Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

8 dagen Big 5 en neushoorn-safari in Kenia

8 dagen Kenia

Overzicht

Combineer het beste van Kenia tijdens deze complete safari over de droge Samburu-savannes in Kenia en de weelderige graslanden van de Masai Mara. De prachtige diversiteit aan wild, dieren en natuur, maar ook van culturen maakt een reis om nooit te vergeten. Haal alles uit je safari tijdens deze 8-daagse reis en een verblijf in maar liefst drie verschillende lodges tijdens deze 8-daagse reis.

 

Lees meer

 

Deze bijzondere reis begint in het noorden van Kenia, in het Samburu National Reserve. Hier verblijf je in maar liefst twee verschillende kampen en breng je de ochtenden en middagen door met spectaculaire safari’s! Kijk uit naar prachtig en bijzonder wild tijdens natuurwandelingen en nachtelijke ritten. Daarnaast kijk je ogen uit naar een fonkelende sterrenhemel als nergens anders en tijdens diverse culturele ervaringen.

 

Het is hier een paradijs voor wild en thuisbasis voor leeuwen en olifanten, maar ook voor de zwaar bedreigde zwarte neushoorn die je een geruime tijd zal volgend. De Samburu National Reserve is daarnaast bekend vanwege de Samburu Special 5, waaronder de gerenoek, de zebra’s van Grevy’s, de Somalische struisvogel, de Beisa oryx en de giraffes met ruitpatroon op hun vacht. Zeer zeldzaam en alleen in dit gebied te bewonderen. 

 

Na een aantal dagen avontuur in het noordelijke Kenia, reis je door naar de glooiende graslanden van de Masai Mara en een exclusief kamp met een privégebied om te genieten van ongerepte uitzichten en observaties van wild. Geniet van meerdere safari’s per dag en ervaar de thuisbasis van wilde dieren. Afgezien van diverse safari’s is deze plek het decor voor de beroemde Wildebeest Migratie en een overvloed aan wild het hele jaar door. 

 

Verblijf in stijlvolle tentenkampen met luxe faciliteiten zoals zwembaden, spabehandelingen en dineren onder de sterrenhemel. Je transfers tussen de kampen door bestaan uit korte vluchten waardoor je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan reizen en des te meer aan safari!

Lees minder

Highlights

 • Volg de zwarte neushoorn te voet in Samburu
 • Aanschouw de Samburu Special 5
 • Safari’s met voertuig, te voet en bezoeken aan lokale dorpen
 • Vlieg tussen de accommodaties door en verlies geen tijd
 • Maak de jaarlijkse Wildebeest Migratie mee in de Masai Mara
 • Spot kuddes olifanten en grote katachtige

Samenvatting

Beginpunt:
Samburu – Kenia

Reisduur:
8 dagen

Eindpunt:
Masai Mara – Kenia

Plaatsen die je bezoekt

Accommodaties waar je verblijft

Dag tot dag

Reisschema

Dag 1-2: Maak kennis met Samburu (2n)

Hallo Kenia! Kom aan op de luchthaven van Nairobi waar een professionele chauffeur je opwacht en je naar het nabijgelegen Wilson Airport brengt voor een vlucht naar Samburu National Reserve. Op de landingsbaan ontmoet je je gids die je naar Saruni Samburu brengt. Een prachtige accommodatie, verscholen in de bergen aan de rand van het reservaat.

Vanuit de elegante lodge heb je een prachtig uitzicht over de ongerepte wildernis. Geniet van een ontspannen massage in de spa en geniet van activiteiten zoals safari’s, wandelingen onder begeleiding van ervaren gidsen, culturele activiteiten, picknicken langs de rivier en dans en zang van de Samburu. 

Samburu, Kenia

Dag 3-4: Traceer neushoorns te voet (2n)

Na een powerontbijt word je begeleid naar het tweede tentenkamp, Saruni Rhino. Een zeer intiem en bijzonder tentenkamp in een privéreservaat. Het is één van de weinige plekken waar je de zwarte neushoorn nog steeds te voet kunt volgen. In de buurt van het kamp is ook een neushoornreservaat te vinden en je hebt de gelegenheid om een olifantenweeshuis te bezoeken.

Daarnaast ga je er dagelijks op uit met professionele gidsen om de zeldzame zwarte neushoorn op te sporen en te observeren. Voor vogelspotters is het ook een prachtige spot. Tot slot is er ook een culturele ervaring met een gids naar de Singing Wells waar lokale herders hun vee roepen om te drinken aan de hand van liederen die blijkbaar alleen hun eigen vee herkent. 

Sera Community Conservancy, Kenia

Dag 5-7: Ervaar de Masai Mara (3n)

Je dagen bij de zwarte neushoorn zijn tot een einde gekomen, maar je safari zeker niet! Met een kleine 90 minuten vliegen van de Samburu landingsbaan naar de Masai Mara verlies je geen kostbare tijd en ben je binnen no time op je volgende bestemming aangekomen. Het gebied van de Masai Mara, dat grenst aan de Serengeti, is de plek die bekend is om de seizoensgebonden Wildebeest-migratie.

Passerende dieren zie je tussen eind juni en begin november in dit gebied. Denk aan dramatische ontmoetingen tussen gnoes en roofdieren waaronder wilde honden, gevlekte hyena’s en luipaarden die altijd op de loer liggen. Ondanks dit spektakel is de Masai het hele jaar door een geweldig bestemming voor wildlife. Safari’s met Maasai-gidsen brengen je dichterbij de acties in de Masai en ze nemen je mee voor spannende boswandelingen.

 

Wil je de savanne van een heel ander perspectief zien, dan is er een optie om met een luchtballonvaart boven de savanne te vliegen. Bij terugkomst staat er een sprankelend champagne-ontbijt op je te wachten!

Masai Mara, Kenia

Dag 8: Tot ziens Kenia

Na een goed ontbijt word je teruggebracht naar de landingsbaan, maar onderweg staat er nog een bezoek aan het neushoornreservaat en de Mara-rivier met nijlpaarden en krokodillen op het menu. Vanaf de landingsbaan word je teruggebracht naar Jomo Kenyatta International Airport.

Masai Mara, Kenia

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Conserveringskosten
 • Interne vluchten
 • Een Rhino Tracking Experience-vergoeding
 • Zonsondergang & picknick excursies
 • Begeleide wandelingen in de bush
 • Safari’s in 4×4 voertuigen met een kleine groep
 • Transfers van Jomo Kenyatta International Airport naar Wilson Airport voor vlucht naar Sambaru
 • Tansfer naar Jomo Kenyatta International Airport op dag van vertrek
 • Eén gratis rug- en nekmassage (30 minuten) per kamer per verblijf in de wellnessruimtes
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items