Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Mozambique

Wanneer

De beste tijd om Mozambique te bezoeken

Met een gemiddelde temperatuur van 28°C is Mozambique het hele jaar geschikt voor een paradijselijke vakantie met uitzondering van januari en februari.

Winterseizoen: mei tot en met november

Het winterseizoen in Mozambique loopt van mei tot november en is de beste tijd om naar Mozambique te reizen als je voor wat koelere temperaturen gaat en de minste kans op regen. Ga je voor het bekijken van wild dan is de beste tijd om Mozambique te bezoeken in de droge maanden augustus en september, als de bush is uitgedund en het wild zich rond de rivieren en waterpoelen concentreert.

Zomerseizoen: december tot en met april

Van december tot april is het natte zomerseizoen in Mozambique, alhoewel het bijna nooit een hele dag regent, maar meestal in korte krachtige regenbuien waarna de zon weer gaat schijnen. We raden in ieder geval niet aan om tijdens het cycloonseizoen in het zuiden, van januari tot en met februari naar Mozambique te reizen omdat er zeer veel kans is op stortregens.

Klaar om je reis te plannen?

Praat met iemand die je precies kan uitleggen wanneer je het beste kunt gaan en waar – iemand van ons team die er al eens is geweest.