Kopenhagen

De beste aanbieders voor Kopenhagen
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Prijsvrij
Bekijken
4
Effeweg
Bekijken
5
Tjingo
Bekijken
6
VakantieXperts
Bekijken
7
Hotelspecials
Bekijken
8
Kras
Bekijken

Kopenhagen

Kopenhagen is, officieel sinds de 15e eeuw, de hoofdstad van Denemarken. Stedentrips naar Kopenhagen zijn aan hun opmars bezig. De stad wordt nu al beschouwd tot één van de leukste steden die je in Europa kan bezoeken. Ook op het gebied van inwoners is Kopenhagen de laatste jaren vooruitgegaan. De stad begon namelijk als een klein vissersdorp, waar er momenteel meer dan een miljoen mensen wonen in het uitgebreide stedelijke gebied en meer dan een half miljoen in het centrum van Kopenhagen!

Kopenhagen: enkele weetjes

Als je naar Kopenhagen reist, dan is het leuk om al wat van de stad en het gebied rondom deze stad te kennen. Op die manier is niet alles je onbekend als je de hoofdstad van Denemarken bezoekt. Daarom geven we je meer informatie en enkele weetjes mee in de volgende paragrafen.

Kopenhagen: de Sontbrug in Øresund

Kopenhagen is de grootste stad in de regio Øresund, een zeestraat in Denemarken. Vanaf Øresund is er een indrukwekkende brug van maar liefst 16 kilometer lang, die geopend werd in het jaar 2000. Deze brug heet de Sontbrug en is een verbindingsweg tussen Kopenhagen in Denemarken en Malmö in Zweden. Je kan met de wagen over deze brug rijden, maar ook is er treinvervoer beschikbaar die je van de ene naar de andere kant vervoert. Zoals de naam “Sontbrug” het al prijsgeeft, loopt deze brug over de rivier de Sont. Deze rivier is één van de meest bevaren rivieren ter wereld.

Kopenhagen: de luchthaven

De internationale luchthaven van Kopenhagen is de allergrootste luchthaven die Scandinavië bezit! Dagelijks passeren er zo’n 600.000 reizigers. Jaarlijks zijn dat er maar liefst 22 miljoen! Ook zijn er vele luchtvaartmaatschappijen die naar deze luchthaven vliegen, zoals Scandinavian Airlines, Norwegian, easyJet, Air Berlin, Transavia, enzovoort. Aangezien deze internationale luchthaven zo belangrijk is, is deze zeer goed en comfortabel ingericht. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je lange wachtrijen moet doorstaan, of als je op een vlucht moet wachten omwille van vertragingen. De internationale luchthaven van Kopenhagen is ook bekend omwille van zijn innovatief design.

Kopenhagen: een wagen huren

Als je een stedentrip maakt naar Kopenhagen, is het interessant om er een wagen te huren. Hierdoor kan je wat meer ontdekken van Scandinavië. Een wagen huren in Denemarken is mogelijk vanaf thuis. Niets is gemakkelijker, want bij de aankomt op de luchthaven van Kopenhagen staat jouw huurwagen meteen voor je klaar! Het enige wat je moet doen, is hem oppikken.

Duizenden bezoekers huren er jaarlijks een wagen, om bijvoorbeeld heerlijke lekkernijen van de streek te proeven, maar ook om te genieten van bezoeken in grote clubs, pubs, bars, restaurants, theaters, musea en nog veel meer.

Er is geen paniek nodig als je geen huurwagen reserveert voor je bezoek aan Kopenhagen. Een andere geweldige manier om wat van de binnenstad te zien, is namelijk via een boottocht langs de pittoreske grachten van Kopenhagen. Het is zelfs mogelijk om een ticket te kopen waarmee je er gedurende 2 dagen de boot kan nemen wanneer je dit zelf wilt.

Wat, buiten een huurwagen, ook populair is om in Kopenhagen te nemen, is de veerboot. Hiermee kan je over de Baltische Zee naar de adembenemende Noorse fjorden varen.

Kopenhagen activiteiten

Zeemeermin Kopenhagen
In het jaar 1913, meer gedetailleerd op 23 augustus van datzelfde jaar, werd een tot n...
Tivoli Kopenhagen
Zoals dit met elk pretpark het geval is, bevat ook Tivoli Kopenhagen heel wat leuke attr...
Amalienborg Kopenhagen
De Amalienborg Kopenhagen is het belangrijkste paleis van de stad, aangezien het de huid...

Kopenhagen op de kaart

Weer Kopenhagen
Waarom kom jij in Kopenhagen?
Winkelen
0
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
1
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0
Leuk om te weten over Kopenhagen
De veerboot: soorten en feiten