Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

9 dagen Delta Savute in Botswana

9 dagen Botswana

Overzicht

Ga op avontuur in Botswana met deze authentieke safari! Word één met de natuur in dit eco-tentenkamp in een natuurrijk priveconservaat. Hier lopen wilde dieren vrij rond in 365.000 hectare en 902.000 hectare. Het Kwatale Conservancy grenst aan één van de mooiste natuurgebieden van Afrika, het Moremi Game Reserve. Een plek waar massa’s olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels en vogels vrij leven. Geniet van tweemaal daagse safari’s, zonsondergangen bij diverse waterplassen of wandelsafari’s in Tuskers Bush Camp (mei – september) door de acaciabossen van de Kalahari.

Lees meer

 

Hierna reis je door naar een zeer authentiek kamp op een afgelegen eiland in de overweldigende Okavango Delta. Dit afgelegen eiland is alleen bereikbaar per boot vanuit Moremi. Hier ligt de ecolodge van Xobega Island Camp verscholen tussen schitterende groene vegetatie, hoge bomen en hangende wijnstokken. Het eiland is de thuisbasis voor een scala aan vogels zoals de ongrijpbare Pels-visuil en de plek waar nijlpaarden heersen. Terwijl je in de verte de leeuwen hoort brullen, zijn de olifanten altijd aanwezig. Geniet hier van dagelijkse bootsafari’s en spot krokodillen, zebra’s, buffels en gnoes. Vogelliefhebbers kunnen zich hier volledig uitleven met migrerende soorten tussen oktober en maart.

 

Tot slot reis je naar een zeer luxe en afgelegen ecokamp aan de oevers van het beroemde Savuti Channel in het olifantenrijk van Chobe National Park. Het park is niet afgezet dus wild kan zich hier vrij bewegen en is daardoor een hotspot voor het spotten van wilde dieren. Geniet van een overvloed aan wilde dieren in het Savuti-moeras, waanzinnige hoeveelheid olifanten en grote katachtigen waaronder de cheetah, luipaard en leeuwen. Het is tevens één van de beste plekken om de zeldzame bedreigde hond te zien. Tussen januari en februari is het genieten met de komst van migrerende zebra’s.

Lees minder

Highlights

 • Prachtige samenstelling van eco-lodges en luxe lodges
 • Bootsafari’s in de Okavango Delta vanuit een afgelegen eiland
 • Gewilde wandelsafari’s in Kwatale tussen mei – september
 • Toplocaties voor vogelspotters, kans op waarneming van de Pels-visuil
 • Spot de zeldzame en bedreigde wilde hond in Savuti
 • Ga tussen januari en februari voor de jaarlijkse zebra-migratie
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Botswana (3n)

Hallo Botswana! Kom aan op de airport van Maun in Botswana, toegangspoort naar de Okavango Delta en vele andere wildparken. Hier word je opgehaald en naar Tuskers Bush Camp gebracht dat in het prestigieuze en particuliere Kwatale Conservancy ligt. Geniet van een warme ontvangst en rust lekker uit in je comfortabele tent in authentieke Meru-stijl.

De tenten liggen in de schaduw van de hoge mopanebomen en vanaf je veranda heb je een schitterend uitzicht over de wildernis. De bucket-showers geven je een echt safarigevoel.

Maun, Botswana

Dag 2-4: Ervaar Kwatale

Je gaat iedere ochtend en middag op safari in Kwatale Conservancy zodat je dichtbij het wild kan komen. Door de niet omheinde grens met Moremi Game Reserve, is het een paradijs voor olifanten luipaarden, leeuwen, buffels en ander soort wild. Er worden daarnaast veel zeldzame vogelsoorten gespot. In de middag geniet je van drankjes en ondergaande zon bij diverse waterppoelen.

Een geweldige kans op het bezoeken van de Kalahari komt voor tussen de maanden mei en september. Dan heb je namelijk de mogelijkheid om exclusieve wandelsafari’s te maken en het gebied te verkennen met wilde dieren tussen de acaciastruiken. Geniet van sfeervolle diners in het kamp met warme kampvuren waar je verhalen van je mede-safari-gangers kunt horen.

Kwatale Conservancy, Botswana

Dag 4: De spectaculaire Okavango Delta (2n)

Na een goed ontbijt in Tuskers Bush Camp word je meegenomen naar de wonderen In het Moremi Game Reserve. Maak een stop langs de Khwai-rivier voor een zalige picknicklunch onderweg en geniet van het uitzicht. Na deze picknicklunch stap je op de boot bij het Xakanaxa Boat Station voor een boottocht naar het mysterieuze eiland Xobega Island waar het Xobega Island Camp verscholen tussen de hoge bomen ligt.

Geniet van comfortabele tenten die op zonne-energie werken en geniet van wild en het vogelleven met kans op het spotten van de zeldzame Pels-visuil. Soms gewoon vanaf je schaduwrijke veranda!

Okavango Delta, Botswana

Dag 5-6: Bootsafari's in de Okavango Delta

In de Okavango Delta is er eigenlijk maar een type vervoermiddel en dat is per boot. Geniet van een bootcruise in de ochtend en middag in de wateren van de Okavango Delta. Vaar tussen de brullende nijlpaarden en krokodillen terwijl je uitzicht hebt op de waterwegen waar olifanten oversteken. Met een beetje geluk spot je hier leeuwen, buffels, zebra’s en prachtige vogelsoorten. Neem je camera mee want dit wil je zeker vastleggen!

Met een beetje geluk spot je hier leeuwen, buffels, zebra’s en prachtige vogelsoorten. Neem je camera mee want dit wil je zeker vastleggen!

Okavango Delta, Botswana

Dag 6: Op naar de olifanten van Savuti (3n)

Met een licht vliegtuigje vlieg je naar de luxe ecolodge Camp Savuti in het Chobe National Park, bekend vanwege de grote kuddes olifanten. Hier geniet je van zeer luxe en ruime Meru-tenten, met een geweldig uitkijkpunt om wilde dieren rond het Savuti-kanaal te zien drinken. Er is veel gedaan om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken met een prive veranda, een eigen badkamer met binnenbad en douches in de buitenlucht.

Er is veel gedaan om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken met een prive veranda, een eigen badkamer met binnenbad en douches in de buitenlucht.

Savuti, Botswana

Dag 7-8: De ongerepte schoonheid van de Savuti

De laatste dagen van je safari worden ingevuld aan de oevers van het Savuti-kanaal dat bezaaid is met wilde dieren en vogelsoorten. Daarnaast staat het bekend om de grote populatie olifanten en indrukwekkende ontmoetingen tussen leeuwen en hyena’s met vaak dramatische einden. Geniet van leeuwen die beroemd zijn om hun grote prooien waaronder buffels, giraffen en zelfs olifanten. Kijk ook uit naar de zeer zeldzame en bedreigde wilde honden in deze regio.

Een safari naar het mystieke Savuti Marsh is een onwerkelijke gebeurtenis in een landschap van spookachtige dode bomen met een rijke populatie van dieren in het wild. Tussen januari en februari heb je kans om de talloze migrerende zebra’s te zien passeren op weg van Savuti naar de Makgadikgadi-pannen. Eén van de best bewaarde geheimen van Botswana.

Savuti, Botswana

Dag 9: Tot ziens Bostwana!

Een laatste vlucht met een licht vliegtuig over dit prachtige gebied betekent het einde van je reis. Je wordt van het kamp naar de luchthaven van Maun gebracht, of Kasane, wat beter uitkomt. Geniet nog een laatste keer van het uitzicht over dit bijzondere gebied.

Maun, Botswana

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Vlucht van Camp Savuti naar Maun / Kasane
 • Vlucht van Xobega Island Camp naar Camp Savuti
 • Wegtransfers van Maun naar Tuskers Bush Camp 
 • Wegtransfer van Tuskers Bush Camp naar Xobega Island Camp
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items