Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Mozambique

Waar naartoe

Waar naartoe in Mozambique

Met duizenden kilometers prachtige ongerepte kustlijn, is Mozambique een ideale bestemming voor een zonovergoten strandvakantie. Mozambique telt niet alleen een kilometers langs kustlijn, maar herbergt daarna een aantal zeer exclusieve eilanden met luxe resorts voor een aantal dagen relaxen in stijl. Perfect voor een strandvakantie of een afsluiter van een safari in Zuid-Afrika. Wat niet veel mensen weten is dat er naast de prachtige stranden ook een aantal wildreservaten gevestigd zijn zodat je strand en safari met elkaar kunt combineren.

Bazaruto Archipelago: een tropische ervaring in luxe gehuld

De eilanden van Bazaruto Archipelago zijn een ideale afsluiting van een bezoek aan Zuid-Afrika als je op zoek bent naar een exclusieve locatie voor een ontspannen bounty-vakantie. Vanuit het Krugerpark is het bereiken van deze locatie geen probleem met een korte vlucht zonder tussenstops. Het laatste stuk kan vaak per boot of per helicopter worden volbracht.

 

De lege stranden bieden genoeg plek om het gevoel te creëren dat je even alleen op de wereld bent. Geniet van wereldberoemde duik- en snorkelplekken, een fantastische keuken met Portugese invloeden en van het heerlijke Afrikaanse eiland-gevoel.

Machangulo Peninsula: ontspannen in een natuurparadijs

In het zuiden van Mozambique, ligt de ongerepte natuur van Machangulo Peninsula op je te wachten. Geniet van luxe en de ongerepte Afrikaanse stranden op het afgelegen schiereiland op een unieke locatie in Mozambique. Snorkelen, duiken of suppen zijn slechts een greep van de activiteiten voor het hele gezin. Uiteraard is dit ook de plek om helemaal te ontspannen en even niks te moeten.

 

Ons vaste adres is hier Machangulo Beach Lodge, een luxe lodge dat wordt omgeven door fantastische natuurgebieden en uitzicht biedt op de Indische Oceaan en het eiland Inhaca. Het ligt op nog geen uurtje varen van Maputo en toch volledig afgelegen van de buitenwereld.

Maputo: de kleurrijke markten van de hoofdstad

Maputo is de bruisende hoofdstad van Mozambique en voor velen zal dit slechts de aankomstlocatie zijn om vervolgens door te reizen naar andere delen van Mozambique. De hoofdstad van Mozambique, Maputo, staat met name bekend vanwege het bruisende nachtleven en de kleurrijke markten met geweldige specerijen. Daarnaast heeft het een keuken vol Portugese invloeden dus is het een geweldige plek om je zintuigen te laten prikkelen met heerlijke visgerechten zoals nergens anders.

 

Dat gezegd hebbende: indien je Mozambique bezoekt voor een strandvakantie, is het leuk om een dag te verblijven in deze stad, maar blijf er vooral niet te lang hangen vanwege al het moois dat Mozambique nog te bieden heeft.