Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

10 dagen Wildebeest Migratie in Tanzania en Kenia

10 dagen Tanzania & Kenia

Overzicht

Ga de wildernis van Kenia en Tanzania tegemoet en maak kennis met deze authentieke reis vol avontuur, de grote migratie en prachtige intieme lodges. Na een warm welkom in Arusha Coffee Lodge, verruil je de koffieboerderij voor de vriendelijke sfeer van Gibb’s Farm. Deze lodge ligt te wachten tegen de beboste hellingen van de waanzinnige Ngorongoro Conservation Area. De accommodatie is perfect om de aangrenzende natuurgebieden beter te verkennen zoals de Ngorongoro Krater.

 

Hier vind je de weg naar de Big 5 in oost-afrika en het is geen gekke gedachte om luipaarden, neushoors, olifanten, buffels en leeuwen in slechts één safari te spotten in de krater. Mede doordat de vruchtbare grond wordt gevoed door de rijke mineralen die zijn overgebleven van een vulkaanuitbarsting miljoenen jaren geleden. 

Lees meer

 

De volgende fase van je reis neemt je mee naar het down to earth, maar intieme Ubuntu Migration Camp. Hier volg je de Grote Migratie met het spel van miljoenen gnoes, antilopen en zebra’s over de Serengeti. Het zal één van de meest unieke ervaringen van je reis zijn in dit authentieke safaricamp. 

 

De laatste fase van je reis brengt je naar de Masai Mara waar diep gelegen in de Masai Mara, het Rekero Camp je eindbestemming is. Het kamp biedt enkele van de beste gidsen in deze omgeving, daarnaast is het camp zo ingericht dat er genoeg privacy is. Leer meer over de traditionele leefgewoonten van de Maasai en aanschouw de Grote Migratie vanaf de veranda met uitzicht op de Talek-rivier.

Lees minder

Highlights

 • Safari in de Ngorongoro Krater
 • De Big 5
 • De Grote Migratie
 • Ontmoeting met de Masai
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Een fantastisch begin op Arusha Coffee Lodge (1n)

Een heerlijk begin van je reis door Oost-Afrika, start in de Arusha Coffee Lodge. De geur van koffie in de lucht brengt iets magisch met zich mee om nog maar te zwijgen van de Mount Meru op de achtergrond en de groene struiken met rode koffiebonen op de grond. Geniet van je eerste nacht in de vriendelijke Plantation Room, die midden op de koffieplantage ligt. De kamer is zeer comfortabel ingericht en heeft een behaaglijke open haard. Heerlijk om je aan op te warmen in de avond!

Een rondleiding over over landgoed, mag hier zeker niet ontbreken, maar wil je meer dan kun je de omgeving ontdekken. Arusha Coffee Lodge is gelegen aan de grenzen van Arusha, het startpunt en de stad naar de meeste noordelijke wildparken in Tanzania. Er zijn hier indrukwekkende musea te vinden, er is een Masai-markt en in de logde zelf zit een heerlijke spa om te relaxen na een dag safari.

Arusha, Tanzania

Dag 2-4: De Big 5 in de Ngorongoro Krater (2n)

Door naar de waanzinnige Ngorongoro Krater! Van de Arusha Coffee Lodge reis je door naar het Lake Manyara National Park en vervolg je je weg naar de fantastische Ngorongoro Conservation Area. Het Lake Manyara is bekend vanwege een scala aan diverse vogelsoorten en de leeuwen die in bomen klimmen. Door in de bomen te klimmen, proberen ze aan de hitte te ontsnappen en soms zitten de leden van één familie slechts in één boom. De idyllische Gibb’s Farm is je romantische verblijf voor de komende dagen. Thuis voor de Big 5 met op de achtergrond de beboste hooglanden van de Ngorongoro Krater. De grootste intacte vulkanische caldera ter wereld en een van de hoogtepunten door een reis in Oost-Afrika.

In Gibb’s Farm heerst een warme en aangename sfeer en je verblijft in de sfeervolle cottages temidden van een nog steeds werkende melk-veehouderij en koffieplantage. Foodies halen hun hart op aan pure en huisgemaakte maaltijden met groenten en fruit uit de tuin. Puur natuur! Je komt hier helemaal tot rust en voor extra ontspanning kun je van de aangeboden spa-behandelingen gebruik maken. Er is een African Living Spa met traditionele Maasai-healingtechnieken.

 

Het landschap van de Ngorongoro-krater is zonder enige twijfel zeer spectaculair te noemen en een thuisbasis voor circa 30.000 dieren. Deze dieren worden beschermd door de caldera en ze putten hun voeding uit de bronnen van de krater en de rijke begroeiing. Maak fantastische wandelingen op de rand van de krater, begeleid door ervaren gidsen en maak avontuurlijke game drives beneden in de caldera.

 

Maak begeleide wandelingen op de rand van de beroemde krater en ga op opwindende gamedrives naar beneden in de caldera. Het landschap is absoluut spectaculair en de Ngorongoro is de thuisbasis van ongeveer 30.000 dieren die worden beschermd door de caldera en worden onderhouden door de bronnen van de krater en rijke begrazing. Op deze plek is het zomaar mogelijk om alle Big 5 in slechts één safari te zien!

Ngorongoro Krater, Tanzania

Dag 4-7: Ontdek de vlaktes van de Serengeti (3n)

Het eerste gedeelte van je reis ligt achter je, maar het is tijd voor een nieuw avontuur in de Serengeti. Hier staat een traditioneel Ubuntu Mobile Camp voor je klaarstaat. In Swahili betekent het woord ‘Ubuntu’ voor vrijgevigheid en vriendelijkheid, een gevoel dat het kamp onmiddellijk oproept met zijn uitnodigende sfeer en gastvrijheid. Daarnaast krijg je echt het gevoel in de ruige wildernis te zitten, maar tegelijkertijd is aan alle comfort gedacht.

Het unieke aan het Ubuntu Camp is dat het meebeweegt met de Grote Migratie waardoor je altijd de beste omstandigheden hebt om wilde dieren te bekijken. In de maanden van mei tot juli bevindt het kamp zich in de Western Corridor tussen de Nyakoroma Hills en de grens van de Serengeti; van juli tot oktober zit het zich in de noordelijke Serengeti; in de maanden december tot maart staat het kamp in de Ngorongoro Conservancy Area.

 

In het kamp staan acht comfortabele tenten met echte traditionele safari-faciliteiten zoals met vuur verwarmde emmers als douche. Daarnaast heb je een eigen badkamer en bieden de tenten zeer veel privacy met veel ruimte om de tenten heen, maar dichterbij het wild dan ooit!

 

Geniet van safari’s met een eigen voertuig en inspirerende gidsen. Deze gids brengt het hele jaar met de kuddes wilde dieren door en reken maar dat deze gids veel geweldige kennis in huis heeft die hij graag wil delen. In de maanden in het zuiden is het mooist om een begeleide wandelsafari te doen die soms wel een halve dag kan duren. Uiteraard ook afhankelijk van hoe lang je het wil doen of je conditie. Ervaar de buffels, giraffen, olifanten en leeuwen van heel dichtbij!

Serengeti, Tanzania

Dag 7-10: Maak kennis met de Masai Mara (3n)

Last but not least: maak kennis met de Masai Mara en het leefgebied van de Masaai. Het Rekero Camp staat in één van de meest wildrijke van de Masai Mara. Vlakbij de touch points van de Masai Mara. Het Rekoro Camp is opgezet is een spectaculaire locatie diep in de Masai Mara en ideaal om de Grote Migratie te aanschouwen terwijl duizenden wildebeesten door de rivieren denderen net buiten het kamp.

Het mobiele kamp is van juni tot oktober en van december tot maart opgezet. Het kamp heeft de romantische sfeer van een lang vervlogen tijdperk. Hier zijn negen comfortabele en-suite tenten met douches en door-spoeltoiletten. Daarnaast is er een terras met ligbedden om te relaxen voor of na de safari’s. Als klap op de vuurpijl heeft iedereen een eigen persoonlijke butler.

 

De laatste dagen worden gevuld met safari’s in open voertuigen, vogels spotten, begeleide wandelingen en picknicks. Ook bucketlist-activiteiten zoals hot air balloons en een kennismaking met de Maasai behoren tot de mogelijkheden. Voor een authentieke ervaring onder begeleiding van ervaring gidsen is dit de perfecte afsluiting van je reis door Oost-Afrika! Je wordt op dag 10 afgezet in Arusha.

Masai mara, Kenia 

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Transfers tussen kampen en van kamp naar landingsbanen
 • Entreegeld voor wildparken
 • Heffingen voor behoud van natuur
 • Activiteiten
 • Vlucht van Manyara naar Zuid-Serengeti
 • Vlucht van Zuid-Serengeti naar Tarime
 • Vlucht van Migori naar Mara
 • Vlucht van Mara naar Wilson
 • Toeristenbelasting
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items