Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Zuid-Afrika

Wanneer

De beste tijd om Zuid-Afrika te bezoeken

Met een gemiddelde temperatuur van 26°C is Botswana het hele jaar geschikt voor een reis of safari

Beste tijd voor safari

Een safari in Zuid-Afrika kan het hele jaar door en elke periode brengt weer andere leuke aspecten met zich mee. In de maanden van november tot februari is het zomer in Zuid-Afrika en dat brengt soms regen met zich mee en temperaturen rond de 40 graden. Het is een prachtig seizoen omdat de natuur dan erg groen en weelderig is. Jonge dieren worden eind november, begin december geboren. Erg leuk om te zien! De maanden maar tot mei is het herfst in het Krugerpark en hierdoor zijn de parken nog mooi groen en de waterpoelen gevuld. De temperaturen zijn aangenaam en er zijn niet veel bezoekers in de parken. Juni tot augustus is het feest want de temperaturen zijn overdag aangenaam en de dieren zoals de Big 5 zijn actief en goed zichtbaar omdat de vegetatie kaler wordt. Ook hier is het nog rustig in de parken. Van september tot oktober is het lente in de parken en de landschappen zijn nog steeds kaal waardoor het makkelijk is om dieren te spotten.

Beste tijd voor Kaapstad

Zuid-Afrika is een groot en divers land met verschillende klimaten waardoor je niet makkelijk kunt zeggen dat er één goede reistijd is voor het land in zijn geheel. Voor Kaapstad geld dat de mooiste maanden tussen oktober en april liggen omdat daar dan de lente/zomer is begonnen en je de meeste kans hebt op goed weer. De maanden september en mei zijn overgangsmaanden waarbij je nog heerlijk weer kunt treffen. Juni t/m augustus zijn de natste maanden, maar ook hier kun je nog best een paar dagen zonnig weer hebben. In de maanden van de lente is het prachtig in verband met ontluikende wilde bloemen en het groene landschap, daarnaast is het dé tijd van het jaar voor het spotten van walvissen langs de kust. In de maanden juni tot november bezoeken de grote walvissen de kustlijn van Zuid-Afrika om te paren waardoor je grote groepen walvissen langs de kust ziet.

Beste tijd voor Tuinroute

De beste reistijd voor de Tuinroute of Garden Route in Zuid-Afrika is van begin juli t/m begin november. Hoewel de Tuinroute het hele jaar prachtig is, zijn de maanden juli tot en met begin november dé tijd voor wilde bloemen. Hou wel rekening met wat wisselvallig weer in juli en augustus qua regenbuien en wat kouder weer.

 

Beste tijd voor walvis spotten

Eén van de beste bestemmingen in Zuid-Afrika en zelfs ter wereld om walvissen te spotten is Hermanus. Dit beroemde plekje ligt op 120 km van Kaapstad en is erg bekend voor het spotten van walvissen en andere zeedieren. Ga de zee op of aanschouw deze grootmachten vanaf de kust. De beste tijd om deze walvissen te spotten is in de maanden juli tot november, waarbij de meeste kansen zich voordoen in de maanden september, oktober en november.

Beste tijd voor Kaapse Wijnlanden

Voor de Kaapse wijnlanden geldt eigenlijk dat je hier het hele jaar goed kunt vertoeven. Van circa november tot en met april zijn de warme zomermaanden en liggen de temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Ideaal voor een verkoelend glas witte wijn op het terras! In januari tot en met maart is de oogstperiode en vinden de meeste festivals en andere festiviteiten plaats. In september begint de lente wat de aftrap van het seizoen betekent. Dit seizoen wordt doorgaans afgetrapt met het ‘Uncorked’ festival in Franschhoek. Deze winterperiode is een wat frissere maand, maar ook kunnen er dagen tussen zitten van 18 graden. De sfeer is tijdens dit seizoen wel heel erg gezellig met de brandende open haard en een glas rood.

Klaar om je vakantie te plannen?

Praat met iemand die je precies kan uitleggen wanneer je het beste kunt gaan en waar – iemand van ons team die er al eens is geweest.