Edinburgh

De beste aanbieders voor Edinburgh
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Vliegwinkel
Bekijken
4
Prijsvrij
Bekijken
5
VakantieXperts
Bekijken
6
Oad
Bekijken
7
Kras
Bekijken

Edinburgh

Gelegen in het zuidoosten van Schotland, is het majestueuze Edinburgh één van de juweeltjes dat het Verenigd Koninkrijk bezit. Deze Schotse hoofdstad bestaat al sinds het jaar 1437.

Edinburgh: UNESCO

Zoals dit bij elke historische stad het geval is, is Edinburgh de thuisbasis van een verscheidenheid aan middeleeuwse en Georgische architectuur. Er zijn bijna 5000 monumentale bouwwerken gelokaliseerd in deze schitterende stad. Dit is, in combinatie met de talrijke stenen huurhuisjes en het omliggende landschap, één van de meest prachtige en pittoreske locaties in Europa. Ook is dat meteen de reden waarom deze Schotse hoofdstad in 1995 een plaats op de UNESCO werelderfgoedlijst ontving.

Edinburgh: een leuke stedentrip

Jaarlijks bezoeken vele vakantiegangers deze mooie stad. Edinburgh biedt dan ook veel mogelijkheden aan toeristen, met zijn moderne architectuur, bruisend nachtleven, fantastische gerechten en wereldwijd gerenommeerde festivals.

Edinburgh: een waaier aan mogelijkheden

Je zal je niet vervelen als je naar Edinburgh reist. Vooral de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar is dit een drukbezochte stad. Op oudejaarsavond is er een massaal vuurwerk met fantastische feestjes op straat. De stad straalt een unieke sfeer uit, die weinig andere steden kunnen evenaren.
De stad Edinburgh staat bekend voor zijn festivals. Het echte festivalseizoen vindt er plaats vanaf begin augustus en dit tot half september. Ook zijn er in dit festivalseizoen vele kunstfestivals actief, waaronder “Edinburgh Fringe”. Dit is het grootste kunstfestival ter wereld en concentreert zich vooral op komedie en drama, maar ook vinden er dan muziek-, musical- en operaoptredens plaats. Het kleinste deel van Edinburgh Fringe bevat dans, straatartiesten, tentoonstellingen en kindertheater. Natuurlijk bestaan er nog andere festivals in Edinburgh, zoals The Edge Festival (een muziekfestival), The Jazz Festival, The TV Festival en het internationale filmfestival van Edinburgh. Hoewel deze stad het meeste tot leven komt tijdens het festivalseizoen, is ze het hele jaar door een fantastische vakantiebestemming. Dit komt mede door de talrijke bezienswaardigheden dat Edinburgh bezit en er altijd iets te beleven valt in de Schotse hoofdstad.

Edinburgh: overnachten

Als je naar Edinburgh reist, moet je natuurlijk een goede slaapplaats boeken. De stad bevat veel 5-sterren hotels en luxe penthouses, waar je niets te kort komt! Ook zijn er tal van goedkope hotels en kleine, maar zeer gezellige B&B’s in de stad gelegen. Voor diegenen die dit wensen, zijn er ook betaalbare jeugdherbergen beschikbaar.
De prijs van een verblijf in de stad wordt niet alleen bepaald door het aantal sterren dat het bezit, maar ook door de locatie ervan. Als je in de oude stad verblijft, zal je meer betalen dan in de nieuwe stad. Ook al is het nieuwe gedeelte van de stad even verbluffend als het oude, toch is een verblijf er iets goedkoper. Wanneer je verblijft in de nieuwe stad, zit je in het commerciële hart van Edinburgh en zie je bouwwerken met Georgische architectuur.

Edinburgh: het openbaar vervoer

Tijdens je verblijf in Edinburgh kan je gebruik maken van het openbaar vervoer. Ze hebben er een veilige infrastructuur voor bussen en treinen die je kunnen vervoeren naar de omringende Schotse steden. Echter is Edinburgh een vrij compacte stad, dat je zowel te voet als met het openbaar vervoer kan ontdekken. Als je te voet door de stad gaat, moet je wel wat beenwerk verrichten voor de heuvels die er zijn.

Edinburgh activiteiten

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle is op een uitgedoofde vulkaan gelegen. Deze vulkaan vormde lang geleden...
Bezienswaardigheden Edinburgh
Als we het hebben over de bezienswaardigheden Edinburgh, dan zit er ongetwijfeld veel va...

Edinburgh op de kaart

Weer Edinburgh
Waarom kom jij in Edinburgh?
Winkelen
Eten & drinken
Cultuur
Bezienswaardigheden
Musea
Geschiedenis
Ontspanning
Leuk om te weten over Edinburgh
Bezienswaardigheden van Schotland: top 3