Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

Strand & Safari

Waar naartoe

Safari- en strand bestemmingen

De beste safari- en strandbestemmingen

Als je de Big 5 of wildlife wil combineren met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen dan is Afrika dé plek bij uitstek. Wij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van safari- en strandbestemmingen die je kennis laten maken met spectaculaire safari-oorden en daarnaast met de meest paradijselijke bounty-stranden. Logistiek gezien weten wij onze weg goed te vinden zodat de routes mooi op elkaar aansluiten en je niet onnodig lang moet wachten op luchthavens. Hieronder vind je onze aanbevelingen voor onze safari- en strandbestemmingen.

 

Safari in Tanzania en Zanzibar

Tanzania is dé klassieker als het gaat om luxe safari’s. Van slapen onder het canvas op de Serengeti-vlaktes, tot slapen op de rand van de Ngorongoro Krater met uitzicht over de vulkanische caldera met Big 5 materiaal en de migrerende gnoes. Hoewel dit op zichzelf al een meesterlijke ervaring is, kunnen een aantal dagen op het zonovergoten Zanzibar je vakantie naar een uitzonderlijk niveau tillen. Een verblijf op één van de meer exclusievere plaatsen vind je op Pemba Island of Mnemba Island, tevens één van ’s werelds beste duikbestemmingen.

 

Safari in Nationaal Krugerpark en Mozambique

Combineer een safari in één van de exclusieve privéreservaten in het Nationaal Krugerpark, met een strandvakantie in het ongerepte Mozambique. Het Nationaal Krugerpark is het bekendste wildreservaat in Zuid-Afrika en staat bekend om de prachtige privé-reservaten met luxe lodges en een scala aan wildife en natuur in overvloed. Het Sabi Sand Private Game Reserve is hier een geweldig voorbeeld van. Vanuit hier regelen wij een korte vlucht naar de meest uiteenlopende strandbestemmingen, zoals de Bazaruto-archipel in Mozambique.

 

Safari in Zuid-Afrika en strandvakanties

Zuid-Afrika heeft naast het Krugerpark nog andere prachtige gebieden die de moeite waard zijn voor een Big-5 safari gecombineerd met strand. Zo zijn er zelfs een aantal malariavrije Big-5 safari-gebieden aan de Oostkaap die gecombineerd kunnen worden met de beroemde Tuinrtoute en de prachtige stranden in deze omgeving. Perfect voor een gezinsvakantie met kinderen. Voor de avonturiers kun je terecht in de ongerepte streek van KwaZulu-Natal voor het kijken van wild, ongerepte stranden en een spectaculaire onderwaterwereld.

 

Safari in Kenia en strandvakanties

Wie aan Kenia denkt, denkt ongetwijfeld aan safari, maar niet iedereen weet dat Kenia zich uitstekend combineert met een strandvakantie. In Kenia vind je een ongekende safari-ervaring op de Masai Mara met duizenden gnoes die over het landschap emigereren, gevolgd door talloze roofdieren die het op de gnoes hebben gemunt. Naast de jaarlijkse migratie zijn er in Kenia ook tal van andere ervaringen zoals prachtige game drives rondom de Kilimanjaro, wandel-safari’s onder begeleiding van de Maasai krijgers en je kunt je safari afsluiten met een aantal fantastische dagen aan het strand. Reis af naar de fantastische resorts aan de kust van Kenia of spring het vliegtuig in op weg naar Zanzibar. Laat je inspireren door de straten van Stone Town en de tropisch witte stranden van het eiland.

 

Safari in Zuid-Afrika en Mauritius

Wie een safari in Zuid-Afrika op het oog heeft, is slechts vier uur vliegen verwijderd van het prachtige eiland Mauritius. Een superlocatie voor wie wil genieten van het strand, maar ook van activiteiten rondom het strand houdt. In Mauritius zijn er tal van opties voor luxe resorts die afwisselende activiteiten aanbieden zoals duiken, diepzeevissen, kajakken, wellness & spa, windsurfen, golfen en waterskiën. Veel van de resorts zijn ingericht op zowel jong en oud en daarom zeer geschikt voor een familievakantie. De kinderen kunnen zich vermaken in de kinderculbs en er zijn babysitters aanwezig. Voor een gezinsvakantie een perfecte afsluiting van een safari in eventueel een malariavrij reservaat in Zuid-Afrika.

 

Safari in Botswana en Mozambique

Botswana is één van de beste plekken voor een safari in de ongerepte natuur van Afrika. Combineer een verpletterende safari in Botswana met een paradijselijke strandvakantie in het fijne Mozambique. Het eiland in de Indische Oceaan is heel gemakkelijk te bereiken vanuit Johannesburg en neemt je mee naar de meest schitterende plekken zoals de Bazaruto Archipel of de Quirimbas Archipel. Meesterlijke spots als het gaat om ontspanning, duiken en de lodges bevinden zich direct aan het strand. Een super-locatie om nog eens na te geniten van de wereldberoemde Okavango Delta en de kuddes olifanten in Chobe National Park.