Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

10 dagen Livingstone in Zambia en Hwange & Lake Kariba in Zimbabwe

10 dagen Zambia & Zimbabwe

Overzicht

Voor wie al eens in Afrika is geweest of klaar is voor de minder bekende plekken in Afrika, hebben we de ideale safari samengesteld. Deze 10-daagse luxe safari laat je beste stukken wildernis zien, ver weg van de massa.

 

Deze reis begint gelijk met een bucketlist-bestemming in het nationale park Mosi-oa-Tunya in een exclusieve lodge aan de oevers van rivier de Zambezi. Het eco Thorntree River Lodge is van alle comfort en luxe voorzien en bovendien ligt deze lodge net stroomopwaarts van het wereldwonder, Victoria Falls. De lodge is voorzien van een schitterende wijncollectie met temperatuurregeling, privédompelbaden en heeft een privéboot voor exclusief gebruik. Wat een start in een van de meest luxe lodges van Zambia!

Lees meer

 

Na een aantal dagen in deze droomachtige lodge, reis je door naar een eiland dat met prachtige acaciabomen is begroeid. Het ligt aan de rand van de oude uiterwaarden in het grootste natuurreservaat van Zimbabwe, Hwange National Park. Hier bevindt zich de op één na grootste olifantenpopulatie van de wereld, daarnaast hebben talloze buffels hier een thuis gevonden. Het Somalisa Camp ligt in een privéreservaat waardoor je geniet van speciale safari-activiteiten die normaal niet toegestaan zouden zijn in een openbaar park. Dat betekent nachtelijke ritten, wandelsafari’s en wild spotten vanuit geheime plekken. Een bijzondere ervaring!

 

Deze dagen vol avontuur neemt niemand je meer af, maar je reis is nog zeker niet ten einde! Je hebt namelijk nog een laatste bestemming in de prachtige afgelegen heuvels ligt het waanzinnig Lake Kariba, waar de Bumi Hills Safari Lodge ligt verscholen. Met recht een verborgen parel te noemen. Relax en geniet van een magisch uitzicht over het meer en de Zambezi-rivier. Het wereldberoemde infinity-zwembad is een plaatje waar de zon ‘s avonds inzakt. Wat een fantastische reis door het ongerepte Afrika!

Lees minder

Highlights

 • De meest luxe accommodaties op toplocaties
 • Een accommodatie vlakbij de Victoria Falls
 • Privéboot voor zonsondergang op de Zambezi-rivier
 • Safari-activiteiten in een privé reservaat zoals nachtritten en wandelsafari’s
 • Uitzicht op een drinkgat voor olifanten
 • Wereldberoemd uitzicht over Lake Kariba

Samenvatting

Beginpunt:
Mosi-oa-Tunya – Zambia

Reisduur:
10 dagen

Eindpunt:
Matusadona National Park – Zimbabwe

Plaatsen die je bezoekt

Accommodaties waar je verblijft

Dag tot dag

Reisschema

Dag 1-4: Droombestemming Victoria Falls (3n)

Stap in de wereld van het ongerepte Afrika. Je eerste bestemming bevindt zich in Zambia waar je vanaf Livingstone Airport in Zambia naar de idyllische Thorntree River Lodge wordt gebracht. Deze lodge ligt middenin het nationale park Mosi-oa-Tunya en ligt op slechts twintig kilometer van wereldwonder de Victoria Falls. Lucky you!

De Thorntree River Lodge is één van de meest luxe lodges aan de Zambezi-rivier. Dit merk je aan de onfeilbare mate van service, maar ook aan de elegante suites met een milieubewust design, een prachtige binnen- en buiten-badkamer en een schitterend privé-zwembad. Je hoeft je hier geen moment te vervelen met dagelijkse safari’s in Mosi-oa-Tunya, een bezoek aan de grootste waterval ter wereld en culturele bezoeken aan de plaatselijke dorpen. Een cruise bij zonsondergang met privéboot maakt je bezoek hier compleet.

Mosi-oa-Tunya National Park, Zambia

Dag 4-7: Hwange, het land der reuzen (3n)

Na een goed ontbijt word je opgehaald bij Thorntree River Lodge en bij Victoria Falls International Airport gebracht, waar je een korte vlucht naar Hwange zult nemen. Beter bekend als het ‘land van de reuzen’! Hwange is namelijk de thuisbasis voor de op één na grootste olifantenpopulatie ter wereld. Verborgen op een idyllische plek ligt je tweede accommodatie voor deze reis, het Somalisa Camp, op een eiland begroeid met acaciabomen en aan de rand van een oude uiterwaarden.

Ook deze accommodatie is met recht een droom-accommodatie te noemen met een elegante en suite-tent, een glazen openhaard een vrijstaande koperen badkuip met uitzicht op de natuur. Alles staat in teken van de natuur en je dagen zijn gevuld met het verkennen van dit waanzinnige natuurgebied. Dat kan hier op nog meer manieren dan normaal omdat het kamp zich in een privé-reservaat begeeft.

 

Gepassioneerde gidsen nemen je mee tijdens safari’s, natuurwandelingen, nachtelijke safari’s en wild spotten vanuit geheime plekken. Het avontuur gaat echter gewoon door bij terugkomst in het kamp. Relax en ontspan met een verkoelend drankje op je veranda terwijl olifanten en ander wild drinken uit een natuurlijke waterbron.

Hwange National Park, Zimbabwe

Dag 7-10: Zimbabwe, het land van de Big 5 (3n)

Last but not least, een verblijf in het practhige Bumi Hills Safari Lodge! Na een heerlijk ontbijt stap je aan boord van een korte afstandsvlucht naar Lake Kariba. Dit is het grootste kunstmatige meer ter wereld! De uitzichten in de lodge zijn van een ander kaliber en bijna onwerkelijk om te geloven. Eén van de meest iconische elementen van deze lodge is by far het infinity zwembad die grenzeloos overgaat in de horizon.

De laatste fase van je reis is het heerlijk ontspannen aan boord van privé-bootcruises, idyllische wandel-safari’s langs het meer en safari’s op zoek naar de beroemde leeuwen van Matusadona National Park. Aan het eind van de dag keer je terug naar deze fabelachtige lodge voor romantische zonsondergangen, diners onder de sterrenhemel en uitzichten die je thuis niet kan uitleggen zonder foto of video!

Lake Kariba, Matusadona National Park, Zimbabwe

Inclusief

 • Top-accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch & diners op diverse locaties
 • Een bezoek aan de watervallen van de Zambiaanse kant
 • Cruises op de Zambezi
 • Een bezoek aan lokale dorpen
 • Twee safari’s per dag
 • Vissen
 • Diverse safari’s in nationale parken
 • Entreegeld nationale parken
 • Retour-transfers tussen Livingstone Airport en Thorntree River Lodge
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items