Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Oeganda

Wanneer

De beste tijd om Oeganda te bezoeken

Met een gemiddelde temperatuur van 25°C is Oeganda het hele jaar geschikt voor een rondreis, met uitzondering van de maanden april en mei in verband met zware regenval.

Beste tijd voor een gorilla-trekking

Een gorilla-trekking kan het hele jaar door, maar als je een gorilla-trekking plant is het vooral handig wanneer de tijd het makkelijkste is om te trekken, gelet op weer, luchtvochtigheid en temperatuur. Hierbij is de beste tijd voor een bezoek tijdens de twee droge seizoenen van het land: januari en februari en van juni tot september.

Beste tijd voor een safari in de savanneparken

Als je op safari gaat in een van de savanneparken van Oeganda dan kun je het best aan het eind van de droge seizoenen, dat wil zeggen februari en maart en september tot en met begin oktober, afreizen naar deze gebieden. Doordat de natuur droog is trekken wilde dieren naar de waterbronnen waardoor je het wild goed kunt observeren. Voor vogels kun je het hele jaar goed terecht, maar er is een hoogtepunt tussen november en april als migrerende soorten aanwezig zijn. Ga liever niet op safari in Oeganda tijdens de zware regenval in april en mei.

Klaar om je safari te plannen?

Praat met iemand die je precies kan uitleggen wanneer je het beste kunt gaan en waar – iemand van ons team die er al eens is geweest.