Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

8 dagen familie-safari met kids (9-12) in Kenia

8 dagen Kenia

Overzicht

Deze fly-in safari is de ideale safari voor gezinnen met kinderen tussen 9 en 12 jaar oud. De drie lodges waar je tijdens deze vakantie verblijft, hebben een speciaal programma samengesteld waarin kinderen 8 dagen lang worden ondergedompeld in safari. Safari’s speciaal voor kinderen, avonturen-clubs in het wild met lokale gidsen en natuuronderzoekers zorgen voor een optimale beleving voor het hele gezin.

 

Lees meer

 

Laat je kinderen genieten van wandelingen, zwemmen en bezoeken aan lokale dorpen terwijl je zelf geniet van spa en massages in de wellness van de lodges. Ontspanning voor jong en oud!

 

De safari start in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, en dat begint gelijk goed! Geen stadshotel, maar een lodge midden in het wild tussen de buffels, leeuwen en neushoorns die te zien zijn vanaf het uitkijkplatform van Ololo Lodge. De lodge ligt aan de rand van Nairobi National Park en is de perfecte start van deze safari. Na dit bezoek vertrek je richting het noorden van het Samburu National Reserve waar je de flora en fauna van de drogeren savannes in Kenia te zien krijgt. Geniet van wilde dieren die alleen in dit park te zien zijn – de Samburu Special 5.

 

Hierna vertrek je naar één van de bekendste gebieden van de Kenia, de Masai Mara. Beroemd vanwege de jaarlijkse en seizoensgebonden Wildebeest Migratie. Het Mara Intrepids Camp ligt perfect gepositioneerd voor het bezichtigen van dit dramatische fenomeen. Aanschouw de duizenden gnoes die met hun kuddes uit de Serengeti aangedenderd komen en rivierovergangen oversteken met alle gevolgen vandien.

 

Deze safari is goed uitgebalanceerd qua tijd en tempo zodat er overal meer dan genoeg tijd is op elke locatie. Daarnaast is het een comfortabele vakantie, geschikt voor jong en oud. Wil je nog een afsluiting op het strand? Dan is het goed vertoeven aan de Indische Oceaan in Kenia.

Lees minder

Highlights

 • Geschikt voor gezinnen met kinderen tussen 9 en 12
 • Drie grote safarigebieden in Kenia
 • Uitgebalanceerd reistempo
 • Fijne gezinsvriendelijke accommodaties
 • Vliegen tussen bestemmingen, dus geen lange reistijden
 • Dieren in het wild bekijken
 • Activiteitenclubs voor kinderen
 • Wifi, spabehandelingen en zwembaden aanwezig
 • Interactief leren en culturele ervaringen

Samenvatting

Beginpunt:
Nairobi – Kenia

Reisduur:
8 dagen

Eindpunt:
Nairobi – Kenia

Plaatsen die je bezoekt

Accommodaties waar je verblijft

Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Safari in Nairobi (1n)

Deze safari begint gelijk bij aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi waar je wordt opgehaald en met een korte transfer naar Ololo Lodge. Deze lodge ligt op de perfecte locatie om aan dit familie-avontuur te beginnen, aan de rand van het Nairobi National Park. Niet alleen geniet je hier van het uitzicht op het wild, maar er is ook tijd voor een safari in het wild om de dieren van dichterbij te bekijken.

Ontdek de giraffen, zebra’s en buffels, maar ook leeuwen en neushoorns. Daarnaast is er de wereld aan vogelsoorten. Eenmaal terug in de lodge is aan comfort geen gebrek met maar liefst drie slaapkamers, twee badkamers en wifi in elke kamer.  

Nairobi, Kenia

Dag 2-4: Op avontuur in Samburu (3n)

Geniet van een goed ontbijt in Ololo Lodge voordat je door een transfer wordt opgehaald en terug naar Nairobi worden gebracht. Hier stap je op een binnenlandse vlucht naar Samburu National Reserve. Dit natuurgebied ligt meer in het droge noorden van Kenia en biedt daardoor weer een hele andere safari dan in Oost-Afrika zoals de Serengeti en de Masai Mara.

Ontdek de leeuwen en olifanten, maar ook de Samburu Special 5 – de gerenoek, de zebra’s van Grevy’s, de Somalische struisvogel, de Beisa oryx en de giraffes met ruitpatroon op hun vacht. Zeer zeldzaam en alleen in dit gebied te bewonderen. Je onderkomen voor de komende nachten is Samburu Intrepids, een luxe tentenkamp dat diverse activiteiten organiseert zoals safari’s met open voertuigen, wandelingen en culturele uitwisselingen met de lokale Samburu gemeenschap.

 

Ook in dit kamp is veel comfort zoals internet, een zwembad en een activiteitenclub voor kinderen. Daarnaast is er uitstekend eten, een wellness-therapeut en elke avond interessante natuurhistorische gesprekken voor de volwassenen.  

Samburu, Kenia

Dag 5-7: Avontuur in de Masai Mara (3n)

Vandaag is het tijd voor de wereldberoemde Masai Mara. Via een binnenlandse vlucht word je naar het zuiden van Kenia gebracht waar de glooiende vlaktes van de Masai Mara op je wachten. Een warm onthaal wacht in je volgende verblijf, Mara Intrepids, dat gelegen is aan een rivier in het gebied van de bekende rivier de Mara. Aanschouw tienduizenden gnoes in de migratieperiode in het midden van het jaar.

De natuur is hier altijd spectaculair wat zorgt voor een complete wild-ervaring het hele jaar door. Laat je op veilige afstand verwonderen door de vele roofdieren zoals hyena’s, krokodillen en andere roofdieren. Het kamp is omheind waardoor je vrij kunt rondlopen en vogels kan kijken. Daarnaast is er internettoegang en worden de kinderen vermaakt met avontuur onder begeleiding van ervaren gidsen om dieren te zoeken of de Maasai te ontmoeten en te zien wat dit kamp betekent voor de locals.

 

De kinderen leren spelenderwijs met bijvoorbeeld elke avond een diapresentatie over dieren in het wild. De tenten hebben maar liefst drie slaapkamers om te ontspannen met een uitkijkplatform over de Talek-rivier.

Masai Mara, Kenia

Dag 8: Tot ziens Kenia!

Na een aantal fantastische dagen in Kenia is het tijd om afscheid te nemen van Kenia en word je teruggebracht naar de landingsbaan voor een vlucht naar Nairobi. 

Nairobi, Kenia

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Entreegelden voor park
 • Lijnvluchten Nairobi – Samburu – Mara – Nairobi
 • Safari’s in kleine groepen
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items