Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

11 dagen Self drive Kwazulu Natal in Zuid-Afrika

11 dagen Zuid-Afrika

Overzicht

Deze 11-daagse reis door de KwaZulu Natal provincie van Zuid-Afrika is een fantastische kennismaking met Zuid-Afrika. Ontdek de Drakensbergen, de KZN-slagvelden, het kust-reservaat Maputaland en het schitterende Phinda Recourse Reserve. 

 

Deze self-drive begint aan de voet van de iconische Drakensbergen waar je tot rust komt in het Cleopatra Mountain Farmhouse. Je wordt volledig in de watten gelegd door de beroemde gastronomie van de keuken in Cleopatra, terwijl je overdag de Drakensbergen te voet of te paard verkent. 

Lees meer

 

Na je bezoek aan de Drakensbergen rijd je richting het noorden waar de historisch en cultureel rijke Battlefields-regio op je wacht. Hier leer je alles over de beruchte koloniale veldslagen in de omgeving zoals Isandwlana en Rourke’s Drift, maar ook de Buffalo River voor het spotten van vogels, giraffen en zebra’s in het plaatselijke wildreservaat. 

 

Hierna is het tijd voor ontspanning in Thonga Beach Lodge dat aan de subtropische KZN-kust ligt. Lekker relaxen op de witte zandstranden, snorkelen of luieren rond het zwembad van de lodge. 

 

Je sluit je vakantie af met een Big 5-safari in het Phinda Resource Reserve, één van de meest exclusieve natuurgebieden van Zuid-Afrika en de ideale locatie voor het spotten van de Big 5.

Lees minder

Highlights

 • De vrijheid van een selfdrive-vakantie
 • Culinaire hoogtepunten met een bekroonde chef-kok
 • Ontdek de Drakensbergen te voet of te paard
 • Geschiedenis en cultuur bij de Battlefields
 • Bezoek het echte slagveld van Rourke’s Drift
 • Ga vliegvissen in de Kamberg-vallei
 • Verblijf in droom-accommodaties
 • Ga snorkelen of duiken met schildpadden of mantaroggen
 • Spot de Big 5 in Phinda
 • Perfecte reis voor vogelspotters
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1-2: Prikkel je zintuigen bij Cleopatra (2n)

Vandaag stap je op een korte vlucht van Johannesburg naar Durban waar je huurauto voor je klaarstaat. Je rijdt ontspannen naar de onwerkelijk mooie uitlopers van de Drakensbergen en je accommodatie voor de komende twee nachten, Cleopatra Mountain Farmhouse. 

Het worden dagen met een goede mix tussen ontspanning en activiteiten. De warme en charmante accommodatie ligt vlakbij het natuurreservaat Giants Castle, dat zeer geschikt is voor een mooie wandeling of een paardrijtocht. Het dramatische berggebied is daarnaast een lust voor vogelliefhebbers met tal van prachtige vogelsoorten. 

 

Aan ontspanning en verwenmomenten geen gebrek met de ontspannen hangmatten in de tuin van de boerderij. Dommel lekker weg of lees een boek in de hangmatten. Ben je gek op culinaire gerechten dan kun je een kookles volgen bij de bekroonde chef-koks van Cleopatra.

Drakensberg, KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika

Dag 3-4: De geschiedenis van de Battlefields (2n)

Zuid-Afrika heeft een heftige geschiedenis en deze vind je onder andere terug bij de Battlefields in het noorden van KwaZulu Natal. Je verblijft in de elegante Fugitives Drift Lodge, dat prachtig gelegen op een heuvel ligt. Geniet van het uitzicht over de Buffalo River Gorge en de vlaktes achter de rivier. 

Tijdens een interessante tour langs de lokale slagvelden kom je meer te weten van de ingrijpende geschiedenis zoals de gebeurtenissen uit de Angulo-Zulu-oorlog en beroemde verhalen van Rorke’s Drift. 

Naast de geschiedenisverhalen, heb je ook de gelegenheid om de Buffalo-rivier te ontdekken met een weergaloos vogelleven en ander wild zoals zebra’s en giraffen die opnieuw zijn geïntroduceerd in een lokaal natuurreservaat.

KwaZulu-Natal, Battlefields, Zuid-Afrika

Dag 5-7: Duiken en snorkelen in de Indische Oceaan (3n)

Laat de geschiedenis van de Battlefields achter je en rijd richting de ongerepte stranden van Zuid-Afrika in het iSimangaliso Wetland Park. Je verblijft in de eco-luxe verblijven van Thonga Beach Lodge. Dichtbij de natuur, maar toch met alle comfort en luxe die heerlijk zijn na een dag snorkelen of duiken. 

De Indische Oceaan is prachtig en kan op vele manieren ontdekt worden. De Thonga Beach Lodge biedt hiervoor alle mogelijkheden zoals kajakken op het prachtige Sibaya-meer, snorkelen bij de koraalriffen met dolfijnen en schildpadden, maar ook duiken of het halen van je PADI behoort hier tot de mogelijkheden. Relax aan de stranden van Mabibi en ontspan in de spa van de fijne lodge.

KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika

Dag 8-10: Ontdek de waanzinnige Phinda Reserve (3n)

Na een heerlijk ontbijt aan de kust is het tijd voor je laatste fase van de vakantie en rij je richting het waanzinnig mooie Phinda Forest Lodge. Deze fantastische lodge ligt in het exclusieve Phina Resource Reserve. Je dagen worden hier gevuld met meerdere safari’s per dag in 4×4 voertuigen onder begeleiding van ervaren rangers. Het reservaat staat bekend om de Big 5 en andere klassieke Afrikaanse dieren. 

Naast de safari’s met een 4×4 voertuig, is er ook gelegenheid voor begeleide natuurwandelingen en leer je meer over de lokale bevolking van dit gebied. De begeleide wandelingen zijn een avontuurlijke gebeurtenis waarbij je professioneel wordt begeleid door een bewapende boswachter en tracker die je helpt om diersporen en zeldzame vogels te spotten.

KwaZulu-Natal Safaris, Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika

Dag 11: Eindbestemming Durban

Na een compleet avontuur in Zuid-Afrika rijd je langs de kust naar Durban en lever je de huurauto in en stap je op een vlucht naar huis.

Durban, Zuid-Afrika

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • 11 dagen autohuur
 • Vlucht van Johannesburg naar Durban
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items