Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Botswana

Waar naartoe

Waar naartoe in Botswana

Botswana is de parel der safari-landen met zoveel variëteit aan landschappen. Wan de wetlands en brede rivieren tot de bosrijke omgevingen in het noorden. Een groot gedeelte van Botswana beslaat de prachtige Kalahari-woestijn met de zeldzame zoutpannen en bijzonder wild dat zich hier verzamelt. Een safari aan Botswana betekent een afwisselend avontuur waarbij het loont om de verschillende plaatsen te bezoeken. Dat kan op veel manieren zoals een fly-in safari waarbij je de plaatsen met een klein vliegtuig bezoekt of met een 4×4. Wij hebben alle mogelijkheden voor je klaarliggen.

De Okavango Delta: de enige binnenlandse delta ter wereld

De Okavango Delta in het noorden van Botswana is één van de hoogtepunten van een rondreis Botswana. Het indrukwekkend moerasgebied wordt gevoed door een 1600 km lange rivier. Deze begint in het hoogland van Angola en eindigt in de Kalahari. Doordat het de enige binnenlandse delta ter wereld is, is het een unieke plek op deze wereld. Een geweldige plek voor natuurliefhebbers en beroemd vanwege de mooie safari-mogelijkheden.

 

Wegen zijn hier niet te vinden dus je gaat op safari te voet of per boot. Voor een authentieke ervaring stap je in de traditionele mokoro, een uitgeholde boomstam, om één te worden met het water. Voor meer actie ga je per motorboot. Terwijl je door het water gaat, zie je reusachtige nijlpaarden en krokodillen van dichtbij. Als de rode zon langzaam in het water zakt, kun je slechts nog even stil vallen van dit magische schouwspel. In de delta liggen diverse eilanden met luxe lodges en safarikampen in privéreservaten.

De Kalahari woestijn: ook wel Grote Dorst genoemd

De Kalahari woestijn is immens en één van de oudste plaatsen ter wereld. In totaal is de Kalahari woestijn ongeveer 500.000 vierkante kilometer, verdeeld over Botswana, Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe. Botswana vormt echter de kern van de Kalahari woestijn. Er wordt gezegd dat de Kalahari ooit het centrum was vanwaar de eerste mensen ter wereld zich hebben verspreid over het Afrikaanse continent.

 

Nu leven er slechts nog de San, het nomadenvolk ook wel Bosjesmannen genoemd. Kalahari betekent ‘de grote dorst’ en dat is toepasselijk voor de droge periode waarin de woestijn gortdroog is. In het regenseizoen, van november tot en met maart, komt de droge woestijn tot leven en zie je hier wildlife zoals hyena’s, grote kuddes springbokken, buffels en olifanten. Het is een eindeloos gebied waar je met een 4×4 landcruiser prachtige tochten kunt maken.

Chobe National Park: olifanten en de Wildebeest Migratie

Chobe National Park ligt in het noordoosten van Botswana en is een populair wildpark in Botswana dat niet omheind is zodat het wild de kans krijgt om vrij te migreren. Het is de perfecte spot voor het zien van de Big 5 en meer. Ben je er in de tijd van de Wildebeest Migratie dan heb je geluk want dan trekken grote kuddes gnoes met enorme stofwolken in groten getale door het noorden van Botswana.

 

In Chobe vind je bijna alle wildlife die er te bedenken is, met uitzondering van de neushoorns. Met name de grote kuddes olifanten maken het park beroemd. Daarnaast is er een scala aan vogels en op de Choberivier maak je prachtige boottochten waar wilde dieren zoals giraffen, zebra’s en gnoes hun dorst lessen. In Chobe National Park liggen exclusieve lodges waar je bijna niet eens de deur uit hoeft voor wildlife, hoewel we dat zeker adviseren.

Makgadikgadi Pans: één van de grootste zoutvlaktes ter wereld

Het Makgadikgadi Pans National Park is ongeveer 12.000 vierkante kilometer groot en daarmee één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Ten zuidoosten van de Okavango Delta ligt dit waanzinnige natuurverschijnsel dat is overgebleven nadat het duizenden jaren geleden is opgedroogd. Doordat het uit grote pannen zout bestaat is het te zout voor begroeiing en zoogdieren, totdat de zomerregens doorkomen en er een laagje zout op de pannen begint te vormen.

 

Met het laagje water op de pannen, trekken de kuddes zebra’s en wilde dieren inclusief roofdieren naar de pannen om te drinken. Duizenden flamenco’s, pelikanen en vogels dansen dan op de uitgestrekte zoutvelden. De boabab-bomen zijn de beroemdheid van het park. Aan de rand van het park staan prachtige lodges voor een bezoek aan het park en voor de echte avonturiers is een safari met 4×4 landcruiser een aanrader.

Moremi Game Reserve: overnachten tussen het wild

Het Moremi Game Reserve is een fantastisch park voor liefhebbers van wildlife en safari. Te vinden in het oosten van de Okavango Delta, is dit privéreservaat een thuis voor grote concentraties wild, natuur en vogels. Hier is het ook toegestaan om met een 4×4 doorheen te reizen. Er zijn diverse mogelijkheden voor overnachten in een tent in het park of verblijf in luxe lodges zoals Xakanaxa of de lodges van Chief Island. Deze zijn alleen per vliegtuig te bereiken. Op Chief Island komt overigens ook de neushoorn voor die doorgaans niet zo vaak te zien is in Botswana.