Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

20 dagen Avontuur Botswana & Namibië

20 dagen Botswana en Namibië

Overzicht

Maak een avontuurlijke rondreis langs de hoogtepunten van Namibië en Botswana! Tijdens deze prachtige rondreis ervaar je bucketlist-activiteiten zoals een helikoptervlucht over de Victoria Falls, ga je op safari in het wereldberoemde Chobe National Park en waag je je aan de onwerkelijke Makgadikgadi zoutpannen in Botswana.

 

Alsof dat nog niet genoeg is vetrek je richting het natuurspektakel van Botswana: de Okavango Delta. Na diverse boottochten waaronder een traditionele mokoro-tocht over het water, steek je de grens over naar Namibië. De route gaat hierbij dwars door Etosha National Park, de zandduinen en één van de grootste canyons ter wereld! 

Lees meer

 

Tijdens deze twintig-daagse safari verblijf je in luxe accommodaties en authentieke accommodaties. Deze accommodaties staan op fabelachtige locaties en zijn kleinschalig opgezet zodat je weg van de massa blijft.

 

Op de komende pagina’s vind je een dag tot dag beschrijving van jullie droomvakantie, veel leesplezier! 

Lees minder

Highlights

 • Luxe en avontuurlijke accommodaties afgewisseld
 • Helikoptervlucht Victoria Falls
 • Begeleiding van lokale en privé-gidsen
 • Cruise met zonsondergang over de Zambezi-rivier
 • Safari in Chobe National Park
 • Safari’s en activiteiten inbegrepen
 • Bezoek aan wereldberoemde Makgadikgadi Pans
 • Safari’s op het water in de fabelachtige Okavango Delta
 • Privé-cruise in Namibië
 • Drie dagen safari door Etosha National Park
 • Bezoek de kust van Swakopmund
 • Safari door Namib Naukluft park & Sossusvlei
 • Bezoek aan Fish River Canyon
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Victoria Falls! (2n)

Bij aankomst op Victoria Falls Airport word je opgewacht door je lokale gids en naar Victoria Falls Hotel gebracht. De middag is ter vrije besteding. Vanavond dineer je in het hotel in de Livingstone Room.

Victoria Falls, Zimbabwe

Dag 2: Verken de Victoria Falls!

Na het ontbijt word je opgehaald door je lokale gids, die je meeneemt op een tour langs de wereldberoemde Victoria Falls. De rest van de dag is vrij gemaakt om te genieten van één van onderstaande optionele activiteiten. Om 15:45 uur word je opgewacht door je gids die je meeneemt op een privécruise op de Sunset River langs de Zambezi-rivier.

 

Na je cruise bij zonsondergang word je naar het Outlook Café gebracht voor het diner van vanavond. Het restaurant ligt 120 meter boven de turbulente stroomversnellingen van de Zambezi-rivier, overhangend over een gigantische kloof van de Batoka-kloof, net onder de iconische Victoria Falls-brug.

Activiteiten 

 • Ochtendtour langs de Victoria Falls inclusief entreegeld
 • Privé cruise tijdens zondondergang inclusief entreegeld


Optionele activiteiten

 • Victoria Falls – Flying Foxi 
 • Victoria Falls – Gorge swing 
 • Victoria Falls – Township tour en bezoek dorp
 • Victoria Falls – Whitewater rafting (halve dag)

Victoria Falls, Zimbabwe

Dag 3: Helikoptervlucht over Vic Falls en door naar Chobe (2n)

Voordat je naar Chobe vertrekt, heb je in de ochtend tijd om een  helikopter-tour over de watervallen te doen. Om 10.00 uur ontmoeten jullie onze gids en chauffeur. Jullie vertrekken dan westwaarts langs de Zambezi Valley weg naar Kazangula – een reistijd van ongeveer 90 minuten over een verharde weg. Hier vervul je de grensformaliteiten en steek je Botswana over.

 

Vanaf daar is het slechts een klein eindje rijden naar Chobe Safari Lodge, dat aan de rivier buiten het Nationaal Park ligt. Nadat je je hebt geïnstalleerd en je hebt genoten van de lunch, is er tijd om te ontspannen! Er is de mogelijkheid om een ​​optionele safari in de middag te doen – je gids kan dit samen met je organiseren. Je zult vrijwel zeker olifanten zien drinken aan de waterkant – en houd ook je ogen open voor de grote kuddes buffels in het park!

 

Het diner is bij de lodge inbegrepen.

Activiteiten

 • Victoria Falls – Helikopter vlucht (25 min)

 

Transfer bij aankomst

 • Inclusief (van Victoria Falls Hotel naar Chobe Safari Lodge)

 

Optionele activiteiten

 • Middag-safari – Open 4×4 Safari-voertuigen 

Victoria Falls, Chobe, Botswana

Dag 4: Safari in Chobe National Park

Na het ontbijt ga je op een ochtend-safari door het beroemde Chobe National Game Park. Je hebt overdag de tijd om te ontspannen in de lodge voordat je vertrekt op een privé-safari-riviercruise in de middag. Hierbij zul je zeker andere mensen, boten en voertuigen in het park tegenkomen, maar het mooie van Chobe is dat je ongetwijfeld ook wilde dieren zult zien die gelijk zijn aan alles in Afrika!

 

Het vogelleven op de rivier kan echt spectaculair zijn met waarnemingen van zadelsnaveloievaars, malachietijsvogels, zeearenden, goliathreigers en prachtige bijeneters. Er zijn ook goede aantallen nijlpaarden in de rivier en je kunt zelfs een krokodil op de rivieroevers spotten – hoewel ze verrassend verlegen zijn! Het diner is vandaag bij de lodge inbegrepen.

Activiteiten

 • Ochtend-safari – Open 4×4 Safari-voertuigen
 • Middag privé safari-cruise tijdens zonsondergang

Chobe National Park, Botswana

Dag 5: De onwerkelijke zoutpannen Makgadikgadi Pans (1n)

Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Nata, ideaal gelegen in het centrum van de hoogtepunten van Botswana – de Makgadikgadi Pans, de Okavango Delta en Chobe! We brengen de middag door met het verkennen van de Makgadikgadi-pannen. Een traditioneel Braai-diner word voor je gemaakt door de reisleider en chauffeur.

Activiteiten:

 • Bezoek aan de Makgadikgadi Pans
 • Traditionele braai als diner

Makgadikgadi Pans, Botswana

Dag 6-7: Op naar de volgende droomlocatie: de Okavango Delta! (2n)

Dag 6: Na het ontbijt rijden jullie deze ochtend naar Maun – de poort van de Okavango Delta! Voor degene die meer avontuur willen, is er de mogelijkheid om in een klein vliegtuig over de delta te vliegen voor een panoramisch uitzicht – een geweldige manier om de onmetelijkheid van deze waterige wereld te ontdekken. Blijf je liever met beide benen op de grond, dan is de middag om bij het zwembad te relaxen, e-mails in te halen of gewoon te ontspannen. We hebben vanavond een diner inbegrepen, waarbij je het avontuur van vandaag kan samenvatten!

 

Dag 7: Maak je klaar voor een authentieke mokoro-dagtocht. Hier heb je de gelegenheid om de talloze waterwegen te ervaren in traditionele kano’s (mokoro’s) met een lokale gids. Je gids neemt je ook mee op een natuurwandeling rond één van de vele eilanden in de Delta.

Activiteiten

 • Mokorotocht over de delta inclusief picknick-lunch

 

Optionele activiteiten

 • Panoramische vlucht over delta

Okavango Delta, Botswana

Dag 8-9: De grens over naar Namibië! (2n)

Dag 8: Vandaag steken we de grens over naar Namibië! Het is een lange dag, dus bij aankomst kun je ontspannen, je opfrissen en genieten van de resort-faciliteiten. Het resort ligt aan de rivier de Kavango en de watervallen zijn vanaf hier te voet bereikbaar. De watervallen zijn in feite geen watervallen zoals men van de naam mag verwachten. In plaats daarvan zijn het een reeks watervallen die in de loop van de tijd op natuurlijke wijze zijn ontstaan ​​door de stromende rivier, die de rots splitst en een uitgebreid netwerk van rivierkanalen vormt.

 

Dag 9: ’s Ochtends gaan we op safari in de middag,’ s middags nemen we je mee op een riviercruise bij zonsondergang.

Activiteiten

 • Ochtendsafari – Open 4×4 Safari-voertuigen 
 • Privé cruise in de middag tijdens zonsondergang

Caprivi, Namibië

Dag 10: Prachtige reis naar Etosha National Park (1n)

Vandaag reizen we het grootste deel van de dag van Caprivi richting Etosha National Park. Hier verblijven we aan de rand van het park. De late namiddag is ter vrije besteding. Vanavond is het diner bij de lodge inbegrepen.

Etosha National Park, Namibië

Dag 11: Safari in Etosha National Park (1n)

Vandaag ga je vroeg uit de veren aagezien we een vroege safari tegemoet gaan. Hierna keren we terug naar de lodge voor het ontbijt en check je uit. Verveolgens rijden we Etosha National Park binnen en gaan op weg naar Halali Rest Camp – Deze rit wordt beschouwd als een safari en zal worden gedaan op de Safari Truck.

Activiteiten

 • Ochtendsafari – Open 4×4 Safari-voertuigen (Mokuti Lodge)

 

Optionele activiteiten

 • Nachtsafari – Open 4×4 Safari-voertuigen (Halali Camp)

Etosha National Park, Namibië

Dag 12: Safari in Etosha National Park (1n)

Ook deze ochtend sta je vroeg op en maak je je klaar voor een vroege safari in 4×4 voertuigen vanuit Halali Rest Camp. Na de safari keer terug naar de lodge voor een brunch, voordat je vertrekt naar het volgende kamp, Okaukuejo Camp.

 

Je hebt wat vrije tijd voordat je vertrekt voor een 4×4-gamedrive in de middag. Het diner vanavond in het kamp is een traditionele braai (BBQ), bereid door je bemanning.

Activiteiten

 • Ochtendsafari – Open 4×4 Safari-voertuigen (Halali Camp)
 • Middagsafari – Open 4×4 Safari-voertuigen (Okaukuejo Camp)

Etosha National Park, Namibië

Dag 13: Een ontspannen na-middag in Twyfelfontein (1n)

Deze morgen staat er een optionele 4×4 safari in de ochtend gepland. Na deze optionele safari verlaat je het park en ga je op weg naar de lodge voor een relaxte middag.

Optionele activiteiten

 • Nachtsafari – Open 4×4 Safari-voertuigen (Okaukuejo Camp)

Twyfelfontein, Namibië

Dag 14: Op naar de kust van Swakopmund (1n)

Vandaag vertrek je vroeg en bezoek je het Twyfelfontein Werelderfgoed. Hier maak je een wandeltocht langs de rotstekeningen, voordat je afdaalt naar de kust, voor onze overnachting in de kustplaats Swakopmund. Je krijgt ook de kans om Cape Cross te bezoeken – een broedplaats voor Kaapse pelsrobben. Er kunnen daar op elk moment meer dan 100.000 zeehonden zijn, wat een behoorlijk spektakel oplevert. Een behoorlijke geur ook, als de wind van richting verandert…

 

Je dwaalt langs de kustlijn en probeert deze prachtige wezens op de foto vast te leggen en bezoekt het grote kruis dat vlakbij zit, daar achtergelaten door Diego Cao, de eerste Europese persoon die in 1485 op Namibische bodem arriveerde. Vanavond dineer je in Kuckis Local Restaurant.

Activiteiten

 • Twyfelfontein World Heritage site
 • Cape Cross

Swakopmund, Namibië

Dag 15-16: Dwars door Namib Naukluft Park en langs Sossusvlei (2n)

Dag 15: Na een goed ontbijt begeef je je richting onze lodge, net voorbij Solitaire. De route is prachtig terwijl we door delen van het Namib Naukluft Park rijden.

 

Dag 16: Deze dag brengt ons vroeg in de ochtend op bezoek bij Sossusvlei, dat aan het einde van een oude rivierbedding ligt. Als je in de stemming bent, biedt een klim naar de top van duin 45 u een onovertroffen uitzicht over de regio. In de namiddag bezoek je Sesriem Gorge, een fascinerende plek van natuurlijke wonderen. We hebben ook de tijd om hier de beroemde kattentour te doen!

Activiteiten

 •  Volledige dag – Namib Naukluft Park

Sossusvlei, Namibië

Dag 17: Bezoek éen van de grootste canyons ter wereld! (1n)

Je verlaat Solitaire vroeg en gaat verder richting Fish River Canyon – één van de grootste canyons ter wereld. Bij aankomst check je in en kun je lekker ontspannen. Het vroege opstaan hoort bij één van de langste ritten die we tijdens deze reis zullen maken, maar dat wordt beloond met adembenemende landschappen terwijl je op weg gaat naar de Fish River Canyon.

 

Als de tijd het toelaat, bezoeken we vanmiddag het uitzichtpunt voor een zonsondergang, of doen we het de volgende ochtend. Het diner is vanavond inbegrepen.

Fish River Canyon, Namibië

Dag 18: Door naar Mariental (1n)

Na het ontbijt gaan we op weg naar de overnachtingslodge, waar je kunt deelnemen aan een optionele safari.

Optionele activiteiten

 • Safari – Open 4×4 Safari-voertuigen

Mariental, Namibië

Dag 19: Verken de stad Windhoek (1n)

Vandaag rijd je terug naar Windhoek, waar je incheckt in onze accommodatie. Hier heb je wat tijd voor het verkennen van deze stad. In de avond eten we bij Joes Beer House.

Windhoek, Namibië

Dag 20: Huiswaarts met een prachtige reis op zak!

Het einde van je reis is aangebroken. Een transfer brengt je terug naar de luchthaven waar je een vlucht naar huis neemt.

Windhoek, Namibië

Inclusief

 • Luxe en avontuurlijke accommodaties afgewisseld
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt 23 x, lunch 2x, diners 20x
 • Transfers van en naar luchthavens
 • Vervoer met minivan tussen accommodaties
 • Engelstalige gids en chauffeur
 • Lokale gidsen
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items