Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

12 dagen Kaapstad, Wijnlanden en Tuinroute in Zuid-Afrika

12 dagen Zuid-Afrika

Overzicht

Deze 12-daagse luxe reis voert je mee langs de beste plekken van Zuid-Afrika, de schoonheid van Kaapstad en de Tuinroute zijn de eerste twee hoogtepunten van je reis voordat je de Big in het malariavrije Kwandwe-reservaat in de Oost-Kaap tijdens deze fantastische reis.

 

Je reis begint in het bruisende Kaapstad met een goede huurauto waarbij je vier dagen lang vele highlights bekijkt. Ga naar de top van de Tafelberg met de kabelbaan en laat het prachtige uitzicht op je inwerken. Ervaar een mooie rit over het Kaapse schiereiland naar Cape Point met de pinguïnkolonie van Boulders Beach of ga een hapje eten bij het populaire V&A Waterfront.

Lees meer

 

Na alle hoogtepunten van de Kaapse Wijnlanden is het tijd voor gastronomie aan de andere kant van de Tafelberg. Proef de wijnen van deze streek en culinaire hoogstandjes uit de bekroonde keuken. De volgende dag rijd je de fabelachtige Tuinroute langs de kust naar Knysna, een prachtige plek aan het strand en bij de groene bossen. Geniet van de natuur op deze bijzondere plek!

 

Deze reis wordt beklonken met een bezoek aan de Big 5 in het malariavrije Kwandwe Game Reserve in The Great Fish River Lodge. Relax en aanschouw de machtige Big 5 met het prachtige uitzicht op de achtergrond.

Lees minder

Highlights

 • Toplocatie in Kaapstad
 • De vrijheid van een eigen auto in Kaapstad
 • Prachtige accommodatie in de wijnlanden
 • Een rit langs de Tuinroute
 • Een paar dagen in de lagune van Knysna
 • De Big 5 in het malariavrije Kwandwe Game Reserve
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Kaapstad (4n)

Welkom in Kaapstad, liefkozend de ‘Moederstad’ van Zuid-Afrika genoemd onder de locals. Pik je huurauto op bij het vliegveld en rijd richting de fijne appartementen van The More Quarters Apartment Hotel. Dit boetiekhotel ligt op een centrale plek in Kaapstad, perfect om de stad beter te verkennen!

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 2-5: Dompel je onder in Kaapstad

De komende dagen heb je lekker de tijd om deze stad beter te leren kennen. Dompel je onder in de levendigheid van de stad of ga voor de wat rustigere rit langs het prachtige Kaapse schiereiland om de pinguins op Boulders Beach te begroeten. Het populaire Camps Bay aan het strand is de perfecte afsluiter met een smaakvol diner terwijl de zon langzaam in de Atlantische Oceaan zakt.

Andere activiteiten die zeer de moeite waard zijn, zijn een prachtige wandeling door Kirstenbosch National Botanical Gardens, lunchen in de historische wijndomeinen in Constantia of een rit in de kabelbaan naar de Tafelberg om van een geweldig uitzicht over Kaapstad te genieten.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 5-6: Proeven in de Kaapse Wijnlanden (1n)

Na een aantal heerlijke dagen in het bruisende Kaapstad, vertrek je richting de hemelse wijnlanden van Kaapstad. Hier verblijf je in het schilderachtige Stellenbosch met rijke geschiedenis. Je verblijft in het comfortabele Majeka House zodat je alle tijd hebt om de omgeving te verkennen en de wijnlanden te proeven!

Een bezoek aan een van de vele winery’s mag niet ontbreken, maar ook een bezoek aan de stad Stellenbosch is zeer aan te raden. Evenals een fietstocht door de streek. Lekker relaxen in deze streek met uitzicht op de bergen.

Kaapse Wijnlanden, Zuid-Afrika

Dag 6-8: Relaxen in Knysna (2n)

Na een heerlijk ontbijt in het Majeka House is het tijd om de beroemde Tuinroute te rijden naar één van de hoogtepunten van de Tuinroute, de lagune van Knysna. Je accommodatie kan niet beter gezien het uitzicht over de lagune van Knysna. Er is genoeg natuurschoon te zien in de omgeving dus geniet en ontspan!

Rij na het ontbijt verder naar het oosten terwijl u langs de iconische Tuinroute rijdt naar het epicentrum, het kustplaatsje Knysna. Kanonkop House ligt op de Kanonkop-heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de lagune van Knysna. Geniet van spannende dagen in Knysna terwijl u ontspant in de rust van de Tuinroute.

 

Ga voor een mooie wandelroute langs de kust, geniet van de Afrikaanse zon of ga mee op een oestercruise om de zee te proeven met een goed glas wijn en dito gezelschap!

Tuinroute, Zuid-Afrika

Dag 8-11: Op naar de Big 5 in Kwandwe (4n)

Word wakker in de mooie omgeving van Knysna en geniet van een laatste ontbijt in dit gebied. Een prachtig stukje route langs de kust voert je langs steden als Plettenbergbaai en Port Elizabeth naar Kwandwe Private Game Reserve. Een exclusief en daarbij malariavrij natuurgebied aan de Oostkaap. Het biedt geweldige kansen voor het spotten van wildlife en de Big 5!

Geniet de laatste dagen van maar liefst drie safari’s per dag: vroeg in de ochtend, in de middag en in de vroege avond. Hierbij ga je op zoek naar de beroemde Big 5 terwijl de rangers je alle geheimen vertellen over het gebied. Daarnaast vind je hier nog vele andere wilde dieren in de glooiende heuvels en vlaktes van Kwandwe.

Oostkaap, Zuid-Afrika

Dag 12: Goodbye Zuid-Afrika!

Het einde van je reis is in zicht, maar je wordt deze ochtend nog een keer gertrakteerd op een laatste safari en een ontbijt in de lodge. Je rijdt hierna naar Port Elizabeth waar je de huurauto inlevert en een vlucht naar huis toe neemt.

Port Elizabeth, Zuid-Afrika

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • 12 dagen huurauto
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items