Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Namibië

Waar naartoe

Waar naartoe in Namibië

Namibië lijkt misschien op het eerste gezicht een land met slechts de rode zandduinen van de Kalahari-woestijn, maar niets is minder waar. Hoewel een groot gedeelte wordt beslagen door de Kalahari, zijn er talloze fascinerende locaties die het land zeer geschikt maken voor een hele bijzondere safari. Zo is het Etosha Park één van de beste bestemmingen voor het bekijken van wild in Zuid-Afrika en bieden de rode zandduinen van de Sossusvlei een bijna surrealistische woestijn-safari. Geniet van een veelzijdig land vol natuur en magie.

Kalahariwoestijn & Fish River Canyon: zandwoestijn, steppe en savanne

De Kalahariwoestijn strekt zich uit over het zuidoosten van Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Eigenlijk is het een halfwoestijn want de ligging zorgt ervoor dat er meer neerslag valt dan in bijvoorbeeld de Namib-woestijn. Het wordt ook wel ‘de grote dorst’ genoemd. De natuur is hier puur en wordt gekenmerkt door rode duinen. Hier en daar een beetje begroeiing en wordt afgewisseld met zandwoestijn, steppe en savanne.

 

De wilde dieren die hier worden gespot zijn gemsbokken, springbokken en struisvogels, maar ook gnoes, zebra’s en leeuwen trekken hier rond. Van oorsprong is dit het leefgebied van de San, ook wel bosjesmannen genoemd. Fish River Canyon is onderdeel van de Kalahari-woestijn en is een van de imposantste kloven ter wereld. Zeer de moeite waard tijdens een rondreis Namibië.

Nationaal Park Etosha: een magisch wildpark

In het noorden van Namibië ligt het prachtige Nationaal Park Etosha. Een magisch Afrikaanse wildpark en het grootste nationale park van Namibië. ‘Etosha’ betekent ‘grote witte plaats’ en hier vind je dan ook de enorme zoutpan van 5000 km2 die je vast eens op foto’s hebt mogen bewonderen en in het omliggende gebied zijn ongekend veel wilde dieren te vinden die zich hebben aangepast aan de extreme droogte en weersomstandigheden.

 

Wilde dieren zoals olifanten, giraffen, neushoorns cheeta’s en bijzondere vogels laten zich graag zien door de schaarse begroeiing. De beste manier om dit park te bezichtigen is met een 4WD of met onze rangers die je graag meer van het park laten zien.

Namib-Naukluft National Park & Sossusvlei: de witte kleipan omringd door rode zandduinen

De Sossusvlei is een van de bekendste bezienswaardigheden, zo niet de bekendste bezienswaardigheid van Namibië. Deze witte kleipan die wordt omring door de rode zandduinen in de Namib-woestijn. Het is een bijna onwerkelijk tafereel om te zien, vooral bij zonsondergang en -opgang is de Sossusvlei het mooist. Door het warme licht kleurt deze plaats tot een hoogtepunt.

 

Naast Sossusvlei vind je hier ook een aantal andere highlights zoals Dune 45 die je kunt beklimmen en je op 5 miljoen jaar oud zand komt te staan. Hiddenvlei, en deadvlei zijn andere minder bekende kleiplaten, maar ook zeer de moeite waard.

Damaraland: de rode rotswoestijn

Het uitgestrekte Damaraland is een wereld op zich met de rode rotswoestijn. Grote open vlaktes wisselen zich af met bergen waardoor een prachtig geheel ontstaat. Hoewel het lijkt alsof hier geen leven mogelijk is, hebben de volksstam Himba zich hier wel gevestigd. Zij leven hier nog steeds een traditioneel nomadenleven.

 

In dit gebied vind je ook wilde dieren die zich hebben aangepast aan de extreme omstandigheden zoals de zeldzame woestijnolifant met langere poten waardoor ze zich makkelijker kunnen verplaatsen in de woestijn. Ook de zwarte neushoorn komt in dit gebied voor. In Twyfelfontein bevinden zich de meer dan 2500 prehistorische rotstekeningen, die ook voorkomen in de Werelderfgoedlijst.

Caprivistrook: de groene delta

De Caprivistrook is een uitzonderlijke stukje natuurgebied in Namibië dat wat betreft eco-systeem meer tot de Okavango Delta behoort dan de drogere landschappen van Namibië. Deze strook vind je in het uiterste noorden van Namibië en wordt ingesloten door Botswana, Angola en een stukje Zimbabwe.

 

Deze groene delta trekt veel wilde dieren aan zoals nijlpaarden, antilopen en krokodillen, maar ook leeuwen vinden hier hun weg met als belangrijkste toevoer van water de Kavango-rivier. De mokoro is hier net als in de Okavango Delta een traditioneel vervoersmiddel dat bestaat uit uitgeholde bomen.

Kaokoland & Skeleton Coast: ontmoet de Himba’s

Kaokoland ligt ten noorden van Damaraland en is één van de minst ontwikkelde gebieden van Namibië vanwege het bergachtige gebied en de grote droogte. Het is een van de weinige gebieden van Afrika dat nog echte wildernis is en je vindt hier de zeldzame woestijnolifant en zwarte neushoorns. De epupa-watervallen zijn een prachtig fenomeen in dit droge landschap. Hoewel je het idee krijgt dat hier geen leven mogelijk is, leven hier de Himba’s een traditioneel nomadenvolk dat nog steeds deze authentieke levensstijl aanhoudt.

 

Meer naar het noorden vind je de Kunene-rivier die de natuurlijke grens met Angola vormt en ook de enige waterbron is in de hele omgeving. De Skeleton Coast is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben en die kilometers ruige verlaten strand herbergt met scheepswrakken die elk hun eigen verhaal vertellen. Door de verraderlijke stromingen en zandbanken gecombineerd met mistbanken werd dit vele zeelieden fataal. De prachtige buitenaardse landschappen zijn een bezienswaardigheid op zich.