Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

Wandel Safari

Waar naartoe

Wandel Safari bestemmingen

De beste plekken voor een wandelsafari in Afrika

Wandelsafari’s worden op meerdere plekken in Afrika aangeboden en dat gebeurt in zowel in het zuidelijke deel van Afrika als in het oostelijke deel van Afrika. Grofweg kun je een wandelsafari als onderdeel van je reis laten terugkomen of je kunt kiezen voor een meerdaagse begeleide wandelsafari. De eerste vergt niet heel veel extra voorbereiding qua conditie, maar vergt wel een basisconditie.

 

De tweede variant vergt iets meer voorbereiding waarbij je goed moet letten op je conditie en een bepaalde mate van fitheid en een goede uitrusting om de wildernis in te gaan voor een aantal dagen. Tijdens een meerdaagse wandelsafari ben je het grootste gedeelte van de dag aan het wandelen en aan het eind van de dag kom je aan in het camp waar je kunt uitrusten in stevige bedden en kakelverse lakens. Er wordt voor je gekookt door een kok, er zijn warme douches en de avonden rondom het kampvoor met een gekoeld drankje maken je ervaring onvergetelijk en zeer comfortabel. De medewerkers van het camp reizen elke dag vooruit zodat ze een nieuw camp kunnen opzetten en eind van de dag alles klaarstaat voor jouw terugkomst.

 

Wandelsafari’s in oostelijk Afrika

In Kenia en Tanzania zijn veel privé-reservaten te vinden met veel lodges die begeleide wandel-safari’s aanbieden als onderdeel van je reis. Hierbij gaat het om wandelingen rondom de lodge of camp onder begeleiding van ervaren en professionele gidsen. Ga je richting de Serengeti in Tanzania of de Masai Mara in Kenia dan worden vele van deze wandelsafari’s begeleid door lokale Maasai krijgers die al hun dagelijkse handelingen met je delen zoals het maken van vuur en het zoeken van voedsel. Hierbij ervaar je niet alleen de natuur van een andere kant, maar maak je ook kennis met de cultuur van dit gebied.

 

Wil je echt een meerdaagse wandel-safari dan zijn er in Tanzania en Kenia ook ruigere gebieden waar je terecht kunt zoals het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park in Tazania en het Samburu National Reserve in Kenia. Dit zijn wel gebieden die geschikt zijn voor de échte avonturiers omdat het gebied ruig en wild is zoals je niet vaak ziet. Daarnaast zijn er wandelsafari’s die niet alledaags zijn zoals een wandelsafari in het Kibale Forest in Oeganda waarbij je oog in oog komt te staan met de reusachtige chimpansees in de regenwouden.

 

Wandelsafari’s in zuidelijk Afrika

In het zuidelijke deel van Afrika is het ook een mooie ervaring om een wandelsafari te beleven in bijvoorbeeld de Okavango Delta van Botswana en in delen van Zuid-Afrika in het gezelschap van gewapende gidsen. Zelfs met kinderen worden er amusante interactieve wandelingen georganiseerd waarbij voor jong en oud wordt vermaakt. De privé-reservaten van het Krugerpark zijn hier uitermate geschikt, maar ook de reservaten van de Oostkaap en KwaZulu Natal. In Zambia vind je de real deal in het South Luangwa National Park waar je een groot aantal dieren vindt en bekend staat om buitengewone wandelsafari’s in het droge seizoen.