Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

8 dagen paardrij-safari op de Masai Mara in Kenia

8 dagen Kenia

Overzicht

De wereldberoemde Wildebeest Migratie kun je op veel manieren aanschouwen, maar met deze safari te paard wordt het een safari om nooit meer te vergeten. Tijdens deze 8-daagse safari rijd je te paard mee met de Wildebeest Migratieroute tussen duizenden gnoes, zebra’s en ander groot wild zoals buffels, leeuwen en olifanten. Een plaatje uit de film! Galloppeer over de vlaktes van de Masai Mara en stop onderweg voor een picknicklunch op een van de mooiste locaties ter wereld. Het is een safari voor competente ruiters die gek zijn op avontuur!

 

Lees meer

 

Laat alle indrukken op je inwerken en geniet van deze exclusieve kans om tussen het groot wild te rijden en de prachtige Wildebeest Migratie van dichtbij te aanschouwen. De Wildebeest Migratie vindt doorgaans tussen juli en oktober plaats als de enorme kuddes wildebeesten van de Serengeti naar de Masai Mara migreren op zoek naar verse begrazing. 

 

Tijdens deze safari steek je de Mara-rivier over (tenzij de rivier te hoog staat) op één van de meest populaire kruispunten voor gnoes terwijl op de loer liggende krokodillen en nijlpaarden zich verdekt opstellen. Geniet van safari te paard en begeleide wandelingen op fantastische locaties in de Masai Mara. 

Lees minder

Highlights

 • Exclusieve paardrij-safari
 • Droom-safari voor de competente ruiters
 • Volg de Wildebeest Migratie te paard
 • Steek de Mara-rivier over voor een populair oversteekpunt van de gnoes
 • Uitstekende begeleiding, wandel-safari’s en spotten van wild
 • Idyllische picknick-lunches onderweg met spectaculaire uitzichten

Samenvatting

Beginpunt:
Masai Mara – Kenia

Reisduur:
8 dagen

Eindpunt:
Masai Mara – Kenia

Plaatsen die je bezoekt

Accommodaties waar je verblijft

Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Vlieg naar Mara North (2n)

Een prachtige vlucht brengt je van Wilson Airport in Nairobi naar de Naboisho-landingsbaan in Mara North. Eenmaal aangekomen brengt je gids je naar het eerste kamp, dat aan de oevers van de Mara-rivier ligt uitkijkend over de nijlpaarden die in de rivier liggen te badderen.

Rust een beetje uit en vertrek na de lunch voor een eerste safari te paard om de omgeving te ontdekken met als afsluiting, een prachtige zonsondergang. Spot onderweg kuddes wildebeesten, zebra’s en met een beetje geluk ook olifanten, buffels en leeuwen. 

Masai Mara, Kenia

Dag 2: De oversteek van de Mara-rivier

Verlaat het kamp in de vroege ochtenduren voor een eerste rit van de dag. Hierbij steek je de Mara-rivier over en doorkruis je de rivier (indien deze niet te hoog staat) voor een van de beroemdste kruispunten waar gnoes oversteken en nieuwsgierige nijlpaarden en krokodillen op de loer liggen. Na deze rit keer je terug naar het kamp voor een licht ontbijt en ga je er nogmaals op uit om meer van de omgeving te ontdekken.

Wees gerust, er is tijd voor een lunch en dutje voordat je nogmaals op pad gaat voor een rit met zonsondergang en een kleine safari in de nacht!

Masai Mara, Kenia

Dag 3: Ervaar de Soit Ololol Escarpment (1n)

Vandaag verlaat je het kamp na het ontbijt om richting de grens van het park te gaan en opnieuw de rivier te doorkruisen waar de beroemde gnoes de rivier oversteken. Hier rijd je langs de toppen van de hellen en heb je prachtige uitzichten over het landschap van de Masai Mara. Bewonder het uitzicht op het wild en de prachtige vogels die je onderweg tegenkomt. 

Na een schitterende rit langs de voet van de Mara-driehoek, wacht er een auto je op om de picknicklunch klaar te maken. Na de picknicklunch beklim je de helling met grote kuddes buffels en kom je aan in het kamp Soit Ololol. Rust even uit en maak je daarna klaar voor een overheerlijk diner, gevolgd door een gezellig kampvuur en het uitzicht op de Mara.

Masai Mara, Kenia

Dag 4: Terug over de Mara (2n)

Word wakker in de prachtige omgeving van de Mara en daal de helling af naar een nieuwe plek. De rit vervolgt zich naar het westen en daal de schitterende Olare Orok-vallei af voor een overheerlijke picknick naast een idyllisch beekje. Later in de middag kom je aan in het Olare Orok kamp voor een afternoon tea met aansluitend een safari in de avond.

Het kamp heeft comfortabele slaaptenten met fakkels en sfeervolle verlichting. Iedere tent heeft een badkamer met een warme bucket-douche. Je slaapt in het met het geluid van de leeuwen of de hyena’s in de verte. 

Masai Mara, Kenia

Dag 5: De prachtige Masai Mara National Reserve

Deze dag heb je de gelegenheid om de prachtige Masai Mara verder te ontdekken te paard. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds kun je schitterende ritten maken en het spotten van groot wild. 

Masai Mara, Kenia

Dag 6: Rijd over glooiende vlaktes (2n)

Vandaag ga je er vroeg op uit en leg je een grote afstand af van zo’n 50 kilometers. Galoppeer tussen de kuddes met gnoes, zebra’s, gazellen en giraffen door. Rond het middaguur is het tijd voor een picknick onderweg. Na de lunch vervolg je je weg naar een nieuw kamp, Olare Lamun dat aan de zuidelijke vlakte van Loita ligt, in een prachtig bos mat acaciabomen. Geniet van twee nachten in dit kamp. 

Masai Mara, Kenia

Dag 7: Ontdek de Lolita Plains

De Lolita Plains brengt je begeleide safari’s, mooie ritten te paard en wandelingen met professionele gidsen om dit afgelegen gebied van de Masai Mara verder te ontdekken. Geniet het hele jaar door van fenomenale uitzichten en observaties van luipaarden, leeuwen, olifanten en uiteraard de gnoes die hier aankomen van juli tot november.

Masai Mara, Kenia

Dag 8: Zeg gedag tegen Kenia

Na een goed ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en word je naar Nairobi gebracht. 

Nairobi, Kenia

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Game drives (dag en nacht)
 • Interne vluchten en transfers geassocieerd met elke safari
 • Lokale landingsbaan transfers
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items