Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

9 dagen Fly-in-safari naar Manyara, Ngorongoro Krater en de Wildebeest Migratie in Tanzania

9 dagen Tanzania

Overzicht

Deze reis is zonder meer een van de meest droomachtige reizen die we hebben samengesteld. Tijdens deze 9-daagse reis maak je kennis met de ongerepte natuur van Tanzania en breng je een bezoek aan Lake Manyara, de Ngorongoro Krater en uiteraard de wereldberoemde vlaktes van de Serengeti. Geniet van de Wilebeest Migratie, het spotten van de Big 5 en meer.

Lees meer

 

Je reis begint met de pracht van Lake Manyara, waar honderden zo niet duizenden flamingo’s en de in bomen klimmende leeuwen zich laten zien. Van het ene natuurwonder val je in het andere natuurwonder bij de spectaculaire Ngorongoro Krater, thuis van de Big 5 en vele andere wilde dieren. Als klap op de vuurpijl reis je door naar de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Hoewel de Serengeti altijd een geweldige bestemming is voor het spotten van wild, is het nog indrukwekkender als je je safari hebt getimed in de tijd van de Wildebeest Migratie met kuddes wildebeesten die door de roofdieren op de voet worden gevolgd.

 

Tijdens je reis hebben we waanzinnige lodges geregeld, geschikt voor de eerste keer safari in Tanzania of voor de doorgewinterde safariganger. Laat je hart veroveren door Tanzania. Ben je op huwelijksreis of hou je hoe dan ook van het strand, dan is een aantal dagen relaxen op Zanzibar de ideale afsluiter van je reis.

Lees minder

Highlights

 • Het hele jaar door perfect wild spotten
 • Toplocaties voor safari in Tanzania
 • Geschikt als Wildebeest Migratie-safari
 • Je vliegt tussen de accommodaties door
 • Elegante lodges
 • Geschikt als huwelijksreis
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Tanzania! (1n)

Je reis begint perfect in de aankomsthal van Kilimanjaro International Airport! Eenmaal aangekomen staat je gids op jou te wachten om je naar je lodge in Arusha te brengen. Arusha is de toegangspoort voor talloze safari’s in Noord-Tanzania. Rust lekker uit van de reis in het idyllische Arusha Coffee Lodge. Deze koffieboerderij is ideaal voor een eerste nacht in Tanzania en ligt op een fabelachtige plek met uitzicht op de berg Meru.

Ontspan en maak kennis met de beste koffiesoorten in deze regio, maak een wandeling over de plantage of bezoek de stad Arusha. It’s up to you! Wil je gewoon even niks, plof dan neer op één van de ligbedden bij het zwembad met een gekoeld drankje. Je cottage is van alle comfort voorzien met zelfs een behaaglijke open haard voor de koelere nachten. Gezellig! 

Arusha, Tanzania

Dag 2-3: Het betoverende Lake Manyara (2n)

Tijd voor avontuur! Geniet van een relaxed ontbijt in Arusha Coffee Lodge waarna je wordt opgehaald en met een licht vliegtuig naar Lake Manyara wordt gevlogen. Bij aankomst wacht je gids op de landingsbaan om je te verwelkomen en je naar Manyara National Park te rijden. Na niet al te lange tijd kom je aan in een met bos gevulde mahoniebomen. Surreal!

 

In dit park is slechts één lodge gevestigd en guess what. dit is jullie verblijf voor de komende nachten. Deze exclusieve lodge weet ondanks de hoge mate van luxe toch een hele ontspannen sfeer te bewerkstelligen en het intiem te houden. Lake Manyara Tree Lodge heeft tien schitterende boomhut-suites met schuifdeuren naar een veranda met met geweldig uitzicht. Wat een droom-accommodatie!

Overdag ga je er op uit met maar liefst twee safari’s, waarvan één in de ochtend en één in de late namiddag. Daarnaast zijn er speciale safari-activiteiten zoals nachtelijke safari’s. Ervaar Lake Manyara zoals nergens anders. Lake Manyara maakt deel uit van de oostelijke Riftvallei en staat bekend om de grote hoeveelheden trekvogels zoals pelikanen, ooievaars en natuurlijk flamingo’s. Voor vogelliefhebbers is het een paradijs!

 

Naast de vele trekvogels, vind je hier ook een leeuwen van Lake Manyara, bekend vanwege het feit dat ze in bomen klimmen om zo de warmte te ontsnappen. Soms zitten ze met de hele familie in slechts één boom! De open savannes zijn ook een thuis voor een grote populatie olifanten, giraffen, buffels en antilopen.

Lake Manyara, Tanzania

Dag 4-5: Spektakel in de Ngorongoro Krater (2n)

Maak kennis met één van de meest waanzinnige natuur-spektakels op aarde, de Ngorongoro Krater. Deze uitgestorven vulkaan is de grootste caldera ter wereld en een thuis voor onder andere de Big 5. Hier vind je de machtige olifanten, beroemde leeuwen met zwarte manen en de grote zwarte neushoors.

 

Je verblijft in de Ngorongoro Krater Lodge en we waarschuwen je alvast, dit is letterlijk en figuurlijk on top of the world. Deze lodge is gevestigd op de rand van de krater en kijkt uit over de meest fenomenale uitzichten die Afrika rijk is. Het is bijna mystiek als de krater soms is gehuld in een fijne mist. Ontspan in je riante suite met balkon en uitzicht over de krater. Soms moet je jezelf even knijpen om te realiseren dat je echt niet in een droom zit!

Je ontmoeting met de gids voor komende dagen vindt plaats tijdens een rijkelijke high tea in de lodge. Hier heb je de gelegenheid om jouw wensen door te geven voor de ultieme safari in de Ngorongoro Krater. De Big 5 wordt hier meer dan eens in slechts één safari gespot vanwege de grote concentratie aan wilde dieren. Je dagen worden gevuld met avontuur, safari’s en geweldige picknick-lunches in de krater zelf.

 

Aan het eind van de dag keer je terug naar deze luxe lodge om te ontspannen met het prachtige uitzicht over de krater. Geniet van de kampvuren met mede-reizigers en wissel je avonturen uit onder het genot van een cocktail. Schuif daarna aan voor een heerlijk diner in de prachtige eetzaal om je dag perfect af te sluiten!

Ngorongoro Krater, Tanzania

Dag 6-8: Natuurwonderen in de Serengeti (3n)

Aan alles komt een eind, maar voorlopig nog lang niet! Na je avontuur in de Ngorongoro Krater stap je aan boord van een licht vliegtuig naar de Serengeti. Geniet van de uitzichten over de Serengeti onderweg zoals je nergens anders zou doen. De vlaktes van de Serengeti is de plek waar jaarlijks de Wildebeest Migratie plaatsvindt op specifieke tijden in het jaar. Hierbij migreren meer dan een miljoen zebra’s, gnoes en gazellen in een cirkelvormige route.

 

De route wordt bepaald door de regen die valt en de weiden die voldoende gras produceren om de jong geboren kalveren en veulens te voeden. Dit zorgt voor een spectaculaire reis, gedreven door instincten zo oud als de Serengeti zelf, waarbij de kuddes gevaarlijke rivieren, op de loer liggende krokodillen en andere roofdieren moeten trotseren.

Om dit spektakel te kunnen aanschouwen is je volgende accommodatie een mobiel tentenkamp dat meebeweegt met de migratie. Serengeti Under Canvas is een traditioneel, maar stijlvol en comfortabel kamp dat zeker niet onder doet voor een luxe lodge. Op deze manier maak je alle spektakel van de Serengeti mee. 

 

In de ochtend en middag ga je op safari en laten onze gidsen je zien waarom de Serengeti een van de beste safari-bestemmingen van Afrika is. Daarnaast zijn er bijzondere safari-activiteiten zoals nachtelijke safari’s, begeleide wandelsafari’s en is het mogelijk om met een hot air balloon over de Serengeti te varen om alles uit deze ervaring te halen! 

Serengeti, Tanzania

Dag 9: Terug naar huis

Geniet nog een laatste keer van een vroege safari en een heerlijke brunch in het kamp voordat je je weg naar huis vervolgt en Tanzania voorgoed in je hart hebt gesloten. 

Serengeti, Tanzania

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Medische evacuatie-verzekering
 • Meet & Greet op Kilimanjaro International Airport
 • Entreegeld voor parken
 • Een donatie aan neushoorns zonder grenzen
 • Vluchten tussen de accommodaties
 • Weg-transfers tussen de accommodaties
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items