Brussel

De beste aanbieders voor Brussel
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Prijsvrij
Bekijken
4
Effeweg
Bekijken
5
Tjingo
Bekijken
6
VakantieXperts
Bekijken
7
Hotelspecials
Bekijken
8
Kras
Bekijken

Brussel

Brussel is uiteraard de hoofdstad van België zoals we allemaal wel weten, maar toch zijn veel mensen nog nooit in Brussel geweest. Dat is zonde, want deze prachtige stad, die zelfs tot hoofdstad van Europa is benoemd, verdient zeker een bezoekje!

Europa in Brussel

Brussel staat ook wel bekend als de hoofdstad van Europa, en dat komt voornamelijk doordat het bestuurlijk centrum van de Europese Unie zich in Brussel bevindt. Je vindt in Brussel tal van Europese instellingen, zoals de Europese Commissie en het Europese Parlement. Alleen al om die reden is het leuk eens door de stad te dwalen en je door de levendigheid te laten opzuigen.

Taal in Brussel

Brussel ligt in België, en daar spreken ze voornamelijk Frans of Nederlands. Maar hoe zit dat nu met de hoofdstad? Officieel gelden beide talen als officiële taal in de hoofdstad, maar de meeste inwoners gebruiken Frans als aanspreektaal. Veel inwoners verstaan geen Nederlands, waardoor je dus echt jezelf in het Frans verstaanbaar zult moeten maken.

Toerisme in Brussel

Brussel bevat nog redelijk wat toeristische attracties, waarvan het standbeeld van Manneken Pis misschien wel de bekendste is. Maar verder is bijvoorbeeld de Grote Markt in Brussel erg leuk om eens heen te gaan. Het is, zoals de naam al zegt, een oud marktplein, met daar omheen tal van oude gebouwen. Een andere aanrader is de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Een prachtige oude kathedraal die van binnen net zo prachtig is als van buiten.
Behalve tal van toeristische trekpleisters heeft Brussel een levendig uitgaansleven. Verspreid over de stad vind je diverse uitgaansgelegenheden, en in het centrum kun je vooral rond de Beurs en op het Sint-Goriksplein terecht voor een leuk avondje uit. Bovendien is er sinds 2005 een casino in Brussel te vinden.

Vervoer naar Brussel

Je kunt op diverse manieren in Brussel komen. De bekendste is uiteraard met de Thalys. Vanaf € 30 voor een enkele reis kun je er al komen. Vanaf Rotterdam doe je er een dik uur over, vanaf Amsterdam bijna twee uur – wat ook nog prima te overzien is. Je stapt uit op treinstation Brussel-Zuid, waar vandaan het zo’n kilometer wandelen is naar het centrum van Brussel. Al met al is reizen met de trein dus een prima optie!
Een andere optie is om met de auto te gaan. Vanaf Utrecht is het met 170 kilometer net geen twee uur rijden als er geen files zijn. Houd er wel rekening mee dat je in Brussel niet in de stad zelf kunt parkeren. Of, beter gezegd, het kan wel, maar je kunt op de straat maximaal enkele uren parkeren. Als je echt een dag of meerdere dagen de stad Brussel wil verkennen, zul je je heil moeten zoeken in de parkeergarages, waarvan er overigens ruim voldoende aanwezig zijn. Je kunt die parkeergarages 24/7 verlaten en betaalt op de meeste plekken tussen de € 2 en € 2,50 per uur.
Aangezien Brussel een vliegveld heeft is vliegen ook nog een optie. Je hebt voor € 100 een retourtje vanaf Schiphol, en bent na het opstijgen binnen drie kwartier in Brussel.

Brussel activiteiten

Grote Markt Brussel
De Grote Markt Brussel is het grote centrale plein in Brussel, en daarmee een van de bel...
Atomium Brussel
Het Atomium is op Manneken Pis na wellicht de bekendste toeristische trekpleister van Br...

Brussel op de kaart

Weer Brussel
Waarom kom jij in Brussel?
Winkelen
0
Eten & drinken
0
Cultuur
0
Bezienswaardigheden
0
Musea
1
Geschiedenis
0
Ontspanning
0