Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

16 dagen Avontuurlijke Rondreis met Kleinschalige Groep Zuid-Afrika

16 dagen Zuid-Afrika

Overzicht

Zuid-Afrika, een land met oneindige verrassingen! Van de indrukwekkende natuur in de vorm van bergen, meren, watervallen en wildparken tot de lange kustlijn die ideaal is voor alle soorten watersporten of uiteraard gewoon ontspanning. Er zijn zoveel hoogtepunten te ontdekken dat het duizelt. Gaan jullie mee?

Lees meer

 

Tijdens deze 16-daagse groeps-rondreis door Zuid-Afrika kom je langs alle highlights van dit prachtige land. De reis begint in Kaapstad waar je een aantal dagen de tijd hebt om deze stad te verkennen inclusief een bezoek aan de Tafelberg. Daarna vertrek je naar de sfeervolle wijnvelden bij Stellenbosch en rijd je vanuit hier de oogstrelende Tuinroute verder. Ondertussen heb je al een band gekregen met de kleine groep medereizigers en gids waardoor de rondreis nog een extraatje krijgt. Het tweede gedeelte van de reis nemen we je mee naar de Wild Coast en ga je op safari in iSimangaliso Wetlands Park. Je sluit de reis af met een safari in het Krugerpark en de prachtige Panoramaroute naar Johannesburg.

 

Op de komende pagina’s vind je een dag tot dag beschrijving van jullie rondreis door Zuid-Afrika, veel leesplezier! 

Lees minder

Highlights

 • Reizen met een kleinschalige groep
 • Aangename 3- of 4-sterren accommodaties
 • Vervoer in luxe Sedan of minibus
 • Bezoek de Tafelberg
 • Geniet van een wijnproeverij
 • Rijd de prachtige Tuinroute
 • Safari in iSimangaliso Wetlands Park
 • Cruise in St Lucia
 • Ontdek het bijzondere Swaziland
 • Big 5 safari in het Krugerpark
 • Rijd de oogstrelende Panoramaroute
 • Sluit af in Johannesburg
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Kaapstad! (2n)

Vandaag komen jullie aan in Kaapstad, of ook wel Moederstad genoemd. Van oudsher de verversingspost voor Nederlandse schepen van de VOC. Bij aankomst op de airport brengt worden jullie met privétransfer naar het hotel gebracht. Wel zo lekker na een lange vlucht! Om 18.30 uur is er een briefing in het hotel van de tourgids, waarbij alle informatie wordt gedeeld die belangrijk is voor jullie reis. Hier maken jullie ook kennis met de rest van de groep. 

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 2: Verken Kaapstad

Na een stevig ontbijt is het tijd om Kaapstad te ontdekken! Deze dag is nog geheel op eigen gelegenheid en tempo in te delen, voor een ontspannen begin van de trip. Kaapstad heeft waanzinnig veel te bieden op het gebied van natuur, strand en historie, dus laat de stad jullie hart veroveren.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 3: Op naar Stellenbosch (1n)

Vandaag vertrekken jullie na het ontbijt richting Stellenbosch, waarbij onderweg aangelegd wordt in Paarl, de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika. Hier bezoeken jullie Paarl Rock, een gigantische granieten rockformatie, waar ook het Afrikaanse Taalmonument staat. Na de lunch reizen jullie verder naar Stellenbosch, vooral bekend om zijn wijnvelden en universiteit. In Stellenbosch volgt een wandeltour langs alle historische plekken in de stad, met veel oud koloniale architectuur. Hierna checken jullie in bij het hotel en kunnen jullie de rest van de dag ontspannen genieten van een goed glas lokale wijn.

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Dag 4: Wijnproeven in Oudtshoorn (1n)

Geniet na het ontbijt van de oogstrelende route 62 richting Oudtshoorn. Aangekomen vindt er een wijnproeverij plaats in de Robertson wijn vallei. De rest van de dag mogen jullie zelf in delen om te genieten van de prachtige omgeving.

Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Dag 5: Naar Knysna via de beroemde Cango Caves (2n)

We trekken door de Outeniqua pas richting Knysna, waarbij jullie onderweg stoppen om de spectaculaire ondergrondse wereld te ontdekken van de Cango Caves! Eenmaal weer bovengronds komen jullie uit bij een struisvogelboerderij, waar jullie een kijkje nemen achter de schermen. Vergeet ook niet te genieten van de vele uitkijkpunten tijdens de route door de Outeniqua pas. 

Knysna, Zuid-Afrika

Dag 6: Ontspannen aan de prachtige kust van Knysna

Vandaag is een dag van ontspanning die jullie geheel zelf in kunnen vullen. Geniet van de prachtige natuur aan de kustlijn met een heerlijke wandeling of boek een excursie naar het wonderschone Featherbed Nature Reserve. 

Knysna, Zuid-Afrika

Dag 7: Naar Port Alfred via de schitterende oostelijke Tuinroute (1n)

Vroeg uit de veren voor het ontbijt, waarna jullie richting het havenstadje Port Alfred vertrekken via de magistrale Eastern Garden Route. Jullie komen tijdens deze tocht langs unieke bezienswaardigheden zoals onder andere de Storms River Mouth, met de hangende brug van Tsitsikamma en de gehele Sunshine Coast. Na aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner op jullie te wachten. 

Port Alfred, Zuid-Afrika

Dag 8-9: Relaxen aan de Wild Coast (2n)

Van Port Alfred reizen jullie door naar de Wild Coast om daar twee dagen in alle rust te verblijven omringd door het strand en de tropische natuur. Er zijn vele opties wat betreft te ondernemen activiteiten. Denk hierbij aan alle watersporten, wandelen, golfen en kanoën door de lagune.

Wild Coast, Zuid-Afrika

Dag 10: Een bezoek aan het Mandela Museum (1n)

Jullie nemen de Mandela route richting Harding. Onderweg nemen jullie de tijd om verschillende Mthatha bezienswaardigheden te bezoeken, alsmede een bezoek te brengen aan het Mandela Museum. Na aankomst in het resort schuiven jullie aan voor een welverdiend diner.

Harding, Zuid-Afrika

Dag 11: Reis door naar de Elephant Coast (1 n)

Een vroeg ontbijt en het programma vervolgt richting St. Lucia, dwars door de KwaZulu-Natal provincie. Deze route staat bekend als Elephant Coast en biedt hoge bergen langs de Indische Oceaan, tropische natuur en een veelvoud aan diersoorten. 

St Lucia, Zuid-Afrika

Dag 12: Op safari in iSimangaliso Wetland Park (1n)

Jullie gaan op safari! De dag begint in een open safaribus die door het iSimangaliso Wetland Park rijdt, waar jullie je kunnen vergapen aan al het wild en de mooie natuur. Het vervolg is een boottocht door het park, die langs nijlpaarden en krokodillen vaart. Het park is de eerste World Heritage Site van Zuid-Afrika en betekent vrij vertaald ‘een wereld vol wonderen’.

Na de safari brengen jullie ook een bezoekje aan een van de kleinste landen van Afrika, Swaziland, voor een rondleiding door een ouderwetse kaarsenfabriek. Aan het einde van de middag komen jullie aan in het hotel.

Swaziland, Zuid-Afrika

Dag 13: Via Hazyview naar het Krugerpark (2n)

Na gisteren al flink geroken te hebben aan de waanzinnige indrukken van een safari, reizen jullie vandaag door naar het wereldberoemde Kruger Park. Er staat gelijk een eerste tocht door het park op het programma, voor jullie aankomen in Hazyview, startpunt van de Panorama route.

Hazyview, Zuid-Afrika

Dag 14: Safari in het Krugerpark

Jullie verblijven vandaag in het Kruger Park. In de ochtend staat er een gezamenlijke safari op het programma, waarbij jullie het iconische park van dichtbij ervaren en de uitgebreide flora en fauna kunnen bewonderen. Aan het einde van de middag verlaten jullie het park om na te genieten met een uitgebreid diner.

Hazyview, Zuid-Afrika

Dag 15: Naar Johannesburg via de Panoramaroute (1n)

We laten de safari achter ons en vertrekken op de Panorama route richting het eindpunt van de reis, Johannesburg. Het eerste letterlijke hoogtepunt volgt al vrij snel in de vorm van Wonder View, met een waanzinnig uitzicht. De route brengt jullie verder langs niet te missen plekken zoals Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon en de Three Rondavels, werelds grootste groene vallei.

Johannesburg, Zuid-Afrika

Dag 16: Home sweet home

De route eindigt in Johannesburg, waar jullie uiteraard nog enkele dagen kunnen verblijven om de stad te ontdekken, voor jullie terugvliegen. De transfer naar het vliegveld is inbegrepen. 

Johannesburg, Zuid-Afrika

Inclusief

 • Goede drie- en vier-sterren accommodaties
 • Safari’s en activiteiten (Wijnproeverij en keldertour, Tour Stellenbosch, Safari in open voertuigen iSimangaliso Wetlands Park, Cruise St Lucia)
 • Entreegeld: Taalmonument, Garden Route National Park (Storms River Bridge), Struisvogelfarm, Cango Caves, Kruger National Park, Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Wonder View)
 • Ontbijt 15x
 • Diner 5x
 • 15 dagen luxe groepsreis
 • Luxe sedan of minibus met airco
 • Professionele chauffeur en gids
 • Kleinschalige groepsreis, 2 tot maximaal 14 personen per voertuig
 • Taal: Engels of Duits, andere talen op aanvraag
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items