Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Ibericoham proeven in Andalusië

Home \ Rondreizen \ Spanje \ Ibericoham proeven in Andalusië

Ibericoham proeven in Andalusië

Home \ Rondreizen \ Spanje \ Ibericoham proeven in Andalusië

Ibericoham proeven in Andalusië

8 dagen

Samenvatting

Vertrek naar het relaxte Andalusië met de altijd goedlachse bevolking, fantastische steden als Malaga, Sevilla en Cadiz, afwisselende landschappen en heerlijk eten. Bij deze reis stap je het vliegtuig in op Eindhoven of Amsterdam en staat er een huurauto voor je klaar op het vliegveld van Malaga. Je begint je rondreis in Malaga, een bruisende stad aan de kust met prachtige zandstranden. Vervolgens rijd je door naar het sfeervolle Cadiz, ga je door naar Sevilla en sluit je af in Malaga. Onze tripper heeft ons al zijn best bewaarde geheimen van deze streek laten zien en die delen wij graag met jou!

Dag tot dag

Dag 1: Eindhoven/Amsterdam – Malaga – strand

Dag 2: Malaga – Ronda – Cadiz

Dag 3: Cadiz

Dag 4: Cadiz – Huelva – Sevilla

Dag 5: Sevilla

Dag 6: Sevilla + Iberico proeven of foodtour

Dag 7: Sevilla – El Chorro – Malaga

Dag 8: Malaga – Eindhoven/Amsterdam

Prijzen

8 dagen: vanaf € 489,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Dag tot dag: Ibericoham proeven in Andalusië

8 dagen

Dag 1: Eindhoven/Amsterdam – Malaga – strand

– Huurauto ophalen Malaga
– Ontdek Malaga
– Relaxen op strand

 

Vandaag begint je rondreis op het vliegveld van Eindhoven of Amsterdam en vlieg je naar het bruisende Malaga. Een plek waar stad en strand gecombineerd worden. Eenmaal aangekomen op het vliegveld haal je je huurauto op en rijd je naar het hotel. Een goed hotel dat we voor je kunnen boeken, zou het 3* Soho Boutique Malaga zijn, maar we hebben veel meer toffe beschikbare hotels. In Malaga verblijf je één nacht en je hebt dus de hele verdere dag van aankomst om te spenderen in deze wereldstad. Een goede manier om de stad te verkennen is per fiets. Fiets langs het beroemde Alcazena, het fort met een prachtig uitzicht over de stad, stop bij de overdekte markt en strijk af en toe neer voor wat tapas of sangria. Eindig op het fijne stadstrand Malagueta voor de Spaanse zon en de Middellandse zee.

Dag 2: Malaga – Ronda – Cadiz

– Verborgen stad Ronda
– Puente Nuevo
– Aankomst Cadiz

 

Na een goed ontbijt in het hotel (of op een terras in Malaga als je geen ontbijt wil bijboeken) vertrek je met je huurauto naar één van de hoogtepunten van de Costa de la Luz volgens Niels: de havenstad Cadiz. Deze stad is omringd door water en is de oudste bewoonde stad van West-Europa. Op de weg naar Cadiz kun je de meest directe route nemen langs de kust van Andalusië, maar wat Niels adviseert is om de route te nemen die je langs het verborgen, maar prachtige Ronda voert. Deze Andalusische parel is gebouwd bovenaan een diep ravijn en vanaf deze stad heb je een te gek uitzicht over de valleien. Neem je deze route dan moet je natuurlijk even stoppen in deze stad. Bezoek het indrukwekkende Puente Nuevo, één van de bruggen die de stad met een ravijn overbrugt. Trek gekregen in een echte Spaanse hap? Dan hebben we een leuke tip van Niels. Ga naar Casa Maria en laat je verrassen. Ze hebben er geen menukaart, maar serveren elke dag een 3 tot 4-gangenmenu. Superlekker en echt authentiek Spaans. Aan het eind van de dag rijd je door naar Cadiz en kom je aan in je hotel. Hierbij kun je denken aan een hotel zoals het 4* Senator Cadiz. Een wellnesshotel op slechts 12 minuten lopen van het strand.

Dag 3: Cadiz

– Wakker worden in Cadiz
– Cadiz ontdekken
– Plaza de la Catedral
– Playa Caleta

 

Begin je dag met een duik in het zwembad op het dakterras en een lekker ontbijt als je gekozen hebt voor 4* Senator Cadiz. Wandel het oude centrum van Cadiz in en ontdek deze schilderachtige kuststad. Wist je dat Cadiz de oudste bewoonde stad is van West-Europa? De havenstad wordt omringd door water en heeft een gezellige haven waar je zeker even heen moet lopen. Het vertoont veel gelijkenissen met de hoofdstad van Cuba en wordt ook vaak Klein Havana genoemd. Loop langs de kathedraal die aan het sfeervolle Plaza de la Catedral ligt. Eet een vers visje of verse oesters bij een van de vele visrestaurants en ontdek de rest van deze 3000 jaar oude stad. Sluit de dag af bij het stadsstrand, Playa Caleta, dat ingesloten ligt tussen de vestigingen van twee kastelen in de oude visserswijk Barrio de la Viña. Je slaapt nogmaals in hetzelfde hotel als het hotel waar je de voorgaande nacht hebt doorgebracht.

Dag 4: Cadiz – Huelva – Sevilla

– Parque Nacional de Doñana
– Wandelende duinen
– Huelva
– Sevilla

 

Voordat je uitcheckt en je rit naar Sevilla vervolgt, duik je misschien nog wel even de sauna of het Turkse bad in en maak je je op voor een rit naar de parel van Andalusië, Sevilla! Niels heeft ons op het hart gedrukt om nog wel een tussenstop te maken in het schitterende natuurgebied, Parque Nacional de Doñana. Ben je een liefhebber van flora en fauna dan is dit zeker een aanrader met trekvogels uit Afrika, in de winter roze flamico’s en een aantal bedreigde diersoorten zoals de Iberische lynx, wilde zwijnen en edelherten. Het gebied is overwegend vlak, maar heeft ook ‘wandelende duinen’ die hun naam danken aan de wind die de duinen steeds van plek doet veranderen. Niet alleen liefhebbers van flora en fauna, kunnen in dit gebied goed terecht. Ook op gastronomisch gebied, word je hier op je wenken bediend met de Iberische Huelva Ham, zeevruchten en een wijnroute door de gemeente van Huelva. Je slaapt vannacht in bijvoorbeeld het 3* Patio de la Alameda. Een echt sfeervol Sevillaans hotel.

Dag 5: Sevilla

– Hele dag Sevilla
– Wijk Triana
– Wijk Santa Cruz

 

Na een goede nachtrust in een hotel naar wens, heb je de mogelijkheid om een ontbijt te nemen in het hotel, maar wat Niels adviseert is om de markt in de wijk Triana te bezoeken en daar een ontbijt te scoren tussen de locals. Hier weet je zeker dat je producten vers van de markt afkomen. Struin lekker door de kraampjes op zoek naar de beste producten van de streek. Vanuit Triana heb je de gelegenheid om de rest van de stad te bezoeken zoals het prachtige plein Plaza de España, de kathedraal met de Giraldatoren en de voormalige Joodse wijk Santa Cruz. Hier vind je één van de charmantste buurten van Sevilla met gezellige restaurants, cafés en winkels. Je slaapt vannacht in hetzelfde hotel als de vorige avond.

Dag 6: Sevilla + Iberico proeven of foodtour

– Hele dag Sevilla
– Tapastour met flamenco
– Foodtour Ibericoham

 

Deze dag heb je de tijd om alle dingen te bekijken waar je de dag hiervoor nog geen tijd hebt gehad. Vind je het tijd voor een nieuwe ervaring dan hebben we een aantal plezierige opties in en rondom Sevilla. Zo kun je meer van Sevilla ontdekken tijdens een vier uur durende tapastour in drie verschillende taverna’s met afsluitend een flamencoshow in de geboortestad van de flamenco. Een andere culinaire activiteit is voor de mensen die benieuwd zijn waar de beroemde Ibericohammen vandaan komen. Op ongeveer een uurtje rijden liggen de boerderijen waar de ibericovarkens vrij rondgrazen en de ham wordt gemaakt. Tijdens deze tour word je om 11 uur verwacht op een nader aan te wijzen locatie en word je opgewacht door de experts die je het gebied laten zien, het proces, de droogkamers en krijg je een proeverij met verschillende soorten ham en wijn. Salud! Je slaapt nogmaals in hetzelfde hotel.

Dag 7: Sevilla – El Chorro – Malaga

– Natuurpark El Chorro
– Malaga

 

Vandaag is de één na laatste dag van je rondreis aangekomen en na een stevig ontbijt vertrek je weer richting het bruisende Malaga. Wil je in één rechte streep naar Malaga dan ben je daar in ongeveer twee uur plus 15 minuten en heb je nog de hele dag in Malaga. Bezoek het geboortehuis van Picasso, het Alhambrapaleis of ontdek de prachtige overdekte markthal met sierlijke gekleurde ramen, de Mercado de Atarazanas. Een andere route voert je langs het natuurpark El Chorro. In dit natuurpark loopt een spectaculair pad boven een kloof die ooit is gebouwd om materialen over te vervoeren van de ene naar de andere waterval. Sinds 2000 is dit gevaarlijke pad gerestaureerd en is dit pad veilig te bewandelen. Geniet van spectaculaire uitzichten en verwonder je over het gevaarlijke oorspronkelijke pad waar velen het leven hebben gelaten. Je verblijft in hetzelfde hotel als de eerste avond.

Dag 8: Malaga – Eindhoven/Amsterdam

– Terugvlucht naar Nederland

 

Check uit bij het hotel en laat Andalusië achter je. Maak nog een laatste wandeling over het strand of neem nog wat souvenirs mee naar huis zoals een fles mooie olijfolie, sherry of zo’n smaakvolle ham. Rijd langs de kust naar het vliegveld op zo’n 20 minuten rijden van het hotel. Met een grote glimlach kun je op een hele mooie rondreis Andalusië terugkijken.

Prijzen

8 dagen: vanaf € 489,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Route: Ibericoham proeven in Andalusië

8 dagen

Route

Dag 1: Eindhoven/Amsterdam – Malaga – strand

Dag 2: Malaga – Ronda – Cadiz

Dag 3: Cadiz

Dag 4: Cadiz – Huelva – Sevilla

Dag 5: Sevilla

Dag 6: Sevilla + Iberico proeven of foodtour

Dag 7: Sevilla – El Chorro – Malaga

Dag 8: Malaga – Eindhoven/Amsterdam

Prijzen

8 dagen: vanaf € 489,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Foto’s: Ibericoham proeven in Andalusië

8 dagen

Prijzen

8 dagen: vanaf € 489,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Vanaf € 489 p.p.  

8 dagen

Prijzen

8 dagen: vanaf € 489,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Gemaakt door onze tripper:
Niels

Als er één land is waar ik zou willen wonen dan is het Spanje. Mede door mijn moeder die een jarenlange voorliefde voor Andalusië heeft, er heeft gewoond en gewerkt, heb ik deze liefde overgenomen. Ik heb er vrienden en als het even kan ben ik in in deze streek te vinden. Het leukste van Spanje vind ik de verborgen straten waar je de Spanjaarden zelf tegenkomt en je écht het Spaanse leven ervaart. Een beetje weg van het toerisme, al zijn er altijd hoogtepunten die je moet zien en toeristisch zijn. Ik help je in ieder geval graag met het uitstippelen van een rondreis met een goede balans tussen must sees, relaxte plekken en eventuele activiteiten.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste rondreizen als eerste in je inbox