Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

Migratie Safari

Waar naartoe

Voor een Migratie-Safari

Waar kun je het beste naartoe voor een Wildebeest Migratie

Dé hamvraag voor een Wildebeest Migratie betreft de locatie voor een Migratie Safari. We kunnen er kort over zijn, de migratie vindt plaats in twee beschermde gebieden waarvan één in Kenia en de ander in Tanzania. Het gebied in Tanzania betreft het Serengeti National Park en het gebied in Kenia betreft de Masai Mara National Reserve.

 

Tanzania: Serengeti National Park

Van november tot december vindt in Oost-Afrika het korte regenseizoen plaats en dat is dé reden dat de kuddes met wildebeesten vanuit het zuiden in de Masai Mara vertrekken naar de Serengeti. Het nationaal park Serengeti is het paradepaardje van Tanzania en is tevens onderdeel van het beroemde Northern Safari Circuit. Van december tot mei vindt de migratie hier plaats.

 

Kenia: Masai Mara National Reserve

De Masai Mara in Kenia is tussen de maanden juni en november het toneel van de Wildebeest Migratie. Dit gebied ligt in het zuiden van Kenia en is tevens de grens met Tanzania. Een populaire bestemming voor een Wildebeest Migratie en dat zorgt voor hoge bezoekersaantallen, met name van juni tot oktober. Wil je liever buiten de massa blijven dan is het aan te bevelen om in één van de aangrenzende privé-reservaten te verblijven. Hier heb je toegang tot de hotspots voor de migratie en kun je gebruik maken van exclusievere safari’s in gebieden waar je off road gaat, nachtelijke safari’s en wandelsafari’s door de bush. Deze activiteiten zijn alleen mogelijk in de privé-reservaten.