Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Schotland door de ogen van een muzikant

Geschreven door Dennis
Schotland. Op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat ik terugreis in de tijd als ik hier naartoe ga. Wat natuurlijk onmogelijk is, maar met De Hooglanden, Glens, Moors, Lochs… Je waant je in een andere wereld. Sinds vele eeuwen wordt hier whiskey gestookt, volgens de overlevering zelfs de geboortegrond. Een wereldwijd fenomeen inmiddels. Oh ja, en Braveheart uiteraard. Mijn eerste kennismaking met dit land als kind. Freeeeedddommm!

Edinburgh: een perfecte kennismaking met Schotland

Ik beperk me hier tot mijn op één na favoriete stad in Europa, Edinburgh. Deze stad heeft een speciale plek in mijn hart en is een perfecte kennismaking met het land. Vanaf de lente en gedurende de zomermaanden gaat er bijna geen week voorbij zonder een festival van internationale allure. Tegenwoordig zit je wat dat betreft in de wintermaanden ook snor. Hoewel de festivals in principe voor ieder wat wils bieden, is het verstandig om voor het boeken van de trip je voorkeur te bepalen.

Mijn aanraders in Edinburgh

Mocht je in de Edinburgh belanden buiten deze festivals om, vrees niet. Er is genoeg te doen. De relatieve rust om op verkenning uit te gaan zorgt voor een nieuwe beleving. Een hapje eten op het plein in Old Town is een aanrader. Mijn vaste stek voor een pint is Bannerman’s. Het is bijna vloeken in de kerk, want het is een unieke whiskeybar met een eindeloze selectie van landelijke en lokale whiskey’s. Helaas ben ik na een akkefietje op een vrijgezellenfeest mijn zin in het drankje verloren. Verder is hier iedere dag live muziek te bewonderen in een soort uitgehouwen grot aan het uiteinde van de bar. Ik heb het geluk gehad om hier zelf te mogen spelen en de akoestiek en omgeving zorgen voor een bijzondere sfeer. Check wel even het programma, want die is geheel in de stijl van de whiskey’s: uiteenlopend.

Het mooiste deel van Edinburgh

De straat waar deze kroeg verschuilt, Cowgate, is voor mij gelijk ook het mooiste deel van de stad. Met ouderwetse cobblestones, een antieke toegangspoort en donkere muren aan beide kanten waan je je in de Middeleeuwen. Om het af te maken heb je zicht op een verlicht Edinburgh Castle bovenop een heuvel. Het nachtleven bruist hier. Er is ruime keuze wat betreft pubs, clubs en charmante eettentjes. Een goed alternatief voor als de muziek in Bannerman’s je niet aanspreekt is Stramash. Ook voor de late uurtjes een fijne plek. Waar je ook voor kiest, het is ouderwets gezellig met vriendelijk personeel en de onbevangen lokale bevolking. Je laat de stad achter met meer vrienden dan waarmee je bent gekomen.

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.