Parijs

De beste aanbieders voor Parijs
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Prijsvrij
Bekijken
4
Stip reizen
Bekijken
5
Tjingo
Bekijken
6
VakantieXperts
Bekijken
7
Hotelspecials
Bekijken
8
Kras
Bekijken
9
Oad
Bekijken
10
Peter Langhout Reizen
Bekijken

Parijs

Parijs, de hoofdstad en grootste stad van Frankrijk. We hebben er allemaal wel een of ander beeld bij. Natuurlijk denken we massaal aan de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Notre-Dame, maar Parijs heeft zoveel meer te bieden.
Eigenlijk is de stad met zijn eindeloze pittoreske straatjes zelf al één grote openluchtattractie.

Parijs: De stad van de liefde

Er is in Europa geen stad die romantischer is dan Parijs. De eindeloze gezellige smalle straatjes met hun knusse barretjes en idyllische restaurantjes zorgen ervoor dat je je helemaal in een andere wereld waant. Bovendien zijn er talloze parken waar je heerlijk rustig op adem kunt komen in de verder soms best chaotische stad.
En wat dacht je van samen naar de ondergaande zon kijken vanaf de ruim driehonderd meter hoge Eiffeltoren?

Parijs: De stad van de mode

Behalve de stad der liefde is Parijs natuurlijk de modestad bij uitstek. Samen met Milaan is het een stad waar je als shopaholic zeker regelmatig moet komen. Je vindt er niet van vrijwel elke grote modeketen wel een vestiging, maar de vele winkels en chique modezaken geven het modebeeld een extra dimensie.
De meeste winkels zijn open van 09:00 tot 19:00 uur. Opmerkelijk voor de modestad is dat op zondag vrijwel alle winkels gesloten zijn, op enkele winkels in toeristische gebieden en markten na.

De lichtstad

Nog een bijnaam voor Parijs is de lichtstad. Behalve overdag is het er ‘s avonds ook erg mooi en gezellig. Overal in de stad vind je duidelijke verlichting waardoor je je eigenlijk nergens onveilig voelt. Zelfs de parken in en rondom de stad zijn goed verlicht en bieden een behaaglijke sfeer. Ook zijn de belangrijkste bezienswaardigheden goed verlicht zodat je de bekende trekpleisters op een heel andere manier kunt ervaren.

Culinair

In heel Parijs zul je zo’n 8.000 restaurantjes kunnen vinden. De kwaliteit varieert van tien driesterrenrestaurants tot de vele straatkioskjes, bistro’s en cafés. Je zult overal in de stad talloze keukens kunnen vinden, wat het aanbod dus erg gevarieerd maakt.
In elk arrondissement zijn wijkjes met een groot aantal horecagelegenheden te vinden. Houd er wel rekening mee dat het drinken aan de bar vaak een stuk goedkoper is dan het nuttigen van drankjes op het terras.

Welke periode?

In Parijs heerst ongeveer hetzelfde klimaat als wij in Nederland hebben. Net als bij ons is er in de zomer dus logischerwijs de meeste kans op mooi weer. In die periode zul je echter ook de meeste drukte aantreffen; de zomervakantie is immers ook in Parijs het hoofdseizoen.

Als je naar Parijs gaat is het zeker de moeite waard om Quatorze Julliet mee te maken. Op deze veertiende juli herdenken de inwoners van Parijs de bestorming van de Bastille, die het begin van de Franse revolutie inluidde. Die dag zijn er allerlei festiviteiten in de stad en is er de hele dag feest bij de Eiffeltoren. ‘s Avonds wordt op diezelfde plek het feest in Parijs beëindigd met een ronduit schitterende vuurwerkshow.
Kortom; als je naar Parijs gaat, probeer je bezoek dan rond 14 juli te plannen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Parijs activiteiten

Louvre Parijs
Het Louvre Parijs is een van de grootste musea ter wereld en is te vinden in het 1e arro...
Notre-Dame Parijs
De Notre-Dame Parijs is misschien wel de bekendste kathedraal van Parijs. In de kathedra...

Parijs op de kaart

Weer Parijs
Waarom kom jij in Parijs?
Winkelen
1
Eten & drinken
1
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
1
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0