Utrecht

De beste aanbieders voor Utrecht
1
Hotelspecials
Bekijken
2
Kras
Bekijken

Utrecht

Utrecht ligt natuurlijk midden in Nederland en is een dynamische stad met één van de mooiste binnensteden van het land. De Middeleeuwse binnenstad is al reden genoeg om van te genieten tijdens een echte stadswandeling. In de binnenstad zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden en er zijn trendy winkels en terrasjes langs de Oude gracht. Een aantal belangrijke bezienswaardigheden die je gezien moet hebben staan hier op een rijtje.

De Domtoren

De hoogste toren van Utrecht is meer dan zeshonderd jaar oud en behoort tot de eye-catcher van de stad. Het symbool van de stad heeft dan ook de regel ingevoerd dat geen enkel gebouw hoger mag zijn dan de Domtoren. Zo blijft de toren altijd het middelpunt van de skyline met 112 meter hoogte. Tijdens een bezoek aan de stad heb je de unieke mogelijkheid om met 465 traptreden helemaal naar boven te klimmen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over Utrecht. Uiteraard is de Domtoren onderdeel van een kerk alleen staan deze twee los van elkaar. Door een tornado in 1674 werden de twee gebouwen van elkaar gescheiden. Tijdens een bezoekje aan Utrecht ontdek je zelf de hoogste kerktoren van Nederland.

De Oudegracht

In Utrecht vindt je diverse grachten, maar één van de bekendste is de Oudegracht. De gracht is maar liefst twee kilometer lang en vormt een verbinding tussen de Kromme Rijn en de Vecht. Deze unieke gracht snijdt de Middeleeuwse binnenstad door tweeën en staat geregistreerd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Aan de gracht vindt je ook werven die lager liggen dan de koopmanshuizen. Dit was om overstromingsgevaar te beperken tijdens de Middeleeuwen. De oude huisjes aan de Oudegracht zijn prachtig om naar te kijken en je vindt er ook het kleinste huisje van de stad uit 1581. In de meeste koopmanshuisjes zijn nu moderne winkelketens gevestigd van bekende merken. Aan de werven vindt je vooral terrasjes en natuurlijk diverse toprestaurants. Tijdens de zomermaanden kan je hier genieten van het uitzicht op de gracht en de bootjes die voorbij varen.

Station Maliebaan

Station Maliebaan is vandaag de dag de huisvesting van het spoorwegmuseum. Maar het station zelf is ook een prachtig historisch gebouw uit de 19e eeuw. In 1874 was het station vooral gebouwd voor de rijken die vanuit hier op reis gingen. Er was namelijk een zeer luxe eetzaal aanwezig en zelfs de toiletten waren hun tijd ver vooruit. Daarnaast was er een speciale koninklijke wachtkamer voor als de koninklijke familie op reis ging met de trein. Het is mogelijk om Station Maliebaan te bezoeken en hier zelfs kaartjes voor het spoorwegmuseum te kopen.

Winkelen in Utrecht

Utrecht behoort tot één van de gezelligste winkelsteden van Nederland. Langs de Oude Gracht vindt je hier natuurlijk de bekende winkelketens, maar ook in Hoog Catharijne. Hoog Catharijne is een groot overdekt winkelcentrum waar diverse bekende namen zijn ondergebracht. Vergeet overigens ook geen bezoekje te brengen aan de Bijenkorf die je tegenkomt in de binnenstad van Utrecht. Het is misschien niet één van de grootste vestigingen, maar wel groot genoeg om uren te struinen tussen de grote merken.

Utrecht activiteiten

Spoorwegmuseum Utrecht
Het Spoorwegmuseum Utrecht is niet alleen een leuk uitje voor de kinderen, maar ook vo...
Start Tour de France 2015 Utrecht
Nederland probeert al jaren de start van de Tour de France naar ons land te halen. In ...
Botanische Tuinen Utrecht
De Botanische Tuinen Utrecht liggen eigenlijk aan de rand van Utrecht bij de Universit...
Dom Utrecht
De Dom Utrecht is misschien wel het belangrijkste gebouw van de stad. De Dom bestaat u...
Centraal Museum Utrecht
In de buurt van de Nicolaaskerk van Utrecht vind je het Centraal Museum Utrecht. In di...
Winkel van Sinkel Utrecht
De Winkel van Sinkel is een opvallend pand aan de Oudegracht en is voor veel mensen ee...

Utrecht op de kaart

Weer Utrecht
Waarom kom jij in Utrecht?
Winkelen
1
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0
Leuk om te weten over Utrecht
Helaas zijn er geen berichten voor Utrecht