Venetië

De beste aanbieders voor Venetië
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Kras
Bekijken

Venetië: een stad van pracht en praal

Venetië is gelegen in het Noordoosten van Italië en bevat één van de grootste havens van dit land. De stad Venetië bestaat uit bijna 120 eilandjes, die door meerdere bruggen met elkaar verbonden zijn.

Venetië staat in de hele wereld bekend voor vele zaken, zoals: de romantiek dat de stad uitstraalt, maar ook de rust en de kalmte dat ze verkondigt en vooral: de schoonheid dat Venetië biedt, zoals geen enkele andere stad ter wereld dit aan zijn bezoekers schenkt. Er worden heel veel bijnamen gegeven aan Venetië, zoals “de bruid van de zee”, “de stad van kanalen” of “de koningin van de Adriatische zee”.

Als je een trip wilt maken naar een unieke plaats ter wereld, of naar een stad die meer dan schoonheid uitstraalt, dan moet je zeker en vast een reisje boeken naar Venetië. Je zal geen spijt hebben van jouw geboekte reis!

Venetië: de hoofdstad van Veneto

Zoals gezegd is Venetië een wondermooie stad in Italië. Als we dit nog gedetailleerder beschrijven, moeten we meedelen dat Venetië gelegen is in de regio “Veneto”. Italië bevat 20 regio’s die nog eens verdeeld zijn in provincies. In heel Italië zijn er maar liefst 110 provincies! De stad Venetië is dan ook gelegen in een provincie, namelijk in de gelijknamige provincie Venetië.

Venetië: boordevol kanalen

Venetië bevat een zeer groot netwerk van kanalen. Dit netwerk is zo groot, dat men het vergelijkt met straten. Zoals een andere stad uit vele straten bestaat, bestaat Venetië namelijk uit heel wat kanalen. Het Grand Canal, of het Grote Kanaal, fungeert als haar belangrijkste kanaal. De mensen gebruiken er gondels en andere boten om zich in de stad te verplaatsen.

Venetië: afgebeeld door William Shakespeare

De Engelse schrijver William Shakespeare, bij iedereen wel gekend, schreef 2 toneelstukken die zich afspelen in het mooie Venetië. Deze toneelstukken heten: “Othello, de Moor van Venetië”, hetgeen een tragedie is, en “De koopman van Venetië”, een komedie.

Venetië: zeer geliefd bij toeristen

Venetië is één van de meest begeerde toeristische plekken in de wereld. Dit komt mede door de mooie, unieke en aparte stijl dat deze stad bezit, maar ook omwille van zijn nachtleven, zeer belangrijke bouwwerken, kerken, basilieken, paleizen, bruggen en de gezellige hotels die er te vinden zijn. Venetië beschikt ook over heel wat bezienswaardigheden en interessante musea om te bezoeken. Toeristen die reeds in Venetië geweest zijn, willen vaak nog eens terugkeren. Wat zeker vermeld moet worden, is dat Venetië te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zoals je zelf wel weet, komen enkel bijzondere plaatsen terecht op deze lijst.

Venetië: Carnaval

Het carnaval van Venetië is wereldwijd zeer gekend. Dit carnavalsfeest duurt maar liefst 12 dagen en bestaat al sinds het jaar 1268! Het carnaval van Venetië wordt gekenmerkt door de schitterende

maskers die er gedragen worden. Deze maskers hebben namelijk een belangrijke geschiedenis, want ze hadden vroeger als doel om de sociale status van vele mensen te verbergen. De maskers werden vroeger niet alleen gedragen tijdens carnaval, maar ook gedurende andere perioden in het jaar.

Venetië activiteiten

Gondel Venetië
Als je op zoek gaat naar een gondel Venetië, houd je best rekening met een paar zaken. ...
Dogenpaleis Venetië
Het Dogenpaleis Venetië is ook wel gekend als het Palazzo Ducale. Dit paleis was in de ...
Canal Grande Venetië
De meeste toeristen nemen het vliegtuig om naar het schilderachtige Venetië te reizen. ...
San Marcoplein Venetië
Venetië biedt vele bezienswaardigheden aan zijn toeristen, zoals het San Marcoplein. Op...
Biënnale Venetië
Biënnale Venetië is een internationaal evenement dat te maken heeft met kunst en cultu...

Venetië op de kaart

Weer Venetië
Waarom kom jij in Venetië?
Winkelen
0
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0