Door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Wie weet immers beter wat je het beste kunt doen en zien in een stad of land dan een local

Rondreizen door de ogen van locals

Rondreizen door de ogen van locals! Dat houdt in dat wij bij al onze rondreizen veel contact hebben gehad met locals. Op deze manier zijn wij erachter komen wat echt de aller aller beste plekjes zijn om te eten, te drinken, te fietsen, te lopen, cultuur op te snuiven, rust te vinden, van een adembenemend uitzicht te genieten of juist de drukke toeristische plekken op te zoeken zonder in de rij te staan.

Reizen & Safari’s

14 dagen ontmoeting met berggorilla’s Oeganda & Duiken Zanzibar

14 dagen Oeganda en Zanzibar

Overzicht

Voor velen is deze reis een lang gekoesterde wens die werkelijkheid wordt en dat is niet zonder reden. Tijdens deze bucketlist-vakantie reis je zes dagen door het oerwoud van Oeganda en kom je oog in oog te staan met de zeldzame berggorilla’s. Er zijn op dit moment nog zo’n 1000 berggorilla’s die in het wild leven. Na je aankomst in Entebbe kun je nog even relaxen voordat het avontuur begint en reis je door naar Kibale Forest National Park waar je middels een trekking door het regenwoud in aanraking komt met diverse primaten en de chimpansees. Vanuit hier reis je via Queen Elizabeth National Park door naar Bwindi Impenetrable Forest National Park waar de bucketlist-ervaring op je wacht: een trekking met de zeldzame berggorilla’s van Oeganda.  

Lees meer

 

Na zes dagen door de jungle van Oeganda te hebben gereisd, weliswaar in prachtige eco-lodges, is het nu tijd voor een luxe afsluiter op Zanzibar. Hier wacht een prachtige lodge direct aan het strand, van alle gemakken voorzien. Relax aan het strand, duik de spa in voor de overtreffende trap of ga voor één van de talloze watersporten die deze omgeving te bieden heeft. Zo kun je hier schitterend duiken en snorkelen. Een bezoek aan de kleurrijke stad Stone Town is de kers op de taart.

 

Op de komende pagina’s vind je een dag tot dag beschrijving van jullie droomvakantie, veel leesplezier! 

Lees minder

Highlights

 • Verblijf in droom-accommodaties in het wild
 • Safari en strand gecombineerd
 • Afsluiten in luxe accommodatie op Zanzibar
 • Vervoer in 4×4 voertuigen of per vliegtuig
 • All inclusive in Oeganda
 • Ontmoeting met de berggorilla’s in Oeganda
 • Diverse trekkingen door de jungle
 • Moeras-trekking door het regenwoud
 • Kom in aanraking met de locals
 • Safari in Queen Elizabeth National Park
 • Boot-safari in Queen Elizabeth National Park
 • Bucketlist: Gorilla-trekking in Bwindi National Park
 • Snorkelen en duiken op Zanzibar
 • Bezoek kleurrijk Stone Town
Dag tot dag

Reisschema

Dag 1: Hallo Oeganda! (1n)

Vandaag vertrekken jullie van de luchthaven Brussel naar het overweldigende Oeganda met fantastische oerwouden, circa 24 verschillende primaten en uiteraard de machtige berggorilla’s. Hier genieten jullie 7 dagen lang van diverse avontuurlijke safari’s. Na de vlucht, staat er een transfer te wachten die jullie naar een boutiquehotel brengt. Hier kunnen jullie lekker uitrusten van de vlucht! 

Het hotel wordt omschreven als het meest exclusieve guesthouse in Entebbe, kleinschalig en modern. Er is een heerlijk zwembad met ligbedden om een verfrissende duik te nemen, omgeven door een tropische tuin. In het restaurant wordt Europese stijl gecombineerd met een touch van de Thaise of Indiase keuken. Heerlijk volgens voorgaande gasten en een goed begin van deze spectaculaire reis.

Entebbe, Oeganda

Dag 2: Op naar de chimpansees in Kibale Forest National Park (2n)

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt in het Boma Hotel worden jullie vroeg opgehaald door een gids/chauffeur in een 4×4 Landcruiser die jullie naar het diepst van het Kibale Forest National Park brengt. Jullie verblijven vlakbij het startpunt voor de Chimpansee tracking excursie die morgen op het programma staat! 

Zowel vandaag als morgen verblijven jullie in de ruime en luxe cottages van de Primate Lodge met veranda voor een schitterend uitzicht over het regenwoud. ‘s Avonds wordt er een kampvuur aangestoken met op de achtergrond de geluiden van de jungle. Geweldig om mee te maken!

Kibale Forest National Park, Oeganda

Dag 3: Trekking met chimpansees

Vandaag worden jullie opgehaald door een gids die jullie meeneemt voor een Chimpansee Tracking excursie. Afhankelijk van waar de chimpansees zich op dat moment bevinden, maken jullie in twee tot drie uur een tocht langs de chimpansees. Daarnaast zijn hier nog vele andere primaten te vinden zoals de  grijswang-mangabeys, roodstaart-meerkatten en blauwe meerkatten. De ervaren gids zal alle ins en outs van de jungle met jullie delen!

‘s Middags staat er een moeraswandeling in de Bigodi Swamp op het programma. De Bigodi Swamp is een paradijs voor diverse soorten vogels en wederom een scala aan primaten. Daarnaast is het een community based initiatief, waardoor er onder andere lokale scholen en bruggen zijn gebouwd. Een mooi initiatief!

Kibale Forest National Park, Oeganda

Dag 4: Safari in Queen Elizabeth National Park (1n)

Na een heerlijk ontbijt, worden jullie in de ochtend naar Queen Elizabeth National Park gereden. Tijdens deze rit komen jullie langs diverse kratermeren en op een heldere dag kunnen jullie de beroemde Rwenzori-gebergte zien, ook wel de ‘bergen van maan’ genoemd. In de middag staat er een avontuurlijke safari door het Queen Elizabeth National Park op het programma! 

Hier vind je onder andere olifanten, buffels, leeuwen, antilopen en andere wildlife. Sluit ‘s avonds aan voor een diner in de Mazike Valley Lodge of neem nog een duik in het zwembad. Jullie verblijven in een privé-cottage met uitzicht op het Queen Elizabeth National Park. Een geweldige spot voor een overnachting! 

Queen Elizabeth National Park, Oeganda

Dag 5: De berggorilla's in Bwindi National Park (2n)

Vandaag staan jullie vroeg op voor een indrukwekkende boottocht over de 32 kilometer lange Kazinga Channel. Hier bevindt zich een scala aan wildlife waaronder drinkende olifanten langs de oever, krokodillen en de hoogste concentratie aan nijlpaarden ter wereld. Wat een spektakel! Ervaar de stilte van het gebied terwijl de wilde dieren je tegemoet lopen of zwemmen. Hierna kom je terug bij de Mazike Valley Lodge waar jullie ontbijt staat te wachten, geniet nogmaals van het waanzinnige uitzicht over de groene vallei. Prachtig!

Na het ontbijt vertrekken jullie naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park waar je exceptioneel veel biodiversiteit vindt zoals de zeldzame berggorilla, vogels en andere primaten. Jullie overnachten in de Chameleon Hill Lodge, een droom-accommodatie met spectaculair uitzicht over het meer van Mutanda, kleurrijke kamers en heerlijke lokale gerechten. 

Bwindi Impenetrable Forest National Park, Oeganda

Dag 6: Gorilla-safari in Bwindi National Park

Hoewel deze reis een aaneenschakeling van hoogtepunten is, is vandaag voor velen echt een bucketlist-ervaring die je niet snel zal vergeten. Jullie gaan op gorilla-safari door het Bwindi Impenetrable Forest National Park! Na een powerontbijt kunnen jullie je voor 8 uur ‘s ochtends melden bij de rangers voor registratie en een zorgvuldige briefing. Hierna gaan jullie samen met de rangers het park in op zoek naar sporen van de gorilla’s die jullie uiteindelijk naar de gorilla’s leiden. Deze tocht duurt een half uur tot 7 uur, afhankelijk van de snelheid waarmee jullie de gorilla’s spotten. 

Het is een flinke tocht, maar gelukkig hebben jullie nog even de tijd om aan de conditie te werken ;-). Helaas zijn er nog maar ongeveer 650 van deze fantastische gorilla’s over, maar daarom voelt het extra speciaal als je omgeven wordt door deze machtige dieren. Jullie mogen een uur lang met de berggorilla’s spenderen voordat je terug wordt gebracht naar het basisstation. 

Bwindi Impenetrable Forest National Park, Oeganda

Dag 7: Relaxen op Zanzibar (7n)

Na jullie laatste ontbijt in de Chameleon Hill Lodge worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Kisoro gebracht waar jullie een vlucht nemen naar Entebbe. Vanaf hier nemen jullie een vlucht naar Zanzibar waar jullie in de luxe 4* Chuini Zanzibar Beach Lodge verblijven met een privé-strand. Het vriendelijke personeel verwelkomt alle gasten met een welkomstdrankje en natte gastendoekjes om je op te frissen. Geniet van de heerlijke keuken in het hotel en rust even uit van de reis!

Bububu, Zanzibar

Dag 8: Duiken en snorkelen op Zanzibar!

Na een heerlijke nachtrust in het resort, sla je de  deuren van je luxe bungalow open om te genieten van het spectaculaire uitzicht over de oceaan! Je sluit aan bij het ontbijt met verse ingrediënten, zorgvuldig bereid door de chefkok. Afhankelijk van jullie wensen kunnen jullie snorkelen of duiken op diverse plekken in Zanzibar. Wij kunnen dit voor jullie regelen zodra we informatie van jullie krijgen over de dagen, het niveau en de duikplaatsen. Hoewel jullie enthousiaste duikers zijn, kunnen we ons ook voorstellen dat jullie deze dag willen relaxen op het strand.

Bububu, Zanzibar

Dag 9: Snorkelen of duiken

Mochten jullie gisteren voor een dag aan het strand hebben gekozen dan staan jullie vandaag waarschijnlijk te popelen om te snorkelen of duiken. De duikschool biedt verschillende excursies aan voor alle niveaus en ook snorkelaars kunnen mee met de duikexcursie. Daarnaast zijn er veel verschillende gebieden waar je prachtig kunt duiken en veel wildlife ziet zoals roggen, schildpadden, dolfijnen en prachtige koraalriffen. Geniet van deze spectaculaire ervaring!

Bububu, Zanzibar

Dag 10: Breng een bezoek aan het kleurrijk Stone Town

Na wederom een geweldig ontbijt in het resort, is het wellicht een leuk idee om een bezoek aan Stone Town te brengen dat op slechts 12 kilometer afstand ligt. Dit is het oude centrum van de hoofdstad Zanzibar-stad en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dwaal door de kleurrijke en oude smalle straatjes, loop langs de plek waar ooit slaven werden verhandeld en bewonder de architectuur van de gebouwen. Heel indrukwekkend en bijna een must als je op Zanzibar bent!

Bububu, Zanzibar

Dag 11: Big game fishing

Afhankelijk van jullie wensen, kunnen jullie vandaag relaxen aan het strand, snorkelen of duiken, maar ook een hele toffe ervaring is de big game fishing. Op Zanzibar vind je een aantal van de beste plekken om deze activiteit te ondernemen. Ga de oceaan op met ervaren experts die je de beste plekken laten zien en hoe je het beste te werk kan gaan. 

Bububu, Zanzibar

Dag 12: Duik-excursie Mnemba Atoll

Voor de watersportliefhebbers is er vandaag een nieuwe dag voor een snorkel- of duikervaring en dus ook een nieuwe kans om dolfijnen en andere wildlife te zien! Niet alleen geniet je op Zanzibar van diverse wildlife, maar ook is er de mogelijkheid om te duiken naar scheepswrakken die op de bodem van de oceaan liggen. Daarnaast is het mogelijk om een korte tocht naar de Mnemba Atoll regelen zodat jullie hier prachtig kunnen snorkelen of duiken. 

Bububu, Zanzibar

Dag 13: Relaxen in de spa met uitzicht over de oceaan

Vandaag is de laatste volledige dag in de 4* Chuini Zanzibar Beach Lodge. Ga nog een laatste dag snorkelen, duiken of juist nog een dag lekker te relaxen. Er zit een heerlijke spa bij het resort waar diverse behandelingen kunnen worden geboekt en ‘s avonds kan er sfeervol gedineerd worden met uitzicht over de oceaan. Een mooie afsluiting van deze reis!

Bububu, Zanzibar

Dag 14: Laatste dag van deze bucketlist-vakantie

Vandaag vertrekken jullie naar huis en wij hopen dat jullie van een avontuurlijke reis hebben genoten, waar ook voldoende ontspanning in heeft gezeten en waar zowel fanatieke duikers als minder fanatieke duikers gelukkig van zijn geworden. Vanaf Bazaruto Island vlieg je per helikopter of vaar je per boot naar Vilanculos. Hier word je naar de airport van Vilanculos gebracht.

Bububu, Zanzibar

Inclusief

 • Authentieke accommodaties
 • Safari’s en activiteiten
 • Ontbijt, lunch, diners en lokale dranken in Oeganda
 • Ontbijt op Zanzibar
 • Transfers met 4×4 voertuigen
 • Vlucht Kisoro naar Entebbe
 • Vlucht Entebbe naar Zanzibar
 • Transfers van en naar luchthavens
 • Transfers van en naar accommodaties
 • 24/7 assistentie op reis
 • Garantiefonds GGTO

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • All maaltijden en dranken die niet zijn aangegeven
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke items