Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

12 dagen luxe reis naar Kenia en Zanzibar

12 dagen Kenia & Zanzibar

Overzicht

Ben je op zoek naar een gezellige vakantie voor een gezin van vier of misschien met twee koppels naar het oosten van Afrika? Dan is dit de vakantie die je moet hebben. Geniet van een 12-daagse reis door Kenia met een afsluiter op het tropische Zanzibar. Je verblijft in een historisch hotel in Nairobi en vertrekt daarna naar een safari-huis in het wereldberoemde Mara North Conservancy voordat je vakantie besluit in een idyllische plek op het waanzinnig mooie Zanzibar.   

Lees meer

 

Voor de personen die van alles willen op vakantie is deze bush en beach vakantie de perfecte combinatie. Je hebt alle comfort van thuis, maar dan wel met heel veel extra luxe. 

 

Deze bush-and-beach vakantie is ideaal voor diegenen die ‘van alles’ willen en heeft het extra voordeel van privévilla-accommodatie met het comfort van ‘thuis ver van huis’ in zowel Kenia als Zanzibar. Daarnaast is het een goede vakantie voor iedereen die actief wil zijn met kitesurfen, jetskiën, duiken en tandem paragliding. Bovendien kan een rondleiding door het historische Stonetown en het ontroerende Giraffe Centre en Daphne Sheldrick Elephant Orphanage aan je reis worden toegevoegd.

Lees minder

Highlights

 • De luxe van een privégids, butler en chefkok in de Masai Mara
 • Optionele watersporten zoals duiken, jetskiën en kitesurfen
 • Wildlife kijken in de Mara North Conservancy
 • Tandem paragliden proberen
 • Een rondleiding door Stone Town en kruidenplantages

Samenvatting

Beginpunt:
Nairobi – Kenia

Reisduur:
12 dagen

Eindpunt:
Zanzibar – Tanzania

Plaatsen die je bezoekt

Accommodaties waar je verblijft

Dag tot dag

Reisschema

Dag 1-2: Hallo Nairobi (1n)

Na je aankomst op de luchthaven van Nairobi, word je naar de cottages van Karen Blixen Coffee Garden & Cottages gebracht om lekker bij te komen van de vlucht en je thuis te voelen in Oost-Afrika. Het is een vredige plek met prachtige tuinen. Neem plaats op de veranda voor een drankje, neem een plons in het verkoelende zwembad en sluit de dag af bij het knisperende vuur.

Het geweldige giraffenhuis met de bedreigde giraffen van Rothschild is een fantastische plek om te bezoeken, evenals het Daphne Sheldrick Elephant Orphanage waar de kleintjes worden verzorgd in een goede omgeving.

Nairobi, Kenia

Dag 2-7: De geheimen van de Masai Mara (5n)

Na het overweldigende, maar soms drukke Nairobi ga je op weg naar één van de beste safari-bestemming die er bestaat: de Masai Mara. Je vliegt hier naartoe waarbij je eindbestemming Saruni Nyati House in de Mara North Conservancy, een privéreservaat waarbij je grote gedeelten voor jezelf hebt met zeer weinig bezoekers en voertuigen.

De komende dagen word je van top tot teen gepamperd in een heel bijzonder deel van Kenia. Compleet met privé gids, butler en chef zodat je niks tekort komt. In de ochtenden ga je op op pad om de Big 5 te spotten en tijdens het heetste gedeelte van de dag, ontspan je in de luxe lodge of onder de veranda. Na een verfrissende middag ga je er weer op uit om de zonsondergang mee te maken en de dieren zich te zien klaarmaken voor de nacht.

Masai Mara, Kenia

Dag 7-12: Relaxen op Zanzibar 5n

Na een kennismaking met de Afrikaanse bush, is het tijd voor de goudgele stranden van Zanzibar. Je laat de Masai achter je en stapt het vliegtuig in voor zes dagen ontspannen aan het strand. De lodge waar je verblijft, ligt praktisch aan het strand, zodat je binnen no time met je voeten in het hagelwitte zand staat. Wakker worden is hier ultiem met een uitzicht van de opkomende zon en een kopje koffie met het geluid van golven op de achtergrond.

Ontspanning komt in vele vormen en in Zanzibar komt dat vaak in de vorm van (nieuwe) watersporten zoals duiken, waarbij februari, maart, juli en augustus de perfecte duikmaanden zijn. Uiteraard behoren jetskiën, kitesurfen en een enerverende tandem paraglide ook tot deze mogelijkheden.

 

Voor wie een dagje erop uit wil, is Stone Town zeer de moeite waard met alle kleine straatjes, winkels, moskeeën en olifant-bestendige deuren naar geheime doorgangen. De eeuwenoude kruiden maken het eiland historische door de handel die hierin mogelijk was. Ontdek de wereld van kruiden tijdens een plantage-tour door Stone Town en de omliggende plekken. Kortom: geniet van op en top vakantie met deze 12-daagse reis.

Zanzibar, Tanzania

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • De vluchten zoals genoemd in het reisschema
 • De transfers zoals genoemd in het reisschema
 • Rondleiding door Stone Town & Spice Tour
 • Bezoek aan Giraffe Centre & Nature Walk
 • Bezoek aan Daphne Sheldrick Elephant Orphanage
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items