Rome

De beste aanbieders voor Rome
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Vliegwinkel
Bekijken
4
Prijsvrij
Bekijken
5
Tjingo
Bekijken
6
Stip reizen
Bekijken
7
Effeweg
Bekijken
8
VakantieXperts
Bekijken
9
Kras
Bekijken

Rome

Rome, de stad van het oude Romeinse Rijk, en dat merk je natuurlijk. De hele stad is eigenlijk één groot openluchtmuseum; vrijwel alles wat je ziet is oud en ooit betreden geweest door miljoenen Romeinen. Zo kennen we natuurlijk allemaal het Colosseum en het Pantheon en de daarbij horende rijke culturele geschiedenis. Alleen al die enerverende geschiedenis is al voldoende om een stedentrip te verantwoorden, maar Rome biedt meer. Veel meer.

Culinair Rome

Zo staat Italië, en daarmee vooral ook Rome, natuurlijk ook bekend om het heerlijke eten. De Italianen staan bekend om hun culinaire hoogstandjes, en dat vind je terug in het grote aantal restaurantjes in de hoofdstad. Op bijna elke hoek van de straat kun je terecht voor een sterke espresso of een goede pizza.

Vaticaanstad

Na een heerlijke lunch kun je jezelf vergapen aan het prachtige Vaticaanstad, wat toch ook een belangrijk onderdeel van, of beter gezegd in Rome is. Het is er eigenlijk altijd druk, en dat is zeker niet onterecht. Een bezoekje aan de Sint-Pietersbasiliek kan natuurlijk niet ontbreken, net als een bezoek aan het Apostolisch Paleis. Je vindt daar tevens de Sixtijnse Kapel met het beroemde door Michelangelo beschilderde gewelf.

Even lekker tot rust komen in Rome

Mocht je uitgewandeld zijn en behoefte hebben aan wat rust, dan is er de gelegenheid om even lekker op adem te komen in een van de vele prachtige parken die Rome rijk is. Zowel in de stad als net buiten de stad zijn diverse parken aangelegd, die werkelijk een oase van rust zijn in de altijd hectische stad. Met wat geluk kun je zelfs een exclusieve rondleiding krijgen in de tuinen van het Vaticaan: de Giardini Vaticani! Ze zijn eigenlijk niet toegankelijk voor publiek, maar voor een beperkt aantal bezoekers worden er rondleidingen gegeven, dus wie weet…

Klimaat in Rome

Houd trouwens wel rekening met het klimaat als je besluit om naar Rome te gaan. In de zomer is de stad natuurlijk dankzij alle toeristen het meest levendig, maar ook het warmst. Zo kan het op een normale zomerdag met gemak 35 graden worden; iets wat voor een actieve reis misschien minder leuk is. Het is niet voor niets dat veel Romeinen zelf in de zomermaanden de stad uit trekken. De beste periode voor een bezoek aan deze prachtige stad is dan ook in de maanden april tot juni, of van eind september tot oktober. Oktober kent nog vele mooie dagen, waardoor het dan juist heerlijk is om door de stad te slenteren. Bovendien is het in de genoemde perioden minder toeristisch, waardoor het wat minder druk is dan in de heetste maanden van het jaar.

Rome: de Eeuwige Stad

Zoals je ziet is er in Rome echt voor iedereen wat te doen. Of je van lekker eten, een goede wijn, de sprekende geschiedenis of toch liever van lekker rustig shoppen en door de stad slenteren houdt… de stad kent voor iedereen aansprekende facetten. De stad staat niet voor niets ook wel bekend als la città Eterna, oftewel de Eeuwige Stad. Je kunt er dagen ronddolen en toch telkens weer nieuwe aspecten ontdekken.

Rome activiteiten

Rome op de kaart

Weer Rome
Waarom kom jij in Rome?
Winkelen
0
Eten & drinken
1
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0