Sevilla

De beste aanbieders voor Sevilla
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Prijsvrij
Bekijken
4
Tjingo
Bekijken
5
VakantieXperts
Bekijken
6
Kras
Bekijken

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, een autonome regio in het zuiden van Spanje, en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie; Sevilla. Daarnaast is het de belangrijkste stad die Zuid-Spanje kent, vooral op het gebied van politiek, economie, cultuur en kunst.

Klimaat van Sevilla

In Sevilla is het het hele jaar door warm, of beter gezegd: heet. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 18,6 graden. Ter vergelijking: dat is twee keer zo warm als in Nederland. Het is dan ook een van de warmste steden van Europa. De zomers zijn heet en duren lang; van maart tot november kan het dagelijks 30 graden worden. In de zomer is het overdag gemiddeld 35 graden en is het met enige regelmaat nog een stuk warmer dan dat. Maar zelfs in de winter is het erg nog warm; dan is de gemiddelde maximumtemperatuur alsnog 15 graden Celsius.
Het regent er zo’n 41 dagen per jaar, waarvan vaak slechts een beetje miezer.

Toerisme in Sevilla

In Sevilla is voor toeristen genoeg te beleven. Allereerst zijn er natuurlijk de historische monumenten die her en der door de stad verspreid zijn en je aandacht zullen vangen.

Zo is er de kathedraal van Sevilla, de oudste gotische kathedraal ter wereld, en de op twee na grootste kerk ter wereld. Dit gigantisch grote gebouw zie je al van verre, en verdient ook zeker een bezoekje. Het interieur is niet minder mooi dan de buitenkant en staat vol met gebrandschilderde ramen, ranke zuilen, prachtige beelden en een indrukwekkend altaar.
Verder zijn er nog diverse oude gebouwen die belangrijk waren in de eeuwenoude geschiedenis die de stad rijk is.
Je vindt verspreid in de stad horeca gelegenheden waar je heerlijk kunt eten, drinken en genieten van het Spaanse leven.

Uitgaan in Sevilla

Ook om uit te gaan is de Spaanse stad Sevilla uitermate geschikt. Door het veelal warme klimaat komt het leven eigenlijk pas laat in de middag, maar vooral in de avond en ‘s nachts op gang. Zelfs op doordeweekse dagen valt er nog genoeg te beleven!
Aan het begin van de avond speelt het leven eigenlijk vooral op straat af, bij de diverse kroegjes en zogenaamde Cevezeria’s, een soort bruin cafés waar ze tientallen soorten bier hebben.

Hierna gaan veel inwoners van Sevilla naar een van de vele clubs om daar nog een heerlijke avond en nacht te beleven. Zorg vooral dat je niet te vroeg bent; het leven komt vaak pas diep in de nacht, rond een uur of 2 à 3, op gang. Als je veel eerder bent zul je wellicht voor een dichte deur staan of de enige zijn, en dat is niet echt wat je je bij uitgaan in Spanje voorstelt.

Sevilla activiteiten

Giralda Sevilla
De Giralda Sevilla is een toren in het centrum van de stad. Op zich weinig bijzonders, m...
Alcazar Sevilla
In het midden van de stad vind je de Alcázar Sevilla. Alcázar is het Spaanse woord voo...

Sevilla op de kaart

Weer Sevilla
Waarom kom jij in Sevilla?
Winkelen
1
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
1
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0
Leuk om te weten over Sevilla
Helaas zijn er geen berichten voor Sevilla