Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

15 dagen Luxe rondreis met privé-gids Zuid-Afrika

15 dagen Zuid-Afrika

Overzicht

We hebben de afgelopen weken contact gehad over een groepsreis naar Zuid-Afrika en het heeft even geduurd, maar we hebben een prachtige privé-groepsreis uitgewerkt die helemaal voldoet aan onze standaard. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij.

 

Het is een groepsreis onder begeleiding van een ervaren privégids zodat jullie aan niets anders hoeven te denken dan genieten van een waanzinnige rondreis. De accommodaties zijn minimaal 4-sterren guesthouses en boetiekhotels. Daarnaast hebben we een aantal luxe 5-sterrenhotels toegevoegd.

Lees meer

 

Deze rondreis voert jullie langs bekende en onbekende plekken in Kaapstad, langs de Tuinroute via Oudtshoorn, Knysna en Stormsrivier. Op het midden van de reis zit een schitterende safari in Addo Elephant Park en een zomer-walvissafari staat jullie te wachten in Hermanus! Aan het eind van jullie rondreis hebben we een aantal dagen in Franschhoek gepland, voor wijnproeverijen en relaxen. 

 

De vluchten zijn helaas nog niet bekend, zodra deze bekend zijn, willen we jullie hier met alle plezier in adviseren. Op de komende pagina’s vind je een dag tot dag beschrijving van jullie rondreis door Zuid-Afrika, veel leesplezier!

 

Op de komende pagina’s vind je een dag tot dag beschrijving van jullie rondreis door Zuid-Afrika, veel leesplezier! 

Lees minder

Highlights

 • Geschikt als familievakantie met kinderen
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Kaapstad! (3n)

Vandaag komen jullie aan in het prachtige Kaapstad. Een vriendelijke collega vangt jullie op voor een kennismaking. Hierna worden jullie met een privétransfer naar een fantastisch vijfsterren-hotel gebracht aan het exclusieve Camps Bay. Geniet van een dag aan het strand om weer even op adem te komen van de vlucht of maak alvast kennis met Kaapstad!

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 2: Maak kennis met Kaapstad

Na een heerlijk ontbijt met het geluid van de oceaan op de achtergrond, worden jullie opgehaald met een privétransfer. Onder leiding van een enthousiaste privégids bezoeken jullie één van de nieuwe zeven wonderen: de Tafelberg. Geniet van het uitzicht na een rit met de kabelbaan omhoog, terwijl de gids jullie alles vertelt over de bijzonder flora en fauna. Na alle indrukken bovenaan de Tafelberg, bezoeken jullie diverse must sees van Kaapstad zoals de Bo-Kaap, het stadscentrum, de Company Gardens en Cape Town Diamond Works. 

Na deze tour hebben jullie gelegenheid om de stad zelf te verkennen. Lunch lekker in de stad en maak je alvast een beetje klaar voor een spectaculaire afsluiting van de dag! Aan het eind van de dag stappen jullie namelijk aan boord van een helikopter waarbij je op een prachtige vlucht over Kaapstad wordt getrakteerd. Geniet van deze vlucht met prachtige uitzichten over deze droomstad.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 3: Ontdek Kaap de Goede Hoop

Vandaag is het tijd voor een ander stukje prachtig Kaapstad. Kaapstad is gebouwd op een bergachtig schiereiland en tijdens deze tour langs Kaap de Goede Hoop, reizen jullie onder begeleiding van een ervaren gids langs de Atlantische kust met witte stranden en ruige bergen naar Hout Bay. Hier vervolgen jullie je weg naar Chapman’s Peak Drive, bekend als één van de mooiste wegen ter wereld. Bezoek hier het Cape Point natuurreservaat en het puntje van het Kaapse schiereiland dat reizigers al eeuwen fascineert. 

De terugreis naar Kaapstad brengt jullie langs de kust van False Bay met de optie om de kolonie zeldzame Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach te bezoeken. Jullie passeren daarnaast het marinedorp Simon’s Town, Fish Hoek, Kalk Bay en Muizenberg. Een bezoek aan het internationaal befaamde Kirstenbosch National Botanical Garden is de perfecte afsluiter van jullie dag!

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 4: Op naar Oudtshoorn (2n)

Na een heerlijke nachtrust in Camps Bay, maken jullie na het ontbijt kennis met jullie privégids voor de komende dagen. Jullie reizen met een luxe minibus via de magistrale Route 62 het binnenland in naar Oudtshoorn. Hierbij maken jullie kennis met de zuidelijke Kaap, inclusief de Kaapse wijnlanden en de halfwoestijn Klein Karoo. In de late namiddag komen jullie aan in Oudtshoorn, de thuisbasis van meer dan 400 struisvogelboerderijen en verschillende zogenaamde “Feather Mansions”. Ontspan en geniet van de gastvrijheid van de Klein Karoo. 

Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Dag 5: Ontdek het verrassende Oudtshoorn

Na een goed ontbijt in het hotel kunnen jullie genieten van een dag in en rond Oudtshoorn. Bezoek onder begeleiding van jullie privégids de beroemde Cango-grotten, een lokale basisschool en een struisvogelboerderij. Aangekomen op de struisvogelboerderij gaan jullie aan boord van een tractor voor een rondleiding over de farm. De rest van de dag kunnen jullie naar wens invullen. Een aanraders is het CP Nel Museum dat is uitgeroepen tot Nationaal Monument in 1980.

Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Dag 6: Geschiedenis in Graaff-Reinet (1n)

Geniet van een laatste ontbijt in Oudtshoorn voordat jullie vertrekken naar de historische stad Graaff-Reinet. Hier krijgen jullie een rondleiding door de Valley of Desolation en ervaren jullie de angstaanjagend mooie “Kathedraal van de bergen” in het Camdeboo National Park. Jullie overnachten in het Drostdy Hotel, gebouwd op de restanten van de rechtbank van de eerste magistraat uit 1806. Over historie gesproken!

Graaff-Reinet, Zuid-Afrika

Dag 7: Wildlife in Addo Elephant Park (2n)

Geniet van een ontspannen ontbijt in de sfeervolle setting van het hotel, gevolgd door een wandeling in de stad. Graaff-Reinet heeft meer uitgeroepen nationale monumenten dan welke andere stad in Zuid-Afrika dan ook! Na de indrukwekkende wandeling door de stad, vervolgen jullie je weg naar de Zuurberg-bergen, grenzend aan het Addo Elephant National Park. Het park is de thuisbasis van meer dan 450 olifanten, 400 Kaapse buffels en meer dan 48 bedreigde zwarte neushoorns. Leeuwen en gevlekte hyena’s zijn onlangs opnieuw geïntroduceerd in het gebied. In de avond staat er een fantastisch diner op jullie te wachten!

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Dag 8: Safari in Addo Elephant National Park

Na het ontbijt vertrekken voor een volledige dag safari in het Addo Elephant National Park! Spot de Big 5 en vele andere dieren onder begeleiding van een ervaren ranger. Stop voor een lunch in het park, waarna de safari verder gaat in het prachtige park. In de avond genieten jullie van een heerlijk diner in de lodge.

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Dag 9: De prachtige Tuinroute (2n)

Na het ontbijt vertrekken jullie naar de Garden Route, bekend om zijn diversiteit en buitengewone landschappen. Jullie stoppen bij Storms River en genieten van een korte wandeling naar de hangbrug om van het uitzicht te genieten. Hierna duiken jullie het mystieke Tsitsikamma-bos in met zijn dramatische kustlijn. 

Knysna, Zuid-Afrika

Dag 10: Oesters proeven in Knysna

Na het ontbijt kunnen jullie het mooie Knysna verder zelf ontdekken. Aanraders zijn het Featherbed Nature Reserve of maak een begeleide natuurwandeling van 2,2 km door het bos en langs de kust. In de late namiddag stappen jullie aan boord van een boot en genieten jullie van een ontspannen en informatieve Knysna-oestertour bij zonsondergang. De cruise gaat naar Knysna Heads, waarbij jullie worden verwend met wijn en verse oesters, terwijl jullie van de gids interessante verhalen te horen krijgen over de lagune en de geschiedenis van Knysna.  

Knysna, Zuid-Afrika

Dag 11: Golfen in Hermanus (1n)

Na een goed ontbijt vertrekken jullie naar Hermanus via Cape Agulhas, maar eerst een korte stop in Swellendam! Swellendam wordt lokaal geprezen om zijn jonge bessen, eclectische architectuur, avontuurlijke activiteiten en nationale parken. Hierna gaan jullie verder naar de kust en het meest zuidelijke punt van Afrika op Cape Agulhas. Hier bezoeken jullie het Cape Agulhas Lighthouse Museum, de derde vuurtoren die in Zuid-Afrika werd gebouwd en de twee na oudste die nog steeds in gebruik is. Verder naar het westen biedt de stad Hermanus, aan Walker Bay, jullie een ongeëvenaard landschap, moderne infrastructuur en een schitterend vijfsterren-hotel met golfbaan.

Hermanus, Zuid-Afrika

Dag 12: Bootsafari in Hermanus (3n)

Na het ontbijt verlaten jullie Hermanus, maar niet voordat jullie een zomer walvissafari hebben gemaakt. Het walvisseizoen is in december afgelopen, maar we hebben een prachtig alternatief waarbij jullie aan boord stappen van een walvissafari waarbij jullie de walvissen van Bryde, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en talloze vogels kunnen spotten!

Hierna vertrekken jullie naar één van de oudste steden van Zuid-Afrika, Franschhoek. Onderweg stoppen jullie in Villiersdorp, gelegen in de Overberg, een stad die wordt geprezen om gerechten van wereldklasse en uitgebreide kelders. Geniet van de authentieke geschiedenis en bewandel het pad van Nelson Mandela’s naar vrijheid en de toenmalige Victor Verster Prison, nu het Drakenstein Correctional Centre, buiten Franschhoek. Jullie bezoeken de locatie en de weg waar wijlen Nelson Mandela zijn lange wandeling naar vrijheid beëindigde. Aan het eind van de dag worden jullie in Franschhoek afgezet en nemen jullie afscheid van jullie gids van de afgelopen dagen.

Franschhoek, Zuid-Afrika

Dag 13: Luxe wijnproeverij Franschhoek

Na een goed ontbijt is het tijd om meer van deze beeldschone omgeving te ontdekken en te proeven! Tijdens een volledige privedagtour met eigen gids nemen we jullie mee door de valleien en wijngaarden van Paarl, Franschhoek en Stellenbosch. Geniet van een rondleiding door de kelder, wijnproeven bij maar liefst drie topwijnhuizen en een rondleiding door de historische stad Stellenbosch.

Franschhoek, Zuid-Afrika

Dag 14: Relaxen in Franschhoek

Vandaag kunnen jullie helemaal naar wens invullen. Lekker uitslapen na de wijnproeverij, relaxen aan het zwembad en genieten van de omgeving voordat jullie huiswaarts keren!

Franschhoek, Zuid-Afrika

Dag 15: Home sweet home

De laatste dag worden jullie bij het hotel opgehaald met een privétransfer die jullie naar de airport van Kaapstad brengt. Hier kunnen jullie een directe vlucht naar Amsterdam of Brussel nemen.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Inclusief

 • Luxe accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • 15 dagen privegids
 • 15 dagen luxe vervoer met privechauffeur
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items