Keulen

De beste aanbieders voor Keulen
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Prijsvrij
Bekijken
4
Tjingo
Bekijken
5
VakantieXperts
Bekijken
6
Hotelspecials
Bekijken
7
Kras
Bekijken

Keulen

In de Duitse staat Noordrijn-Westfalen ligt de grote Duitse stad Keulen gelegen aan de Rijn. Een strategisch belangrijk punt, maar natuurlijk ook een leuk punt voor toeristen om de stad te bezoeken. Zo kan je met een speciale boottocht vanuit Nederland naar Keulen varen. Geen zin om er dagen over te doen? Natuurlijk kan je er ook een lekker dagje Keulen of een weekendje weg van maken. Keulen ligt namelijk vanaf Utrecht op slechts 2,5 uur rijden afstand. Heb je geen vervoer? Neem dan de ICE trein vanaf Utrecht Centraal en sta in iets meer dan twee uur in Keulen centrum.

De Dom van Keulen.

Eén van de bezienswaardigheden waar toeristen uit de hele wereld voor naar Keulen komen is De Dom van Keulen. Dit is het grootste kathedraal van Duitsland en absoluut een imposant bouwwerk. Volgens de legende zouden de resten van de drie koningen hier begraven liggen. Het duurde overigens honderden jaren voor het imposante bouwwerk af was. Pas in 1880 was het bouwwerk voltooid en heeft de bouw meer dan zeshonderd jaar geduurd.

Altstadt

Ben je dol op historie? Dan is Keulen de ideale stad voor jouw tijdens een citytrip. De stad is namelijk voorzien van de Altstadt. Dit is een oud deel van de stad waar je de meest bijzondere bezienswaardigheden ziet waaronder natuurlijk de Dom. Daarnaast vindt je er prachtige pleinen met unieke bouwwerken en interessante musea. Kortom een plek voor iedere architectuur en cultuur fan. Overigens kan je als kerstmarkten fan ook het beste een bezoek brengen aan Altstadt. Tijdens de december maand wordt dit oude stadsdeel van Keulen omgetoverd tot een gigantische kerstmarkt.

Winkelen in Keulen.

In Keulen kan je natuurlijk ook prima winkelen. De stad heeft honderden winkels verspreid over het centrum van de stad. Vooral in de Altstadt vindt je de leukste winkels in de stad. Misschien wel de beroemdste winkel in de stad is Parfumhuis 4711. In deze gigantische winkel kan je eau de cologne uit Keulen kopen dat ook wel “het water van Keulen” genoemd wordt. Het is de oudste parfumfabriek ter wereld waar al sinds 1709 parfum verkocht wordt. Tegenwoordig wordt er parfum verkocht onder het straatnummer van het gebouw namelijk 4711.

Interessante musea in Keulen.

Een weekend weg naar Keulen kan je gerust in deze stad vullen met het bezoeken van bezienswaardigheden, winkels en boeiende musea. Eén van de interessante museums in de stad is het Schokoladenmuseum. Midden op een schiereiland in Keulen is het museum gevestigd. Het ligt hierdoor eigenlijk net buiten het centrum. Chocolade bestaat al meer dan drieduizend jaar en in dit museum leer je alles over de ontwikkeling van de eerste chocoladereep tot chocolade vandaag de dag. Nog een interessant museum wat je meer verteld over de geschiedenis van de stad is het Romeins-Germaans Museum. De stad Keulen zoals we die vandaag kennen is gebouwd op een oude Romeinse stad. Door deze unieke bouw zijn er veel Romeinse vondsten onder de stad gevonden. Dit is de reden dat er een museum is gebouwd met alle topvondsten. Je vindt dit unieke museum vlakbij de Dom.

Keulen activiteiten

Kabelbaan over de Rijn Keulen
Een leuke bezienswaardigheid in Keulen is de Kölner Seilbahn. Dit is een kabelbaantje d...
Kerstmarkt Keulen
Kerstmarkt Keulen is één van de gezelligste kerstmarkten van de stad. Het voordeel van...
Dierentuin Keulen
Eén van de oudste dierentuinen van Duitsland is de dierentuin Keulen. Ondanks dat het ...
Dom Keulen
Vraag een toerist voor welke bezienswaardigheid hij komt en al snel wordt de Dom van Keu...

Keulen op de kaart

Weer Keulen
Waarom kom jij in Keulen?
Winkelen
0
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0
Leuk om te weten over Keulen
Helaas zijn er geen berichten voor Keulen