Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

15 dagen Samburu en Mara in Kenia en Seychellen

15 dagen Kenia & Seychellen

Overzicht

Living the good life! Ga op droomvakantie van een ruime twee weken gevuld met safari’s, unieke natuurreservaten en een tropische strandvakantie in een privébaai op de Seychellen. In een vakantie zie je meer van Afrika dan sommige mensen in een heel leven. Je bezoekt onder andere het Samburu National Reserve en het Olare Motorogi Conservancy in Kenia en dan door naar het hemelse Mahé, onderdeel van de Seychellen. Welkom in heaven!

 

Lees meer

 

Deze vakantie staat bol van de magie bij elke stop die je maakt, van de droge rotsachtige gebieden in Samburu tot de glooiende vlaktes in Olare Motorogi en de Hemingway-achtige setting in Nairobi. Geniet hier van Michelin-sterrengerechten in een restaurant met Hollywood-thema. Spot de Samburu Special 5, waaronder de gerenoek, de zebra’s van Grevy’s, de Somalische struisvogel, de Beisa oryx en de giraffes met ruitpatroon op hun vacht. Zeer zeldzaam en alleen in dit gebied te bewonderen. 

 

Na alle avontuur vertrek je richting de tropische eilanden van de Seychellen, waar je vijf dagen lang kunt ontspannen op het eiland Mahé. Geniet van deze zonnige archipel!

Lees minder

Highlights

 • Spot de Samburu Special 5
 • Spot de grote katachtigen in Samburu
 • Ontmoet en leer van Samburu en Masaai krijgers
 • Nachtsafari’s in Motorogo & Olare Orok
 • Luchtballonvaart met zonsopgang
 • Een bezoek aan AFEW Giraffe Centre
 • Een bezoek aan David Sheldrick Wildlife Trust
 • Adopteer een baby-olifant
 • Diner bij subliem Banyan Tree Seychelles
 • UItzicht over een van de mooiste stranden van de Seychellen, Interdance Bay
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Welkom in Kenia (1n)

Welkom in Nairobi! Zet voet in Hemingways, een luxe hotel met een eigen butler en prachtig uitzicht over de Ngong-heuvels. Ontspan van de reis in de ruime kamers en geniet van het uitzicht op je eigen balkon. 

Om alvast in de vakantiesfeer te komen, bezoek je de spa om lekker te relaxen en geniet je van een smaaksensatie in de Brasserie. De eerste locatie met een Michelin-ster in Nairobi, dus geniet! Naast een brasserie, is er een overheerlijke patisserie en de champagne high tea is een ervaring op zich. Een perfecte start voor een aantal dagen safari!

Nairobi, Kenia

Dag 2-4: Op safari! (3n)

Word wakker en geniet van een goed ontbijt voordat je vertrekt naar het avontuur tussen de rotsachtige kliffen van de Kalama Conservancy. Je verblijft in een adembenemende accommodatie uitkijkend over de Kalama Conservancy en de Mount Kenya. Saruni Samburu is een ecologde, maar met alle luxe en comfort van thuis. Koel af in het zwembad terwijl je de olifanten, zebra’s en giraffen ziet drinken uit de waterput! 

Naast de kuddes olifanten, luipaarden en cheeta’s in dit gebied, is er de Samburu Special: de gerenoek, de zebra’s van Grevy’s, de Somalische struisvogel, de Beisa oryx en de giraffes met ruitpatroon op hun vacht. Leer alles over de tradities en manier van leven van de Samuru krijgers onder begeleiding van lokale gidsen van Saruni. De lodge is zeer geschikt voor kinderen waar activiteiten zoals traditionele pijl en boog maken op het programma staan!

Samburu, Kenia

Dag 5-8: Het zuiden naar de Mara (4n)

Van de spectaculair mooie Samburu vertrek je vandaag naar het zuiden. Je reist naar Mahali Mzuri in de Olare Motorogi Conservancy aan de noordrand van de machtige Masai Mara. Het land van de Wildebeest Migratie en het spotten van wild. De lodge van Mahali Mzuri staat hiervoor op een fantastische plek boven de glooiende vlaktes van de Masai Mara.

De 12 tenten van de lodge staan op een verhoogd platform zodat je een perfect uitzicht hebt vanaf je veranda op het wild en de actie. Uiteraard ga je meerdere keren per dag op safari en begeleide wandelingen met de Masaai die interessante verhalen vertellen over hun leefgebied, terwijl een slingerend luipaard zich af en toe laat zien. 

 

Na een dag vol indrukken in de buitenlucht kun je heerlijk tot rust komen in de spa van de lodge. De spa heet Nasaro, dat vrij vertaald ‘toevlucht’ heet in Maa-taal. Andere activiteiten zijn het bezoeken van een lokaal dorp van de Maasai en een ballonvaartsafari met het opkomen van de zon om het reservaat van bovenaf te zien. 

Masai Mara, Kenia

Dag 9: Tussenstop in Nairobi (1n)

Vandaag maak je een tussenstop in Nairobi, de hoofdstad van Kenia voor een nacht in het luxe Hemingways. Kom lekker tot rust met het prachtige uitzicht of een massage in het wellnesscentrum. Wil je iets van de omgeving zien dan zijn het Karen Blixen Museum, het Giraffe Centre of Daphne Sheldrick Elephant Orphanage zeer de moeite waard!

Nairobi, Kenia

Dag 10-15: De paradijselijke Seychellen (5n)

Je vakantie is al vrij compleet, maar als kers op de taart vlieg je vandaag naar de spectaculaire Seychellen, Mahé om precies te zijn. Het grootste eiland in de archipel en perfect voor een tropische strandvakantie. 

Je verblijft hier in Banyan Tree, een luxe resort met uitzicht over het witte strand van Intendance Bay. Deze privébaai wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. De privévilla waar je verblijft ligt verscholen tussen de wuivende palmbomen en de groene weelderige fauna met uitzicht op het strand. Het heeft een eigen zwembad en een buitenjacuzzi, als dat geen luxe is!

 

Vul je dagen met ontspanning aan het strand, duiken snorkelen of een mooie mountainbiketocht over het eiland. Ook een tocht met een catamaran rond de Indische Oceaan behoort tot de mogelijkheden. Geniet!

Mahé Island, Seychellen

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Transfers van en naar de lodge of luchthavens
 • Ballonvaart in de Masai Mara
 • Entreegeld parken
 • Retourvlucht Nairobi naar Samburu
 • Retourvlucht Nairobi naar Seychellen
 • Retourvlucht Nairobi naar Masai Mara
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items