Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

10 dagen Wildebeest Migratie en strand in Tanzania

10 dagen Tanzania

Overzicht

In slechts tien dagen langs de Kilimanjaro, de Ngorongoro Krater, de Serengeti, een ontmoeting met de Maasai en dan nog even afsluiten op de hagelwitte stranden van Zanzibar. Voor wie alles uit een reis wil uithalen is dit de perfecte reis. Je safari begint in Arusha in Tanzania, de toegangspoort tot de wereld van safari, en een rustige nacht in de lodge aan de rivier. Relax en laat je meevoeren door een eigen professionele chauffeur/gids en de deuren van het Rift Valley opengaan. 

 

Met een stevige 4×4 voertuig en een gegarandeerde plek bij het raam is er meer dan genoeg te zien als je naar de Ngorongoro Krater rijdt. De Ngorongoro Krater is de plek voor het spotten van de Big 5. Hierna rijd je door naar de aangrenzende natuurgebieden waar de traditionele Masai-herders je opwachten in een decor van wilde natuur en dieren.

Lees meer

 

Via een korte chartervlucht bereik je de Serengeti waar je nogmaals een unieke ervaring in het wild tegemoet gaat. Hier verblijf je in een mobiel kamp. Het grote voordeel van deze opzet is dat het kamp altijd is, waar de actie is. Van een savanne met migrerende gnoes en zebra-kuddes tot een geboorteseizoen, een met krokodillen gevulde rivierovergang of het bronst-seizoen. 

 

Na alle safari-avonturen is het heerlijk om naar Zanzibar te vliegen en te relaxen aan de paradijselijke stranden. De Matemwe Lodge ligt aan de hoog aangeschreven noordoostkust van Zanzibar. Rust lekker uit in één van de hangmatten of ontspan tijdens een activiteit zoals duiken, snorkelen, schoonheidsbehandelingen en massages. Een heerlijk ontspannen afsluiter van je vakantie!

 

Hier kun je zo actief of ontspannen zijn als je wilt; het resort is gespecialiseerd in zowel energieke als rustige activiteiten – van duiken en snorkelen tot heerlijke massages en schoonheidsbehandelingen. Het is de perfecte afsluiting van een safari en maakt dit een geweldige keuze voor koppels en pasgetrouwden.

Lees minder

Highlights

 • Het spotten van de Big 5 in de Ngorongoro Krater
 • Het opzoeken van de Wildebeest Migratie
 • Ochtend- en middagsafari in het prachtige Tanzania
 • Privégids met 4×4 voertuig
 • Dromerige afgelegen strand resort op Zanzibar aan de oceaan met snorkelen, duiken en een spa
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Arusha! (1n)

Welkom in Arusha! Zet voet op de luchthaven van Arusha en maak kennis met één van onze collega’s op de luchthaven Kilimanjaro van Arusha en word naar de eerste accommodatie gebracht. Het Rivertrees Country Inn ligt op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven en ligt aan de voet van de berg Meru. In de verte heb je het uitzicht op de Kilimanjaro, het kan niet beter!

Deze charmante lodge is een voormalig koffieboerderij en ligt aan de oevers van rivier de Usa aangrenzend aan het nationale park Arusha. De vriendelijke cottages worden omringd door groene bossen en tuinen met zwembad, slingerende apen en de wereld aan vogelsoorten. De comfortabele cottages hebben een eigen badkamer met douche en bad, daarnaast zijn er diverse spa-behandelingen beschikbaar. 

Arusha, Tanzania

Dag 2-3: Ervaar de Big 5 in de Ngorongoro Krater (2n)

Geniet van een ontbijt bij het Rivertrees Country Inn voordat de poorten van de Rift Valley zich ontvouwen. Je privégids rijdt over de spectaculaire Ngorongoro Conservation Area dat bestaat uit een scala aan wildebeesten, Masaai-herders en hun vee. Er is een lunchpakket voor onderweg dus je hoeft geen tijd te verliezen en het verse eten van Rivertrees Country Inn is genieten. Na een geweldige rit kom je aan bij Gibb’s Farm, een nog steeds werkende koffie- en zuivelboerderij vlakbij de Ngorongoro Krater.

Wederom verblijf je in charmante cottages die over binnen- en buitendouches beschikken, een bad en open haard. Lekker voor het opwarmen in de avonden! Ontspan voor de rest van de dag met een behandeling in de spa of verken de omgeving met mooie wandelingen of een bezoek aan de gemeenschap. Op dag drie ga je op een safari in de krater zelf om de Big 5 te spotten. Het is heel gangbaar om de Big 5, waaronder de neushoorn, leeuw, olifant, buffel en luipaard, hier tijdens één safari te zien!

Ngorongoro Krater, Tanzania

Dag 4-6: De Wildebeest Migratie in de Serengeti (3n)

Een nieuw hoofdstuk van je reis gaat vandaag in en begint in de vroege ochtend met een rit over de vlaktes van de Ngorongoro naar de Manyara. Hier stap je op een vlucht naar de vlaktes van de Serengeti. Het Kimondo Camp is je nieuwe thuis voor de komende dagen en het begint gelijk goed met een vier-gangen diner in de buitenlucht. Het intieme en tevens mobiele tentenkamp beweegt mee met de jaarlijkse Wildebeest Migratie.

De grote inlooptenten kijken uit over een enorme met dieren gevulde savanne. De safari’s vinden twee maal daags plaats, in de ochtend en in de namiddag. Kijk uit naar de gnoes die door alle fases van de migraties gaan zoals de bronstijd, de geboortegolf en het rivieroversteek-seizoen als de gnoes dapper genoeg zijn om de klappende kaken van de krokodillen te trotseren!

Serengeti, Tanzania 

Dag 7-10: De paradijselijke stranden op Zanzibar (3n)

Na een goed begin in het Kimono Camp vervolg je je weg naar de airport en neem je een vlucht naar Zanzibar. Gooi je koffers van je af en doe niets anders dan relaxen. In de avond geniet je van een diner met uitzicht op de Indische Oceaan. Deze lodge zorgt voor een legendarische ervaring vanwege de toegang tot de riffen van Mnemba-atol. Gegarandeerd een vijf-sterren ervaring voor duikers, snorkelaars en ideaal om te kajakken.

De suite ligt in de prachtige tuin en heeft een veranda met hangmat om ultiem te relaxen en te genieten. Er is daarnaast een spa aanwezig, een uitstekend restaurant. Een dagexcursie naar Stone Town, het Jozani-bos of een dhow-cruise bij zonsondergang kunnen geregeld worden. Geniet van deze perfecte afsluiter van je reis! Op dag tien word je na het ontbijt teruggebracht naar de luchthaven Abeid Amani Karume. 

Zanzibar, Tanzania 

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Een privé-Asilia 4×4 voertuig en chauffeur/gids
 • Noodevacuatie-verzekering voor gasten jonger dan 70 jaar
 • Entreegeld wildparken
 • Activiteiten 
 • Toeristenbelasting
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items