Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

14 dagen berggorilla’s in Oeganda, de Serengeti en de Krater in Tanzania

14 dagen Tanzania

Overzicht

Ga voor een bucketlist-ervaring in Oost-Afrika met deze 14-daagse safari langs de berggorilla’s in Oeganda, Lake Victoria en Rwanda. Hoewel dit genoeg ervaringen zijn voor één vakantie, vlieg je hierna door naar Tanzania voor de wereldberoemde Serengeti en de Ngorongoro Krater. In Oeganda begint je vakantie met een trekking met berggorilla’s in de regenwouden.

 

Lees meer

 

Na een verblijf in een exclusief kamp op Rubondo Island, de thuishaven van wilde bosdieren zoals chimpansees en bijzondere antilopes, maar ook olifanten en giraffen verruil je de bosrijke gebieden voor de savannes van de Serengeti en de Ngorongoro Krater. Geniet van spectaculaire Big 5 observaties en talloze gnoes als je in het migratieseizoen op vakantie gaat. Het aanbod van wilde dieren kan niet beter voor een safari. 

 

Door te vliegen tussen de bestemmingen door, haal je het meeste uit je vakantie en ben je geen tijd kwijt aan lange ritten tussen de bestemmingen door. Je wordt van a tot z verzorgd, opgewacht op de verschillende luchthavens, geholpen met je vluchten en in de kampen word je perfect begeleid door je gastheer of gastvrouw. Tijdens deze safari’s verblijf je in exclusieve kampen met nooit meer dan tien tenten en veel aandacht voor persoonlijke service. Een bucketlist-vakantie pur sang!  

Lees minder

Highlights

 • Gorilla-trekking in de regenwouden van Oeganda
 • De Big 5 in de Serengeti en de Ngorongoro Krater
 • Exclusieve accommodaties met veel service en persoonlijke aandacht
 • Trekking met chimpansees op Rubondo-Island
 • Vlieg tussen accommodaties door om zoveel mogelijk te kunnen zien
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Spendeer de nacht in Entebbe (1n)

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Entebbe in Oeganda word je opgehaald en overgebracht naar het Karibu Guesthouse op slechts een klein eindje rijden. Karibu Guesthouse. Deze voormalige presidentiële residentie heeft een prachtig uitzicht over het Victoriameer. Aan je ontspanning is gedacht met een heerlijk zwembad, goede lounge en razendsnelle wifi.

Met slechts zeven suites heb je echt een exclusief gevoel en persoonlijke aandacht gegarandeerd. Daarnaast is er een heerlijke keuken met verrukkelijke maaltijden. 

Entebbe, Oeganda

Dag 2-3: Trekking met gorilla’s (2n)

Vandaag is het tijd voor de gorilla’s van Oeganda! Neem een vlucht van Entebbe naar de lokale landingsbaan aan de rand van het regenwoud. Je verblijft in Chameleon Hill Lodge, een kleurrijke en levendige accommodatie over Lake Mutanda en de prachtige met regenwoud beklede Virunga-vulkanen. Geniet vooral van het uitzicht voordat je geniet van het comfort van je suite met eigen badkamer.

Rust goed uit want de volgende dag is het tijd voor je gorilla-trekking en heb je kans om oog in oog te staan met een prachtige gorillafamilie in hun natuurlijke habitat. In het Bwindi-bos leven de kleinere primaten, exotische vogels en zwermen vlinders. Geniet daarna van de spa en diverse massages om lekker tot rust te komen.  

Bwindi National Park, Oeganda

Dag 4: Overstap in de stad (1n)

Voordat je richting Lake Victoria – Rubondo Island – gaat, maak je een tussenstop in Kigali. De prettige en moderne hoofdstad van Rwanda waar je verblijft in het Kigali Serena Hotel. Dit is een vijf-sterrenhotel met een zeer hoge standaard aan service en comfort. Geniet ervan na het avontuur in het regenwoud van Oeganda en het avontuur dat nog komen gaat. Neem een plons in het verkoelende zwembad of duik de spa in met sauna en stoombad. 

Kigali, Rwanda

Dag 5-7: Een exclusief wildparadijs (3n)

Vandaag is het tijd voor een zeer exclusief stukje Tanzania, Rubondo Island. Het is een prachtig stukje natuur en een thuis voor wilde dieren en biodiversiteit. Het is er zo exclusief dat je slechts één lodge op het eiland kan vinden, Rubondo Island Camp. Je arriveert hier tegen de lunch en wordt verwelkomd door het vriendelijke personeel.

Ga op trekkingen met chimpansees, bosolifanten en safari’s met nijlpaarden en krokodillen. Ook zeldzame dieren laten zich hier geregeld zien dus hou je ogen open voor deze bijzondere wezens! Voor een ultieme ervaring worden safari’s gecombineerd met kano- en boottochten en boswandelingen. 

Rubondo Island, Tanzania

Dag 8-10: De savannes van de Serengeti (3n)

Via een vlucht vanuit Rubondo kom je aan in het schitterende Rift-Valley landschap in Serengeti. Serengeti is de perfecte spot om wild te observeren. Het begint al bij je transfer van de landingsbaan naar je volgende accommodatie in het Kimondo Camp. Dit is een mobiel kamp dat zich met de jaarlijkse Wildebeest Migratie meebeweegt. Indien het niet de periode van Wildebeest Migratie is, bevindt het kamp zich op een plek waar veel diversiteit is aan wilde dieren.

Schuif aan voor de lunch en kom lekker bij je tent-suite voordat je op je eerste safari van die middag gaat. Geniet van twee dagen safari in het prachtige wildpark van Tanzania, grote kat-achtigen, buffels en olifanten. Het kamp is een exclusief kamp met slechts acht tenten in een eco-omgeving. De badkamer heeft een traditionele bucket-douche voor een authentieke ervaring. 

Serengeti, Tanzania

Dag 11-13: Big 5 finale (3n)

Na een laatste ontbijt met uitzicht op de savanne van de Serengeti, stap je op een vlucht naar de Ngorongoro Krater. Hier verblijf je drie nachten in The Highlands, een schitterende accommodatie dat op de beboste hellingen van de Olmoti-vulkaan ligt. Je komt hier aan tegen de lunch waarna je in de middag hebt om mee te gaan naar de Maasai en je kennis maakt met hun traditionele leefwijze.

De komende twee dagen ga je op safari in de Ngorongoro Krater om wild te observeren. Aanschouw de Big 5 waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels voor optimale safari-ervaring! Een prachtige natuurwandeling in de Olmoti Krater en een picknicklunch op de warme krater-vloer is de bonus op je safari. 

Ngorongoro Krater, Tanzania

Dag 14: Tot ziens Tanzania!

Vandaag word je opgehaald bij The Higlands en word je meegenomen naar de landingsbaan van Manyara, waar je een vlucht naar Arusha International Airport neemt en je vanuit hier naar huis vliegt. 

De komende twee dagen ga je op safari in de Ngorongoro Krater om wild te observeren. Aanschouw de Big 5 waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels voor optimale safari-ervaring! Een prachtige natuurwandeling in de Olmoti Krater en een picknicklunch op de warme krater-vloer is de bonus op je safari. 

Arusha, Tanzania 

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Nood-evacuatieverzekering voor gasten jonger dan 70 jaar
 • Intercamp en landingsbaan transfers
 • Parkkosten
 • Prive-naturalistische chauffeur-gids
 • Geplande gamedrives en wandel-safari’s
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items