Maastricht

De beste aanbieders voor Maastricht
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Prijsvrij
Bekijken
3
Tjingo
Bekijken
4
VakantieXperts
Bekijken
5
Hotelspecials
Bekijken
6
Kras
Bekijken

Maastricht

“Limburg, je zult er maar wonen”, zo luidt de slogan van de bekende commercials om Limburg weer wat aantrekkelijker te maken. Het doel van die commercials is om te laten zien dat er in Limburg meer gebeurt dan menig Randstedeling denkt. Of dat daadwerkelijk zo is laten we in het midden, maar in ieder geval is er in Maastricht van alles te beleven.

Geschiedenis van Maastricht

Maastricht bestaat al zeker twintig eeuwen, en mag zich om die reden met recht een van de oudste steden van Nederland noemen. Er zijn zelfs al sporen van menselijke bewoning gevonden die afkomstig zijn uit de Oude Steentijd; circa 250.000 jaar geleden.
Maar ook in de meer nabije geschiedenis speelt de stad een rol. Zo zijn de bruggen over de Maas al op 10 mei 1940 opgeblazen, om op die manier de opmars van de Duitsers te vertragen.

We zien de rijke historie terug in diverse gebouwen. Zo is er de oudste brug van Nederland, de Sint-Servaasbrug, diverse oude pleinen met bijbehorende gebouwen, en bijvoorbeeld het Bassein; een binnenhaven uit 1826 met sluizen, bruggen en pakhuizen.

Cultuur en culinair

Maar behalve geschiedenis is er heden ten dage ook nog genoeg te beleven. Maastricht kent meerdere theaters en een groot aantal hotels, restaurants en cafés. Ook zijn er diverse openlucht evenementen verspreid over het hele jaar, en laten we het carnaval ook zeker niet vergeten!

Ook op culinair gebied is er in Maastricht van alles te doen. Zoals gezegd zijn er veel restaurants en cafés te vinden, maar er is ook nog het event Château Maestricht, daarbij wordt het Vrijthof drie dagen lang omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs. Je kunt er genieten van lokale wijnen, streekproducten, overheerlijke Limburgse gerechten, demonstraties krijgen van topkoks en nog veel meer!

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maar wat moet je nu echt gezien hebben als je in Maastricht bent?
Allereerst natuurlijk de Helpoort. Het was vroeger een gevangenis, en de oudste bestaande stadspoort van Nederland. En als je er dan toch bent, kun je meteen een bezoekje aan de bezichtiging van de Jekertoren overwegen!

Verder zijn er natuurlijk de historische hoogtepunten die we eerder al hebben aangestipt.
Om even lekker te onstpannen is het Stadspark van Maastricht een perfecte keuze. Het is er een oase van rust. Er lopen nog delen van de oude stadsmuur door het park, en in het midden vind je een prachtig meer met een mooie fontein. Het is er op een doorsnee dag verre van druk, en daarom juist zo mooi en sereen.

Maastricht Underground

In Maastricht is er ook heel wat ondergronds te beleven. Zo is het Fort Sint Pieter deels onder de grond, zijn er de Grotten Noord en de Grotten Zonneberg, de Kazematten (ook gebruikt als schuilkelders in de Tweede Wereldoorlog) en de ENCI groeve, een kalksteen-groeve bij de Sint Pietersberg.

Genoeg te doen!
Dus zoals je ziet: er is genoeg te doen! Kom gezellig een dagje, midweekje of nog langer buurten en laat je overtuigen door deze mooie hoofdstad van Limburg.

Andere sites waar veel informatie opstaat over Maastricht is Startpagina

Maastricht activiteiten

Vrijthof Maastricht
Het Vrijthof is de gezelligste plek van de stad Maastricht. De meeste levendigheid vindt...
Markt Maastricht
De Markt Maastricht is geen gebeurtenis waar je allerhande spullen kunt kopen, maar een ...
kerstmarkt Maastricht
De kerstmarkt Maastricht is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. Er is in de koude de...
Grotten Maastricht
De grotten in de Zonneberg vind je in de Sint Pietersberg, net ten zuiden van Maastricht...

Maastricht op de kaart

Weer Maastricht
Waarom kom jij in Maastricht?
Winkelen
1
Eten & drinken
1
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
1
Leuk om te weten over Maastricht
Helaas zijn er geen berichten voor Maastricht