Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Kenia

Wanneer

De beste tijd om Kenia te bezoeken

Met een gemiddelde temperatuur van 26°C is Kenia het hele jaar geschikt voor een safari

Reisperiode januari tot en met maart

Hoewel Kenia het hele jaar door goed bezocht kan worden, is een safari tussen januari en halverwege maart op zijn best. Het klimaat is mild en meestal droog waardoor het wild zich makkelijker laat zien. Ook voor een strandvakantie is het een goede tijd, aan de kust van de Indische Oceaan is het altijd vochtig en heet. Regen kan op elk moment vallen. Half maart tot eind mei wordt het echter wel erg warm en kan er meer regen vallen.

Reisperiode maart tot en met juni

In deze periode is het regenseizoen in Kenia, maar deze periode is zeker het overwegen waard voor een safari om de drukte van het hoogseizoen te vermijden en bijkomend voordeel zijn de voordelige tarieven van het laagseizoen. In de periode maart tot eind mei raden we een bezoek aan de kust af in verband met hoge temperaturen en regenval.

Reisperiode augustus tot en met oktober

Wil je naar Kenia om de Big Migration van de Masai Mara gnoes te aanschouwen dan is de beste reistijd tussen half augustus en eind oktober wanneer de kuddes zijn teruggekeerd van hun maanden in Serengeti in Tanzania. De kust is wederom geschikt voor een strandvakantie.

Reisperiode oktober tot en met december

Ook in deze periode is het regenseizoen in Kenia, maar ook hier is een safari geen slecht idee in verband met het ontwijken van de drukte en de voordelige tarieven. In deze periode is de kust ook een goede plek voor strandvakantie.

Klaar om je safari te plannen?

Praat met iemand die je precies kan uitleggen wanneer je het beste kunt gaan en waar – iemand van ons team die er al eens is geweest.