Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

Big 5 Safari’s

Waar naartoe

Voor een avontuurlijke safari

De beste Big 5 Safari-bestemmingen

Onze streng geselecteerde Big 5 – Safari – Bestemmingen zijn zorgvuldig geselecteerd en met het oog op het zien van populaties leeuwen, buffels, olifanten, neushoorns en luipaarden te zien. Alleen in het Etosha National Park in Namibië zijn geen buffels te vinden. Houd er wel rekening mee dat je nooit een garantie hebt om alle dieren van de Big 5 te zien tijdens je safari. Het aantal neushoorns neemt in totaal meer af in Afrika en de luipaarden zijn best ongrijpbaar dus zeldzaam om waar te nemen.

Laat je wensen weten aan een van onze safari-experts zodat we kunnen beginnen met het maken van de juiste Big-5 Safari op maat. De ene bestemming is nou eenmaal beter geschikt voor een Big-5 safari dan een andere bestemming met meer gegarandeerde observaties voor specifieke dieren. Wij kunnen je adviseren waar je deze het beste kan zien, denk aan spots voor luipaarden, leeuwen, buffels of enorme kuddes aan olifanten.

 

Zuid-Afrika: Kruger National Park & ​​Private Reserves, Eastern Cape & Madikwe

Eén van de meest betrouwbare plekken voor het waarnemen van de Big 5 is Afrika zijn de privé-reservaten die grenzen aan het Krugerpark wat ook al een zeer bekende plaats is voor safari’s. Met name het Sabi Sands Private Game Reserve is een zeer betrouwbare locatie voor het spotten van de Big 5. Ook luipaarden laten zich hier graag zien en komen hier relatief veel voor. Over het algemeen heb je hier binnen een paar dagen alle leden van de Big 5 gezien!

 

Botswana – Chobe National Park & ​​Okavango Delta / Moremi Game Reserve

Hoewel de neushoorn vaak een lastige is om te spotten, telt Botswana wel een aantal fantastische plekken voor safari. Botswana telt de grootste olifantenkuddes van Afrika en is daarnaast het thuisland voor enorme aantallen buffels, luipaarden en leeuwen. De Okavango Delta en de Savute in het Chobe National Park is op ieder moment van het jaar een ideale plek voor safari met grote aantallen buffels, leeuwen en olifanten. De Chobe-rivier is van circa augustus tot eind oktober op zijn best, gelet op het olifantenrijk.

 

Kenia – Masai Mara

De Masai Mara is natuurlijk wereldberoemd vanwege de Wildebeest Migratie van gnoes, maar is daarnaast ook een ideale bestemming voor een Big 5 Safari. Vooral in de privé-reservaten vind je exclusieve Big-5 ervaringen. Als je dit goed plant dan valt het samen met de migratie van talloze gnoes tussen augustus en november.

 

Tanzania – Serengeti & Ngorongoro Crater

Wie naar Tanzania reist, kan de Serengeti niet overslaan en dat moet je dan ook zeker niet doen! Hier domineren vooral grazende kuddes wildebeesten en zebra’s. Door de open graslanden is dat niet gek en zie je deze beesten hier vaker lopen dan olifanten en neushoorns. Echter is er een scala aan wilde dieren en lopen leden van de Big 5 hier regelmatig rond. De migratie vindt hier plaats van november tot juli en je kansen om hier een leeuw of luipaard te zien is aanzienlijk groot, mede door het gebrek aan bomen.