Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

11 dagen Victoria Falls, Hwange en Kariba in Zimbabwe

11 dagen Zimbabwe

Overzicht

Eén van de mooiste gebieden in Afrika vind je in Zimbabwe rondom het Hwange National Park, leefgebied van de Big 5. Deze reis is ideaal voor een gezin van 6 of meer en voert je mee naar de spectaculaire Victoria Falls, prachtige stukken ongerepte natuur in Hwange National Park en eindigt met een prachtige cruise over Lake Kariba. Drie bestemmingen die stuk voor stuk worden aangestipt als droombestemmingen, waarbij grootte de gemeenschappelijke deler is.

Lees meer

 

Tijdens deze familiereis begin je aan een ontdekking van de Victoria Falls, die ook wel wordt gezien als dé plek in Afrika voor thrillseekers en adrenalinejunkies. Met avontuurlijke activiteiten waaronder raften, bungeejumpen en andere avontuurlijke activiteiten is dat geen wonder! Vanaf de Victoria Falls reis je door naar het diepste van de Hwange om te genieten van Big-5-safari’s in de ochtend en de middag. Ga op zoek naar de Big 5, wilde honden en luipaarden die hier leven dankzij speciale natuurbeschermingsprojecten.

 

Het laatste gedeelte van je safari sluit je af in en rondom Lake Kariba. Hier verblijf je op een luxe privé-cruiseboot met bemanning voor precies 6 personen. Geniet van Lake Kariba en maak kennis met nijlpaarden, olifanten en Afrikaanse zeearenden.

Lees minder

Highlights

 • Spectaculaire accommodaties
 • Privéjacht voor 6 personen met bemanning
 • Ideaal voor een familie of groep vrienden
 • 3 bucketlist-bestemmingen
 • Bezoek aan Victoria Falls
 • De Big 5 in Hwange
 • Varen over Lake Kariba

Samenvatting

Beginpunt:
Victoria Falls – Zimbabwe

Reisduur:
11 dagen

Eindpunt:
Lake Kariba – Zimbabwe

Plaatsen die je bezoekt

Accommodaties waar je verblijft

Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Welkom bij de Victoria Falls (3n)

Hallo Zimbabwe! Na je aankomst bij Victoria Falls International Airport word je door een chauffeur opgehaald en naar de Victoria Falls Safari Lodge gebracht. Je thuis voor een aantal dagen rondom de Victoria Falls met uitzicht over het prachtige Zambezi National Park. Rust lekker uit in je familie-cottage en geniet van een verkoelende plons in het zwembad, of een koel drankje op het zonnige terras en uitzicht over de waterput met op de achtergrond het park.

Het fijne aan deze lodge is dat er een gratis pendeldienst aanwezig is om je naar leuke plekken te brengen zoals ambachtsmarkt. In de middag wordt er dagelijks om 12 uur een een lunch met vlees voor roofvogels georganiseerd met honderden gieren en maraboe-ooievaars. Bekijk de roofvogels van dichtbij en maak prachtige foto’s!

Victoria Falls, Zimbabwe

Dag 2: De donderende Victoria Falls

Geniet van een heerlijke nachtrust in de ruime kamers van de Victoria Falls Safari Lodge en van een luxe ontbijt. Vandaag is het tijd voor de spectaculaire Victoria Falls! Met een gids ga je er op uit voor de beste kijkplekken, interessante verhalen over de geologie van de watervallen en de veranderingen die de regen in de verre Angolese hooglanden veroorzaken. Van ongeveer februari tot mei is het de natste tijd van het jaar en is het water en de spray het hoogst

Op zeer heldere nachten als de maan vol is, kun je een van de mooiste en meest zeldzame natuurwonderen van de wereld zien: een kleurrijke maanregenboog over de Batoka-kloof. Het natuurrijke regenwoud rondom de watervallen mag niet vergeten worden met diverse apen, antilopen en zeer tamme wrattenzwijnen. Hoewel ze vrij tam zijn, is het altijd een goed idee om gepaste afstand te bewaren voordat je een aantal vingers mist. 

Victoria Falls, Zimbabwe

Dag 3: Sluit de dag af in Chobe

Geen betere afsluiting van je dag bij de Victoria Falls dan een cruise over de Chobe-rivier. Geniet van een luxe cruise in de late namiddag en leun achterover in de comfortabele fauteuils voor een blik op de Nijlkrokodillen aan de oevers, kuddes overstekende olifanten bestaande uit volwassenen en baby-olifanten die de glibberige hellingen worden op geholpen. Af en toe steekt een nijlpaard zijn zijn brullende kaken boven het water uit.

Ben je vogelliefhebber dan is een cruise ook ideaal voor het spotten van prachtige vogels zoals de Afrikaanse zeearend. Geniet van het uitzicht terwijl je wordt verwend met drankjes en snacks en de langzaam ondergaande zon.

Victoria Falls, Zimbabwe

Dag 4-7: Het grootste nationale park van Zimbabwe, Hwange (3n)

Zeg de Victoria Falls gedag en reis naar het grootste nationale park van Zimbabwe, Hwange. Je verblijft hier in één van de vier tenten rondom de eigen waterput die een aantrekkingskracht heeft op de beroemde olifanten in het park en hun dorst hier graag lessen. Hwange is niet alleen het grootste park van Zimbabwe, maar heeft ook een zeer groot aanbod aan wild. Het park strekt zich uit tot de rand van de Kalahari-woestijn en is een thuis voor honderden zoogdieren en vogelsoorten.

Dankzij speciale projecten zijn de wilde hond en luipaarden bezig met een belangrijke comeback. Geniet van meerdere safari’s in Somalisa Acacia in de ochtend waarbij je de wilde dieren ziet drinken. Eenmaal terug in de lodge word je verwend met een heerlijke brunch en kun je lekker ontspannen. Hierna ga je nogmaals op safari in de late namiddag waar de nachtelijke roofdieren zich klaarmaken voor de avond.

 

Een supergroot voordeel van je verblijf in een privéreservaat is dat je het voorrecht hebt om nachtelijke safari’s en natuurwandelingen te maken met een professionele gids. Dit biedt een hele complete ervaring dan een ‘normale’  safari. Na een nachtelijk avontuur is het heerlijk opwarmen in het koperen verwarmde bad en de houtgestookte openhaard.

Hwange National Park, Zimbabwe

Dag 7-11: Op naar het meer (4n)

Het laatste deel van je reis, maar zeker niet het minste deel is aangebroken. Tijdens de laatste dagen is het tijd om lekker te ontspannen op Lake Kariba. Lake Kariba is ‘s werelds grootste kunstmatige dam en beslaat de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Vanaf je eigen luxe privé safari-jacht met bemanning, de Matusadona, kun je de idyllische eilanden in het meer bezichtigen. 

Je dagen worden gevuld met speedboten en andere kleine boten waarmee de bemanning je andere delen van Kariba laat zien. Daarnaast trekt het meer veel wild aan zoals buffels, impala’s en giraffen die hun dorst lessen. Kijk ook uit naar luipaarden en leeuwen als jullie het nationale park Matusadona kruisen. De chefkok maakt dagelijks heerlijke snacks en maaltijden klaar terwijl je lekker op het deck ontspant. Na deze heerlijke dagen, word je naar de Bumi-landingsbaan gereden voor een korte vlucht naar Victoria Falls International Airport waar je Zimbabwe-avontuur eindigt!

Lake Kariba, Zimbabwe

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Geselecteerde transfers volgens het reisschema
 • Sunset Cruise tijdens een verblijf in Victoria Falls Safari Lodge
 • Tour of the Falls tijdens het verblijf in Victoria Falls Safari Lodge
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items