Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

11 dagen Wildebeest Migratie, Ngorongoro Krater en Zanzibar in Tanzania

11 dagen Tanzania

Overzicht

Ga voor een 11-daagse reis van wereldklasse van de hoogste kwaliteit met een aangename prijsklasse. Budget hoeft zeker geen beperking te zijn voor een top notch safari-ervaring en een strandvakantie in een luxe retreat. Ideaal voor stellen, net getrouwden of reizigers die voor het eerst op safari gaan. In plaats van transfers over de weg, maken we tijdens deze reis gebruik van vluchten waardoor je lekker veel tijd hebt om te relaxen tussendoor en de verschillende bestemmingen goed te verkennen. 

 

Je reis begint met een prettige nacht aan de rivier net bij de grenzen van Arusha. Vanuit hier reis je door naar bucketlist-bestemming de Ngorongoro Krater en Serengeti National Park. Het zijn twee van de beste locaties om de Big 5 te spotten met kuddes migrerende zebra’s en gnoes. Een spectaculair uitzicht vind je al vanuit je accommodatie die zich vlakbij de kraterrand bevindt. Om je te verzekeren van de beste plekken tijdens de Wildebeest Migratie, is de Serengeti Lodge een mobiele lodge die zich op diverse locaties vestigt, afhankelijk van waar de acties zich bevinden. 

Lees meer

 

Na de uitgestrekte graslanden van de Serengeti, is het tijd voor de goudgele stranden van Zanzibar. Geniet van vier nachten in de diep verborgen in een tropische tuin en loopafstand van de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan. Na een week safari is dit de perfecte afsluiting aan het strand met activiteiten zoals snorkelen, duiken, wellness-massages en yogalessen. Relaxen in elke gewenste vorm!

Lees minder

Highlights

 • Ideale combinatie tussen safari en strand
 • Op zoek naar de Big 5 in de spectaculaire Ngorongoro Krater
 • Mobiel camp voor Wildebeest Migratie in de Serengeti
 • Meerdere safari’s onder begeleiding van een professionele gids
 • Vliegtuig-transfers in plaats van wegtransfers
 • Strand-retreat met massages, yoga en fitness
 • Duiken, snorkelen en diverse watersporten op Zanzibar
 • Een hele dag cultuur en specerijen-rondleidingen net buiten Stonetown
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: De Kilimanjaro aan de horizon (1n)

Deze safari kan niet beter beginnen met een ontmoeting van onze reisagenten op locatie op de internationale luchthaven van Kilimanjaro van Arusha. Je wordt hier naar de Rivertrees Country Inn gebracht, een geweldige accommodatie met uitzicht op de Kilimanjaro en gelegen op de uitlopers van de berg Meru. De charmante cottage is een fijne plek om bij te komen na je reis.

Het Rivertrees Country Inn ligt op een voormalige koffieboerderij en heeft een heerlijke badkamer met eigen douche en bad. Daarnaast is er een zwembad, zonneterras om te ontspannen. Een mooie wandeling bieden de paden langs rivier de Usa met slingerende apen en talloze vogels. 

Arusha, Tanzania

Dag 2-3: Op zoek naar de Big 5 in Ngorongoro (2n)

Na een goed ontbijt in het Rivertrees Country Inn word je teruggebracht naar Arusha en neem je een vlucht naar de Manyara Airstrip waar je met een wegtransfer naar het Ngorongoro Krater Camp gebracht. Dit kamp is eenvoudig, maar zeer comfortabel en ligt in een schaduwrijk bos vlakbij de kraterrand waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de krater.

Begin de middag goed met een rit door krater en de dag erna een volledige dagsafari. De Ngorongoro Krater is de grootste vulkanische caldera en staat bekend als de plek waar het spotten van de Big 5 – buffels, leeuwen, olifanten, neushoorns en luipaarden – vaker een regel is dan uitzondering. De krater is de thuisbasis voor de dichtste concentratie grote dieren in Afrika. Geniet na een dag vol avontuur en safari van huisgemaakte maaltijden onder een fonkelende sterrenhemel.

 

Eenmaal terug in de ensuite-tenten is het heerlijk vertoeven met een eigen badkamer en safari-klassiekers met verwarmde emmers water als douche.

Ngorongoro Krater, Tanzania

Dag 4-6: De Wildebeest Migratie in de Serengeti (3n)

Een nieuwe dag breekt aan en het is tijd voor een vlucht van Manyara Airstrip naar de Serengeti. Aangekomen in de Serengeti heb je de rest van de dag om te relaxen in het nieuwe kamp voordat je een aantal dagen safari tegemoet gaat. Het Kichakani Serengeti Camp is een mobiel kamp dat zich makkelijk kan verplaatsen zodat je altijd verzekerd bent van de beste spots voor het aanschouwen van de Wildebeest-migratie.

Geniet van de beste acties, kuddes met wildebeesten in beweging, het fantastische geboorteseizoen of het drama van de rivierovergangen. Uiteraard zijn er naast de Wildebeest Migratie nog tal van andere roofdieren te zien zoals grote katachtige, wilde honden, hyena’s en krokodillen. Onze professionele gidsen nemen je in de ochtend en de late namiddag mee naar het hart van dit spektakel.

 

Na een dag safari is het waanzinnig bijkomen in de de luxe en suite-tenten met elektrische verlichting, een eigen veranda met comfortabele stoelen en een tafel, en een eigen badkamer. Geen verkeerde manier om de Serengeti te ervaren!

Serengeti, Tanzania 

Dag 7-10: Ontspanning in de Indische Oceaan (4n)

Na een aantal dagen van intensieve safari’s, avontuur en indrukken ruil je de Serengeti-savanne in voor de tropische stranden van Zanzibar. Na een aantal stops bij andere lodges, duurt het niet lang voordat de vlucht stopt bij droom-accommodatie Zuri Zanzibar Hotel & Resort. Hier aangekomen word je naar je suite met airco gebracht en kun je je koffers laten vallen en genieten van deze ontspannen plek.

Het resort ligt aan de prachtige oostkust van Zanzibar en het is geschikt voor iedereen hele dagen bij het zwembad met een cocktail wil liggen of voor mensen die hun ontspanning halen uit diverse activiteiten als snorkelen, duiken, verwenmassages, yogalessen, fitness en schoonheidsbehandelingen. Daarnaast kunnen geweldige activiteiten als een sunset dhow (zeilen op een traditionele zeilboot) worden geboekt bij het resort.

 

Geniet van een wandeling door de Spice Garden en laat je meevoeren naar de wereld van cultuur en specerijen rondom Stone Town. Zanzibar staat tenslotte bekend als specerijen-eiland!

Zanzibar, Tanzania 

Dag 10: Dag Zanzibar!

Laat je nog een laatste keer verwennen met een goed ontbijt voordat je wordt teruggebracht naar Abeid Amani Karume International Airport en je reis tot een einde is gekomen!

Zanzibar, Tanzania 

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Wegtransfers tussen de accommodaties
 • De binnenlandse vluchten tussen de accommodaties
 • Entreegeld voor de Ngorongoro Krater en Serengeti National Parks
 • Ngorongoro Krater Descent Tour
 • Dagtocht door Stone Town & Spice Island
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items