Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

De mooiste plekken in Griekenland. Ga je mee?

Geschreven door Elise
Griekenland biedt tal van mogelijkheden voor heerlijke vakanties, zowel strand als stedentrips. Je hebt vrijwel altijd een zongarantie door het gunstige klimaat en de Grieken zijn erg vriendelijk en gastvrij. De geweldige stranden, bijzondere natuur en overblijfselen uit de Griekse oudheid zijn wat ons betreft een bezoek waard! Evenals de Griekse keuken, wijnen en schitterende olijfolie. Hieronder een selectie van de mooiste plekken van Griekenland.

Corfu

Corfu is een prachtig eiland met afwisselend landschap: in het noorden bergachtig met schitterende baaitjes, het zuiden wordt gekenmerkt door laagland met uitgestrekte velden en olijfbomen. Over het hele eiland zijn de beste stranden te vinden met fijn zand en het Griekse helderblauwe water! De hoofdstad Corfu-stad is een stijlvolle hoofdstad met haar pittoreske straten, geweldige pleinen, afgewisseld met mooie oude gebouwen. De Griekse sfeer vind je terug in het aantal taverna’s die de hoofdstad rijk is! Ten zuidoosten van de hoofdstad vind je het paleis van Sissi, de Oostenrijkse Keizerin Elisabeth. Zij had hier een prachtig paleis met bijzondere tuinen waar je nog steeds veel beelden vindt uit de Griekse mythologie. Een bezoekje waard! Je kunt op Corfu alle kanten op: urenlang aan het strand liggen, bijzondere steden bezoeken en genieten van haar overweldigende schoonheid.

Athene

De hoofdstad van Griekenland en tevens oudste stad van Europa is Athene, deze stad ademt de Griekse oudheid aan alles kanten uit. Athene staat bol van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het machtige Akropolis. Op deze tafelberg zijn prachtige monumenten te vinden zoals het Parthenon, maar ook veel andere historische bezienswaardigheden. Als je op zoek bent naar de Griekse gastvrijheid in Athene dan is een bezoek aan de wijk Plaka een aanrader! In deze eeuwenoude volkswijk kun je heerlijk slenteren door geweldige straatjes en genieten van de echte Griekse sfeer. Op de Romeinse Agora vind je een plaatselijke markt met verse groenten en fruit, ook erg populair bij de locals!

 

Rondreis Griekenland

Santorini

Het eiland Santorini is een paradijs op aarde. Het is een wonder van de natuur doordat het een vulkanisch eiland is, ontstaan door een vulkaan op de bodem van de zee die uitspatte waar het eiland is gebouwd op de kraterranden. De hagelwitte huisjes met hier en daar blauwe accenten zijn typerend voor het Griekse eiland en doen je meteen denken aan het perfecte Griekenland van de ansichtkaarten. Door haar vulkanische oorsprong zijn de meeste stranden donker van kleur en de zee helderblauw, sommige stranden zijn zelfs rood van kleur! Een prachtig gezicht. Geniet van de verse vis, de gezellige taverna’s, sublieme Griekse wijnen en prachtige zonsondergangen.

Zakynthos

Zakynthos is een rustig eiland en waar je eveneens een prachtige omgeving vindt. Naast helderblauwe zee en mooie witte zandstranden kun je hier ook schildpadden spotten! Over het hele eiland zijn de schildpadden te vinden, maar er is een heus Turtle Island waar je verzekerd bent van het spotten van een schildpad. Je kan hier vreselijk goed snorkelen en duiken door lagunes en rotsen. Zakynthos heeft talloze mooie stranden, maar er is hier een heel bijzonder strand. Het strand Navagio (Shipwreck strand) behoort tot de tien beste stranden ter wereld! Dit strand is er een met turkoois water wat je zou verwachten in het Caribisch gebied. Het strand is omgeven door zand- en kalkstenen kliffen. Het strand is alleen te bereiken per boot dus het is nog steeds prachtig en intiem.

Kefalonia

Dit is het grootste eiland van de Ionische eilanden en bekend om de schitterende bergen, stranden, groene en vruchtbare omgeving. Door de vruchtbare omgeving is er veel gelegenheid voor de groei van olijfbomen en druiven waardoor er heerlijke wijnen worden verbouwd. Langs de kust vind je veel gezellige havenplaatsjes waar je sfeervolle winkeltjes en restaurants kan vinden. Net als vele Griekse eilanden zijn hier prachtige baaien te vinden met veel groene achtergrond.

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.