Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Zuid-Afrika

Waar naartoe

Waar naartoe in Zuid-Afrika

Voor wie er nog nooit is geweest of juist wel, is Kaapstad een heerlijke stad en een hoogtepunt op zich. Geniet van een heerlijk klimaat, beklim de Tafelberg en laat je inspireren door het historisch centrum. De ligging aan de kust, is een megabonus tijdens je bezoek aan Kaapstad. Aan de andere kant van de Tafelberg word je ingepakt door een gastronomische wereld in de wijngaarden van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Krugerpark: thuiswedstrijd van de Big 5

Eén van de oudste, grootste en meest bekende wildlifeparken vind je in het Krugerpark. Safari is onlosmakelijk verbonden met Zuid-Afrika en het spotten van de Big 5. Voorheen de meest gevaarlijke dieren om op te jagen, en tegenwoordig de meest geliefde wildlife tijdens een safari.

 

Verblijf in het Krugerpark of juist in de privéreservaten rondom het Krugerpark. Met kleine vliegtuigeb zetten we je in het hart van de bush af om te genieten van luxe lodges en ervaren rangers die je de geheimen van de bush laten zien. Een mooie route om te rijden in de buurt van het Krugerpark, is de Panoramaroute. Deze route voert je langs ruige natuur zoals Bourke’s Luck Potholes, Lone Creek Falls en God’s Window.

Kaapstad: de mooiste stad van Afrika

Kaapstad is dé plek waar velen hun rondreis beginnen of juist eindigen. Deze stad ligt op een prachtige locatie, ingesloten tussen de Tafelberg en de prachtige oceaan. Beklim de Tafelberg, of neem de kabelbaan, en wordt beloond met een schitterend uitzicht over Cape Point, de Back Table en Kirstenbosch National Botanical Gardens.

 

In Kaapstad ligt een indrukwekkende geschiedenis en wie Zuid-Afrika noemt, noemt dat in een adem met Nelson Mandela. Een bezoek aan Robbeneiland, de gevangenis waar Nelson Mandela 19 jaar opgesloten zat is zeer de moeite waard. Qua buurten stelt Kaapstad geen teleur met wijken als het Victoria & Albert Waterfront dat aan de haven ligt, het kleurrijke Bo Kaap en Camps Bay: een residentiele wijk met parelwitte stranden.

Kwazulu Natal: een prachtig wetlandgebied

Liefhebbers van flora en fauna kunnen het Kwazulu Natal niet overslaan. Dit gebied is prachtig en herbergt een groot safarigebied, het Hluhluwe-Imfolezi reservaat. Geniet van safari terwijl je de neushoorns en olifanten in het wildreservaat spot. Daarnaast is het Wetlandsgebied in St. Lucia een paradijs voor vogelliefhebbers, krokodillen en nijlpaarden.

 

Tijdens een boottocht over de meren doemen deze grootgewichten voor je neus op en dat is een ervaring om nooit meer te vergeten. In het Kwazulu Natal, vind je ook de Drakensbergen. Een spectaculaire bergketen met hoge pieken, dalen en rauwe natuur.

De Wijnlanden: proef de culinaire hoogtepunten

Aan de andere kant van de Tafelberg, vind je een net zo heerlijk stuk Zuid-Afrika, de Wijnlanden met prachtige stadjes zoals Stellenbosch en Paarl. Op Franschhoek zijn we verliefd geworden vanwege de beeldschone ligging, sublieme wijn en je vindt er een aantal van de beste restaurants van Zuid-Afrika.

 

In deze streken is het heerlijk om een wijntour te doen met lunch en diner. Ben je hier wat langer dan is wandelen of hiken hier geweldig om te doen. Voor velen is deze plek ook een stop tijdens het rijden van de beroemde Tuinroute.

Johannesburg: ontdek de stad van Nelson Mandela

Johannesburg is een stad vol tegenstrijdigheden, vele hoogtepunten en dieptepunten met als achtergrond de Zuid-Afrikaanse geschiedenis en de jacht op goud. Chique wijken zoals Sandton en Melville wisselen de townships af zoals het bekende Soweto.

 

Maak kennis met de diverse achtergronden en verhalen en zie hoe deze township zich ontwikkelt. De stad is daarnaast onlosmakelijk verbonden met Nelson Mandela. Het Apartheidsmuseum en Constitution Hall zijn dan ook zeer de moeite waard voor een bezoek, net als de township Soweto.

Swaziland & Lesotho: de koninkrijken van Zuid-Afrika

Swaziland is een stuk ongerept natuur dat wordt omgeven door het land Zuid-Afrika. Dit gedeelte hoort niet bij Zuid-Afrika, maar is een koninkrijk in Zuid-Afrika. Het bijzondere hieraan is, is dat je in een totaal andere wereld terecht komt met een traditionele en unieke cultuur. De landschappen zijn bijzonder mooi met grote vlaktes, heuvels en bergen, maar ook watervallen en bossen.

 

In Lesotho vind je eveneens een zelfstandig koninkrijk en een sprookjesachtige omgeving. Het is het enige land dat volledig op 1000 kilometer hoogte ligt. Tussen de groene valleien en bergen vind je diverse authentieke dorpen, bewoond door de Basotho. De Basotho-hoed is de ideale souvenir en het nationale symbool van Lesotho.