Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Bestemmingen

Tanzania

Wanneer

De beste tijd om Tanzania te bezoeken

Tanzania kan het hele jaar bezocht worden voor safari en wildlife, het hangt helemaal af van wat jij wil zien!

Beste tijd voor jonge dieren: November t/m maart

In de deze periode is de warmste periode met gemiddelde dagtemperaturen tussen de 26 en 28 graden. De periode november tot en met maart wordt met een ‘korte’ regentijd ingeluid en wordt gevolgd door een periode met minder regen. Wat volgt is een prachtige tijd met groene kleuren. Plan je reis in februari of maart als je de kleine gnoe-kalfjes en zebra-kalfjes wil spotten op de Serengeti. Ook het vogelleven excelleert in deze periode.

Safari uit de massa: April t/m 1e helft mei

In deze periode is de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 23 en 25 graden, de ‘lange’ regentijd valt in april en de eerste helft van mei. Je kan dan prima op safari gaan, maar hou rekening met stevige regenbuien. Voordeel van de regen is dat de natuur groener wordt en dieren zich beter kunnen verstoppen, maar de concentratie wilde dieren is dan wel weer erg hoog. Perfect voor een safari uit de massa.

De Wildebeest Migratie: 2e helft mei t/m juli

De temperaturen in deze periode zakken en met een gemiddelde dagtemperatuur van 22 tot 23 graden is het aangenaam, maar in de ochtend en avond wat koeler, dus neem warme kleding mee. Juli is de droogste maand. Voor velen is deze periode de beste maand omdat het de droge periode is en de dieren rondom de waterpoelen verzamelen en makkelijker te spotten zijn. In deze periode kun je in het midden en westen van de Serengeti de Great Migration meemaken.

Aangename temperaturen: Augustus t/m oktober

In de maanden augustus t/m oktober wordt het geleidelijk aangenamer en komen de temperaturen tot 23 a 27 graden in oktober. Het kan in de ochtend en avond nog steeds koeler zijn dus neem weer warme kleding mee. Het is nog steeds een droge periode dus dat betekent dat rondom de waterpoelen zich nog steeds veel wild verzamelen. Met een beetje geluk krijg je de terugweg van de Big Migration te zien als ze vanaf september-november terugkeren van Kenia naar de Serengeti.

Klaar om je safari te plannen?

Praat met iemand die je precies kan uitleggen wanneer je het beste kunt gaan en waar – iemand van ons team die er al eens is geweest.