijn van alle comfort voorzien. ‘s Avonds heb je kans op nijlpaarden spotten in de tuin!

St Lucia, Zuid-Afrika

Dag 10-11: Relaxen in Durban (2n)

Dag 10: Na een goed ontbijt, rijden jullie vandaag verder naar het zonnige Durban! Geniet van zon, zee en strand in deze heerlijke kuststad. 

Dag 11: In Durban kunnen jullie dag 11 relaxen aan het strand. Durban is een hele leuke kuststad met aangename temperaturen en mooie stranden. Daarnaast kun je hier goed surfen en kiten, mocht je dat leuk vinden.

Durban, Zuid-Afrika

Dag 12-14: Welkom in Kaapstad! (3n)

Dag 12: Op dag 12 rijden jullie de naar luchthaven van Durban en leveren jullie je huurauto in. Hier nemen jullie een binnenlandse vlucht naar het mooie Kaapstad. Jullie worden met een privétransfer naar het hotel brengt. Rust lekker uit van de vlucht en maak kennis met Kaapstad! 

Dag 13-14: Dag 13 en 14 hebben jullie om Kaapstad verder te ontdekken. Geniet van het uitzicht vanaf de kabelbaan naar de Tafelberg en andere must sees zoals Bo-Kaap, het stadscentrum, de Company Gardens en Cape Town Diamond Works. 

Jullie verblijven drie nachten in het vier-sterren Tafelberg Guest House, op een fantastische locatie, namelijk de hellingen van de Tafelberg. Het zit op korte afstand van populaire spots zoals Kloof Street. Op een rustige locatie is het in deze kleinschalige Guest House echt thuiskomen in Kaapstad. 

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 15-16: Proeven in de wijnvelden! (2n)

Dag 15: Vandaag staat er na het uitchecken een luxe huurauto voor jullie klaar voor het hotel. Laad je bagage in en vertrek naar een droomplek aan de andere kant van de Tafelberg, de wijnvelden. Verken de streek en rijd aan het eind van de dag naar een mooi hotel in Franschhoek.

Dag 16: De schilderachtige wijnvelden zijn beroemd vanwege topwijnen, schitterende landschappen en de architectuur. Wandel of fiets door deze mooie plekken en proef de fantastische wijnen in deze streek.

Jullie verblijven in het Lavender Farm Guesthouse. Een sfeervolle kleinschalige guesthouse tussen de paarse lavendelvelden op nog geen twee minuten rijden van Franschhoek. Ideaal om de wijnstreek te verkennen!

Franschhoek, Zuid-Afrika

Dag 17: De walvissen van Hermanus (1n)

Laat de schilderachtige omgeving van Franschhoek achter je en rijd de schitterende Tuinroute verder richting Hermanus. Geniet van deze magische route door bergachtige landschappen, valleien en de ongerepte kust. 

 

Hermanus staat bekend om de walvissen die vanaf juni tot december dagelijks te zien zijn voor de kust. Tijdens deze periode heb je dus extra geluk! In deze periode vertrekken jullie per boot het water op zodat je zo dicht mogelijk bij de walvissen komt! 

Het boetiek-achtige Misty Waves Boutique Hotel in Hermanus is jullie accommodatie voor de komende nacht. Dit mooie boutique-hotel ligt direct aan de zee en vanuit hier kun je de walvissen uit de oceaan zien springen. Er is een spa aanwezig voor het relaxen en jullie verblijven in een penthouse-suite.

Hermanus, Zuid-Afrika

Dag 18: De struisvogels van Oudtshoorn (1n)

Na jullie verblijf in Hermanus reizen jullie verder en komen jullie aan in struisvogelhoofdstad Oudtshoorn. Dankzij een ideaal klimaat popte hier in de eeuwen hiervoor de ene struisvogelfarm na de andere op. Daarnaast vind je hier de Cango Caves waar je 20 miljoen jaar oude grotten vindt. Deze zijn bekend als Nature Wonders of the World.

Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Dag 19-22: Save the best for last, Knysna & Stormsrivier (3n)

Dag 19: Vandaag vervolgen jullie je weg verder over de Tuinroute richting de ongerepte lagune van Knysna. Langs de kust worden regelmatig dolfijnen en walvissen gespot. Het is daarnaast een prachtige plek voor wandelen in de natuur. Een hike langs Plettenbergbaai is hier zeer populair en aan te raden, maar het is geen kinderachtige wandeling dus neem stevige wandelschoenen mee. Aan het eind van de dag rijden jullie naar Stormsrivier waar jullie de laatste dagen verblijven!

Dag 20-22: Dag 20 en 21 kunnen jullie de ruige omgeving van Stormsrivier ontdekken. Bekend van de  Storms River Bridge, Bloukrans Bridge en het prachtige Tsitsikamma National Park. Enjoy!

Stormsrivier, Zuid-Afrika

Inclusief

 • Sfeervolle accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • 22 dagen luxe autohuur
 • Vlucht van Durban naar Kaapstad
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items