Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Watervallen en ijsmeren

Home \ Rondreizen \ IJsland \ Watervallen en ijsmeren

Watervallen en ijsmeren

Home \ Rondreizen \ IJsland \ Watervallen en ijsmeren

Watervallen & ijsmeren in IJsland

8 dagen

Samenvatting

Laat je betoveren door het magische IJsland. Het land van mystieke natuur, elven en het decor voor een scala aan tv-producties zoals James Bond, Walter Mitty en natuurlijk Game of Thrones. Verwonder je over kletterende watervallen, sprookjesachtige ijsmeren en ruige lavavelden met daarnaast het bruisende Reykjavik, vriendelijke bewoners en fantastisch eten. Een kenner die zelf jarenlang op IJsland heeft gewoond, heeft zich willen ontfermen over deze reis. Zij kent IJsland door en door en kent daarnaast veel locals met wie ze in de loop der tijd bevriend is geraakt. Met Eline als kenner, ben je verzekerd van een unieke beleving.

Dag tot dag

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven – Keflavik – Blue Lagoon – Reykjavik

Dag 2: Reykjavik – Noorderlichttour

Dag 3: Golden Circle

Dag 4: Watervallen – Vik – Seljavallalaug

Dag 5: Jökulsárlón

Dag 6: Vatnajökull National Park

Dag 7: Vatnajökull National Park – Keflavik

Dag 8: Keflavik – Amsterdam/Eindhoven

Prijzen

8 dagen: vanaf € 989,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Dag tot dag: Watervallen & ijsmeren in IJsland

8 dagen

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven – Keflavik – Blue Lagoon – Reykjavik

– Huurauto ophalen bij vliegveld
– Blue Lagoon
– Reykjavik

 

Laat het vlakke Nederland achter je en vlieg richting het waanzinnig mooie IJsland. Binnen 3 uur zie je het langschap opdoemen met zwarte lavastranden, Reykjavik en eens in de zoveel tijd een roodgloeiende vulkaan. Op het vliegveld zorgen wij dat er een huurauto voor je klaarstaat en rijd je vervolgens naar de Blue Lagoon waar je jezelf gelijk in de watten legt. Na een rustgevende dompelsessie in het bizarre landschap met het felblauwe water begeef je je richting het hotel in Reykjavik. Hier slaap je in bijvoorbeeld het 3* Fosshotel Lind of 4* Hotel Island. Beide zijn moderne hotels en op loopafstand van het centrum van Reykjavik.

Dag 2: Reykjavik – Noorderlichttour

– Reykjavik ontdekken
– Noorderlichttour

 

Na een goede nachtrust in het hotel heb je de hele dag om de hoofdstad Reykjavik te ontdekken. Wandel door de gezellige hoofdstad met kleurrijke panden en huizen. Verdwalen is bijna lastig want alle wegen leiden meestal naar de hoofdstraat Laugavegur. Een paar aanraders die Eline als tip meegeeft zijn de kerk Hallgrímskirkja waar je eigenlijk niet omheen kan, de oude haven en de Scandinavische restaurants met typisch IJslandse specialiteiten zoals rottend haaienvlees of rendier. Loop ook even het architectonische hoogstandje Harpa in om je ogen uit te kijken. Ben je er in de maanden september t/m april dan heb je kans om Noorderlicht mee te maken. Als je het leuk vindt dan regelen we een Noorderlichttour waar je onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar het Noorderlicht. Indien je zelf over een auto beschikt geven wij je door waar je het noorderlicht het beste kunt spotten zodat je er zelf op uit kan! Je slaapt nogmaals in het hotel van de voorgaande avond.

Dag 3: Golden Circle

– Golden Circle
– Waterval Gullfoss
– Geysir & Strokkur
– Nationaal park Þingvellir
– krater Kerið

 

Op dag 3 ga je met de huurauto richting al het moois van IJsland, de Golden Circle. De Golden Circle voert je mee langs een aantal highlights van IJsland die je niet mag missen. Zo is er de imposante waterval Gullfoss die ’s zomers met een brute kracht naar beneden komt. Hij wordt ook wel de gouden waterval genoemd, omdat de nevel boven de waterval voor schitterende regenbogen zorgt. Een ander spectaculair natuurverschijnsel zijn de geisers, vanaf Gullfoss is het ongeveer 10 minuten rijden naar Geysir. Geysir is de originele geiser waar ook de naam vandaan komt. Vandaag de dag slaapt deze oude reus door aardverschuivingen en door afval, maar Strokkur heeft het stokje overgenomen en spuit om de 5 a 10 minuten een machtige straal naar boven. Genieten van spectaculaire uitzichten dus! Het nationale park Þingvellir is echt de moeite waard om doorheen te wandelen en hier zijn de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen te bezichtigen die langzaam uit elkaar drijven. Magisch om de geheimen van de aarde te zien. Nog een andere mooie bezienswaardigheid om de cirkel rond te krijgen is de krater Kerið. Een schitterende krater gevuld met blauw water. Deze krater is te vinden in de buurt van Selfoss. Je slaapt die avond in een hotel bij de Golden Circle in de buurt zodat je niet meer terughoeft naar Reykjavik en je dichterbij de andere locaties bent van de komende dagen. Een goed hotel dat we voor je kunnen boeken is het 3* Hotel Gullfoss vlakbij de Gullfoss waterval. Het is dus handig als je hier afsluit, mocht je voor dit hotel kiezen. Het ligt middenin de ongerepte natuur van IJsland en de binnenkant is stijlvol ingericht.

Dag 4: Watervallen – Vik – Seljavallalaug

– Waterval Seljalandsfoss
– Vulkaan Eyjafjallajokull
– Waterval Skogafoss
– Zwarte stranden van Vik
– Geheime pool

 

Op dag 4 rijd je langs de zuidkust door het maanachtige landschap van IJsland vol met kleine en grote watervallen, kliffen en gebergtes. De eerste stop is bij de waterval Seljalandsfoss. Deze waterval klettert vanaf een voormalige kustklif naar beneden en is maar liefst 65 meter hoog. Het mooie van deze waterval is dat je er achterlangs kan lopen, maar zorg voor goede kleding want je wordt geheid nat. Kijk ook uit voor gladde stenen achter de waterval, maar eenmaal achter de waterval aangekomen is het zeker de moeite waard. Rijd vervolgens verder richting een andere spectaculaire waterval, maar voordat je hier aankomt rijd je nog langs de veelbesproken vulkaan Eyjafjallajokull. Deze vulkaan kwam in 2010 breed uitgemeten in het nieuws door de uitbarsting waardoor het luchtverkeer in Europa volledig werd ontregeld. Na deze highlight vervolg je je weg naar de waterval Skogafoss waar je weer wordt verrast met schitterende regenbogen die ontstaan door het licht en de waterval. Eenmaal doorgereden naar het strand, kom je bij de zwarte stranden van Vik. Een enorm bizar fenomeen met een ruige kustlijn. Als kers op de taart heeft Eline een tip over een verlaten zwembad middenin de bergen. Het water is 39 graden en komt uit de bergen. Het is tevens het oudste zwembad van IJsland, de faciliteiten zijn primitief en je moet een stukje wandelen om er te komen, maar het uitzicht is hier schitterend. Alsof je echt even alleen op de wereld bent. Mocht je hiervoor kiezen dan leggen wij je precies uit hoe je hier moet komen, geen zorgen! Je slaapt vanavond in een hotel bij Vik in de buurt. Hierbij kun je denken aan 3* Icelandair Vik.

Dag 5: Jökulsárlón

– IJsmeer Jökulsárlón
– Boot onder begeleiding van gids

 

Op dag 5 van je trip laat je de zwarte kustlijn van Vik achter je en ga je richting het adembenemende ijsmeer Jökulsárlón. Het is veruit het meest bekende en tevens grootste gletsjermeer van IJsland. Hier zie je prachtige ijsschotsen, dobberende zeehonden en helblauw water. Vind je het leuk om het water op te gaan, wel erg aan te raden, dan regelen wij voor je dat je met de boot tussen de ijsschotsen kan varen onder begeleiding van een gids die je alles kan vertellen over de gletsjer, Jökulsárlón en de ijsgrotten. Aan het einde van de dag rijd je naar het hotel in de buurt van de gletsjer en Jökulsárlón. Een te gek hotel is 3* Fosshotel Vatnajokull met uitzicht op de grootste glestjer van Europa, de Vatnajokull. Dit hotel ligt wederom in de ongerepte natuur van IJsland.

Dag 6: Vatnajökull National Park

– Rondrijden door Vatnajökull National Park
– Optie tour met gids
– Optie sneeuwscooters, hiken of bezoek aan ijsgrotten
– Optie tour door locals + eten in buitenlucht

 

Vandaag heb je de gelegenheid om meer te zien van het Vatnajökull National Park aangezien hier wederom prachtige natuur te bezichtigen is. Je kan er zelf op uitgaan, maar wij geven hier de voorkeur aan een tour met gids omdat je dan meer uit de dag haalt. Verken bijvoorbeeld de gletsjer met sneeuwscooters, ga hiken op de gletsjer of ga mee met een privégids op ontdekking in de ijsgrotten.Een andere ervaring die we je niet willen onthouden is een tour met locals om meer te weten te komen over de IJslandse families die een jarenlange traditie hebben van visserij. Tijdens deze tour word je meegenomen door een local die je kennis laat maken met de IJslandse cultuur en waar je een traditionele IJslandse maaltijd mee nuttigt in de buitenlucht. Je slaapt deze avond nogmaals in het hotel waar je de voorgaande avond ook hebt doorgebracht.

Dag 7: Vatnajökull National Park – Keflavik

– Terugrijden naar Keflavik
– Nog een keer door mooi IJsland

 

Op dag 7 rijd je terug naar Keflavik waar je de volgende dag het vliegtuig neemt naar Nederland. Het is ongeveer 5,5 uur rijden. Voor de mensen die dit te lang rijden vinden, kunnen we nog een stop inbouwen met een overnachting. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat 5,5 uur een prima rit is gezien je zo ongelofelijk veel moois onderweg ziet en de rit voorbij vliegt voor je er erg in hebt. Aangekomen in Keflavik slaap je bijvoorbeeld in 3* BB Keflavik Airport Hotel, lekker dichtbij het vliegveld.

Dag 8: Keflavik – Amsterdam/Eindhoven

– Terugvlucht naar Nederland

 

Op dag 8 vlieg je van Keflavik terug naar Nederland met een koffer vol mooie highlights van IJsland. We hopen dat je na deze rondreis een goede kennismaking met IJsland hebt gehad en nog een keer terugkeert. Wil je activiteiten toevoegen of de reis anders invullen? Neem dan contact met ons op en wij maken samen met jou een rondreis op maat.

Prijzen

8 dagen: vanaf € 989,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Route: Watervallen & ijsmeren in IJsland

8 dagen

Route

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven – Keflavik – Blue Lagoon – Reykjavik

Dag 2: Reykjavik – Noorderlichttour

Dag 3: Golden Circle

Dag 4: Watervallen – Vik – Seljavallalaug

Dag 5: Jökulsárlón

Dag 6: Vatnajökull National Park

Dag 7: Vatnajökull National Park – Keflavik

Dag 8: Keflavik – Amsterdam/Eindhoven

Prijzen

8 dagen: vanaf € 989,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Foto’s: Watervallen & ijsmeren in IJsland

8 dagen

Prijzen

8 dagen: vanaf € 989,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Vanaf € 989 p.p.  

8 dagen

Prijzen

8 dagen: vanaf € 989,- per persoon o.b.v. 2 personen incl. vliegticket, handbagage, ruimbagage, standaardstoel + hotels met ontbijt + huurauto van gemiddeld formaat.

 

De bovengenoemde prijs is een indicatie. Alle rondreizen zijn maatwerk en afhankelijk van de gekozen activiteiten, hotels, reisduur en vertrekdatum. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere auto of juist een auto met 4WD. Gelukkig maar!

Gemaakt door onze tripper:
Eline

Ik ben Eline en vanaf mijn 16e is IJsland mijn tweede thuis en voor lange tijd zelfs mijn eerste thuis doordat ik er een tijd heb gewoond. De spectaculaire natuur, de vriendelijke bewoners en het pure leven op IJsland zijn voor mij altijd grote triggers geweest om keer op keer terug te keren naar het land. Hoewel ik momenteel in Nederland woon, kriebelt het om binnenkort weer voor een lange tijd naar IJsland te verhuizen! Door mijn werkzaamheden voor en in IJsland ken ik veel aardige locals, maar ook toffe organisaties die ik kan inschakelen voor verschillende activiteiten op IJsland. Daarnaast ken ik het land als mijn broekzak dus kan ik je goed helpen met waar je precies moet zijn of wat je zou kunnen overslaan. Al is overslaan op IJsland bijna nooit een goed idee 😉

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste rondreizen als eerste in je inbox