Cordoba

De beste aanbieders voor Cordoba
1
Vliegtickets.nl
Bekijken
2
Prijsvrij
Bekijken
3
VakantieXperts
Bekijken

Córdoba

Córdoba is een wat minder bekende stad. Veel mensen weten niet eens dat het in Spanje licht. Dat is op zich niet zo heel verwonderlijk; Córdoba is immers geen grote stad. Dat was het in de tiende eeuw wel. In die tijd had het een ongekend hoog aantal inwoners: er woonden een half miljoen mensen, en daarmee was het de op één na grootste stad ter wereld.

Maar hoe het ook zij; Córdoba is in ieder geval wel een prachtige stad om eens te bezoeken, ook al behoort het niet meer tot een van de grootste steden van Europa.

Bezienswaardigheden in Córdoba

Dé must see in Córdoba is de Mezquita, de kathedraal van Córdoba. Het gehele centrum van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en daarmee dus ook de kathedraal. Het woord mezquita is Spaans voor moskee, wat vreemd lijkt voor een kathedraal. Echter is deze voormalige moskee, net als wel meer moskees in Spanje, omgebouwd tot kathedraal na de verovering van de christenen.

Het bouwen van de moskee of kathedraal duurde erg lang, waardoor er tal van verschillende bouwstijlen in terug te vinden zijn. Mede daardoor, maar ook doordat het simpelweg een gigantisch groot gebouw is en het interieur ook zo prachtig is, is deze kathedraal zeker het bezoeken waard. Grappig is dat de bekende kunstenaar Escher diep onder de indruk was van het gebouw, en het gebouw ook een grote invloed op zijn latere werk heeft gemaakt.
Naast deze Mezquita is er echter nog veel meer te bezichtigen in Córdoba. Zoals gezegd staat het hele stadscentrum op de UNESCO

Werelderfgoedlijst, en dat zeg waarschijnlijk al voldoende. Je zult er tal van oude bruggen, synagogen, ruïnes, tuinen, muren en musea vinden die stuk voor stuk een bezoekje verdienen.

Bereikbaarheid van Córdoba

Córdoba ligt in Zuid-Spanje, waardoor het wel even duurt voor je er met de auto bent. Totaal is het zo’n 2200 kilometer rijden vanaf Utrecht. Voor de avonturiers is dat uiteraard geen probleem en is het landschap onderweg ook prachtig, maar voor een ieder die liever wat sneller op de plaats van bestemming is, is vliegen een betere optie. Córdoba heeft een kleine luchthaven, maar die wordt enkel gebruikt voor binnenlandse vluchten. Direct naar Córdoba vliegen is dus niet mogelijk, maar je zou wel naar een luchthaven in de buurt kunnen vliegen en dan een overstap richting Córdoba maken, of met het openbaar vervoer, een huurauto of taxi naar Córdoba kunnen reizen. De grotere luchthavens in de buurt zijn Málaga, Madrid en Sevilla. Met wat geluk kun je een goedkope ticket van een prijsvechter vinden, en kun je op die manier voor een redelijk lage prijs in Córdoba komen.

Op de genoemde vliegvelden zou je eventueel een auto kunnen huren, maar voor de zekerheid is het aan te raden dit thuis al uit te zoeken en eventueel te reserveren.

Een andere optie is nog om met de trein te gaan. Je vertrekt dan met de Thalys naar Parijs, en pakt daar de hogesnelheidstrein naar Madrid. Daar aangekomen neem je nogmaals een hogesnelheidstrein, maar dit keer dus richting Córdoba, alwaar je zo’n twee uur later zult aankomen.

Cordoba activiteiten

Mezquita Cordoba
Als je in Cordoba aankomt, zal er één gebouw zijn dat je meteen opvalt en direct je aa...

Cordoba op de kaart

Weer Cordoba
Waarom kom jij in Cordoba?
Winkelen
0
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
0
Leuk om te weten over Cordoba
Helaas zijn er geen berichten voor Cordoba